Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Font i Quer, rehabilitat
dijous, 13 de juliol de 2017 08:34
AddThis Social Bookmark Button

Des de la setmana passada, la web de l'Arxiu Nacional de Catalunya publica la llista dels judicis franquistes que van quedar anul·lats pel Parlament el proppassat 29 de juny. Hi ha les dades de 66.000 persones que van patir la repressió de la dictadura, entre les quals el Dr. Pius Font i Quer (1888-1964), que fou professor de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la UB i precursor de la conservació de flora al nostre país.

 

La referència del web indica

FONT QUER, Pío - Home - Consells de guerra -Causa 000270 1939 / 1939 - Vuit anys de presó - 11575

 

Convé recordar que Font i Quer va ser condemnat a presó pel simple fet d'haver exercit la seva responsabilitat com a professor, tot retornant a casa els estudiants que menava en un excursió de final de curs el mes de juliol de 1936, a la Serra d'Albarrassí. Atès que això va significar travessar des de la zona ocupada pels revoltats fins a Barcelona, en zona republicana, i atesa la condició de farmacèutic militar del Dr. Font, en acabar la Guerra Civill va ser jutjat, condemnat a presó --al castell de Montjuïc-- i, desposseït de tots els càrrecs públics.

 

Amb la resolució del Parlament es retorna la dignitat legal a una persona que no va perdre mai la dignitat personal ni el compromís cívic, considerat el pare científic de la botànica catalana actual. Amb l'anul·lació del judici franquista es rehabilita públicament el Dr. Font, i se'ns rehabilita una mica a tots.

 

 

Més informació