Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 19 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Genètica de la conservació a l'IRBio Imprimeix
dijous, 12 de gener de 2017 11:24
AddThis Social Bookmark Button

Aquesta tarda està previst el seminari IRBio que duu per títol "Conservation Genetics in the European Union: biases, gaps and future directions" a càrrec de la Dra Sílvia Pérez-Espona (CSIC, EBD), a les 19 h, a l'aula 33 de la Facultat de Biologia de la UB.

 

Els punts focals de la sessió que consten al resum del seminari distribuït indiquen que la importància de la diversitat genètica per a l'avaluació i el manteniment de la biodiversitat és àmpliament reconeguda, tot i que encara no s'ha incorporat explícitament en la presa de decisions de conservació en molts estats membres de la Unió Europea. Una avaluació detallada de 4.311 estudis genètics pertinents per a la conservació i gestió d'espècies europees va revelar que la investigació acumulada és prou extensa i que es podria implementar amb més eficàcia en els programes de conservació existents. No obstant això, la recerca està massa esbiaixada cap a l'estudi d'espècies amb valor econòmic o estatus d'icona, i, en canvi són més escassos els estudis sobre espècies amenaçades o espècies amb estat de conservació no determinat. El volum més gran de recerca s'ha centrat en la identificació i relacions de les espècies, subdivisió de la població i la dispersió; amb microsatèl·lits i seqüències d'ADNmt com els marcadors més utilitzats avui en dia encara. Aquests resultats posen de manifest la necessitat d'una més gran col·laboració entre els investigadors i els gestors per demostrar que la investigació genètica pot proporcionar solucions efectives per a la conservació d'espècies a Europa.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 12 de gener de 2017 12:29
 
Troben una gramínia nova per a Catalunya Imprimeix
dimarts, 27 de desembre de 2016 15:21
AddThis Social Bookmark Button

L'equip que estudia la flora del Boumort, que inclou membres de l'IRBio, entre els quals el nostre company membre del BioC Julià Molero, acaba de publicar la descoberta d'una espècie nova per a Catalunya, Aegilops cylindrica Host., al terme d'Oliana, a l'Alt Urgell, a la revista Orsis.

 

Segons que indiquen els autors,es tracta d’una gramínia anual que té una distribució pòntica i del SE d’Europa però que s’ha estès per diverses regions de l’hemisferi nord com a mala herba dels conreus de cereal, amb molt poques localitats conegudes de la península Ibèrica.

 

Més informació

 

  • M. Guardiola, A. Petit, J. Molero & L.Sáez (2016). Aportacions al coneixement de la flora vascular del massís de Boumort i serres veïnes (Prepirineus centrals catalans). Orsis 30: 67-100. Enllaç a l'article
Darrera actualització de dimarts, 27 de desembre de 2016 15:30
 
Noves al·lòctones baleàriques Imprimeix
dimarts, 27 de desembre de 2016 09:41
AddThis Social Bookmark Button

Eschscholzia californica, nova citació com a al·lòctona a les Balears


L'equip format per Llorenç Sáez, Jordi Serapio, Carlos Gómez-Bellver, Nicola M. G. Ardenghi, Daniel Guillot i Joan Rita acaba de publicar a Orsis, l'article "Noves citacions de plantes vasculars al·lòctones per a les Illes Balears".

 

Segons que indica el resum de l'article, s'aporten dades per a 67 tàxons, 25 dels quals són nous per a la flora de les Illes Balears: Agave fourcroydes, Amaranthus emarginatus, Asparagus aethiopicus, Bidens pilosa, Cardiospermum grandiflorum, C. halicacabum, Cotyledon orbiculata, Eschscholzia californica, Freesia leichtlinii subsp. alba, Gomphocarpus physocarpus, Gossypium hirsutum, Hedera hibernica, H. maroccana, Lathyrus odoratus, L. sativus, Lycianthes rantonnetii, Malephora uitenhagensis, Opuntia engelmannii subsp. lindheimeri, Osteospermum ecklonis, Phytolacca icosandra (primera citació per a Europa), Vitis × koberi, V. × ruggeri, V. rupestris, Washingtonia robusta i Yucca gigantea. A més, diversos tàxons suposen novetats per a la flora d’algunes illes de l’arxipèlag.

 

Al mateix volum d'Orsis s'inclouen diversos articles amb dades sobre al·lòctones catalanes, així com noves dades per a les conques altes del LLobregat i el Segre, la província de Barcelona o la serra del Boumort (enllaç a l'índex de la revista)

 

Més informació

  • Sáez, L. J. Serapio, C. Gómez-Bellver, N. M. G. Ardenghi, D. Guillot & J. Rita (2016). Noves citacions de plantes vasculars al·lòctones per a les Illes Balears. Orsis 30: 101-131. Enllaç al pdf de l'article


Darrera actualització de dimarts, 27 de desembre de 2016 10:10
 
Ha mort Daniel Zohary Imprimeix
dimarts, 20 de desembre de 2016 14:47
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa el secretariat d'OPTIMA, ahir va morir el Prof. Daniel Zohary.

 

Daniel Zohary va néixer a Jerusalem el 1926. Va cursar els seus estudis a Jerusalem i el 1956  va obtenir el doctorat en Genètica sota la supervisio del Prof. G.L. Stebbins a la University of California, Berkeley.

 

Retornat a Jerusalem va iniciar la seva carrera, a la Hebrew University on ara era Professor Emèrit.

Els seus estudis són fites rellevants en el coneixement dels processos de domesticació i l'origen de les plantes cultuivades, especialment a la regió Mediterrània, i dels recursos genètics silvestres. Domestication of Plants in the Old World ha romàs una de les obres de referència de Zohary, publicada en col·laboració amb Maria Hopf.



Amb ell perdem un pilar monumental de la botànica mediterrània. Descansi en pau.


 
Conferència de Nacions Unides sobre Biodiversitat Imprimeix
dilluns, 19 de desembre de 2016 11:19
AddThis Social Bookmark Button



Segons nota de premsa de Nacions Unides, després de la reunió de caps d'estat, durant les sessions tingudes Cancun,a Mèxic, els dies 2 i 3 de desembre, s'han atès durant els dies següents una sèrie d'acords entre representants de 167 països per tal d'integrar els temes de biodiversitat en polítiques forestals, de pesca, d'agricultura o de turisme per tal de complir l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible.

Aquests acords inclouen

 

  • Compromisos de suport als plans estratègics de biodiversitat presentats pels sectors de negocis, ciutats, autoritats subnacionals i joventut
  • Estratègia de capacitació per a implementar el CBD i els seus protocols
  • Àreees protegides marines i terrestres
  • Agenda específica marina (residus, soroll submarí, etc.)
  • Decisions sobre geoenginyeria, biologia sintètica i d'altres




Més informació

Darrera actualització de dilluns, 19 de desembre de 2016 11:25
 
<< Inicia < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL