Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
E-Flaixos en BCP, 6
dilluns, 26 de maig de 2008 16:53
AddThis Social Bookmark Button
PUBLICACIONS:

  • Antoni Agelet (2008). Plantes Medicinals del Pallars –Editat per l’autor.

El llibre és l’adaptació editorial de la tesi doctoral de l’autor (presentada a la Facultat de Farmàcia de la UB i dirigida pel Prof. J. Vallès) que va aconseguir el premi P. Font i Quer de l’Institut d'Estudis Ilerdencs (17ena convocatòria) i una part va rebre el Premi Baldiri Raixac als Mestres i Professors (Fundacio Jaume I, Barcelona). Recull dades en forma de fitxes de més de 400 espècies de plantes aromàtiques i medicinals emprades als dos Pallars, tant per a  medicina  popular humana com veterinària, fruit de la recerca original de l'autor en el camp de l'etnobotànica. El llibre és il·lustrat amb fotografies i/o dibuixos de l’autor.

Disponible a les principals llibreries del Pallars i a la Llibreria de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona.

Preu: 37 €
ISBN 978-84-612-2645-0
756 pàgines 

  • Bouteloua

Daniel Guillot ens informa de l’aparició del nou volum (3) de la revista Bouteloua, publicat el 12.V.2008, amb el següent sumari:   

•    D. Guillot Ortiz. Papaver somniferum L. Paeoniflorum ´Scarlet`, un cultón naturalizado en Valencia. 3-13.
•    E. D. Dana & M. Sanz-Elorza. Localizaciones de especies alóctonas ornamentales asilvestradas en Andalucía. 14-22.
•    M. Cházaro-Basañez, J. A. Lomeli-Sencion, O. M. Valencia-Pelayo & Y. L. Vargas-Rodríguez. Otra nueva especie de Agave (Agavaceae) del estado de Jalisco, México. 23-28.
•    E. Laguna Lumbreras, D. Guillot Ortiz & J. J. Herrero-Borgoñón. Algunas suculentas monstruosas o crestadas en la provincia de Valencia. 29-39.
•    D. Guillot Ortiz & J. A. Rosselló Picornell. Claves para las Bambusáceas cultivadas como ornamentales y comercializadas en la Comunidad Valenciana. 39-46.
•    Notas breves, 47-55
o    D. Guillot Ortiz & P. Van der Meer. Un pliego del género Agave L. perteneciente al herbario de la expedición de Sessé & Mociño a Nueva España. 48-49
o    D. Guillot Ortiz. Algunas cultivariedades del género Gazania Gaertn. cultivadas en la Comunidad Valenciana.  50-51.
o    D. Guillot Ortiz & P. Van der Meer. Opuntia phaeacantha Engelm. var. laevis (Coulter) L. Benson, un nuevo taxón del género Opuntia Mill. para la flora ornamental española. 52.
o    J. M. Gómez Reyes. Investigadores de la UGR exploran la evolución de la morfología floral en una especie vegetal de Sierra Nevada. 53.
o    V. M. Rodríguez Serrano. Crassula lycopodioides Lam., primera cita en Galicia. 54
o    E. M. Martínez Pérez. Una nueva cita del taxón Opuntia microdasys (Lehm.) Pfeiff. var. albispina en la provincia de Valencia.54-55.

Volum disponible en pdf


DOCUMENTS

  • Informe EDIT (inclòs a Recursos del Portal BioC)

L'EDIT (European Distributed Institute of Taxonomy) ha publicat l'informe 'Taxonomy in Europe in the 21st century', que posa de manifest la importància d'aquesta disciplina, i n'assenyala els reptes pendents, en una visió de futur per a les properes dècades.

Enllaç a l'informe EDIT

 

  • Volums editats d' ENSCONEWS

La xarxa europea de bancs de germoplasma ENSCONET ofereix lliure accés al butlletí anual ENSCONEWS a través d' internet. Aquest butlletí és preparat i editat des del Jardí Botànic de la Universitat de València. Fins al moment s'han editat els volums corresponents  als anys 2005, 2006 i 2007, mentre que el de 2008 es troba en preparació.

Enllaç als butlletins ENSCONEWS  


JORNADES

  • III Jornades Estatals de Custòdia del Territori

Han tingut lloc al Centro Educativo del Medio Ambiente de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CEMACAM) de Torre Guil (Múrcia), del 23 al 25 de maig, sota el lema:  'La participación de la sociedad civil en la custodia del territorio'.

Més informació - Web de la XCT

 

  • Jornades sobre Carlos Pau a Sogorb

Amb motiu de la commemoració dels 150 anys del naixement de l'extraordinari botànic i farmacèutic de Sogorb, Carlos Pau, que està passant força desapercebuda en els ambients acadèmics, la Universitat CEU-Cardenal Herrera i l'Ajuntament de Sogorb van celebrar el passat dia 12 d'abril una jornada de record a l'insigne botànic. El blog que manté el bon amic Emili Laguna conté informació sobre aquesta activitat.

Més informació

Notícia (9.IV.2008) al Blog de la SEBCP
Planta del mes (Portal BioC): Aquilegia paui , tàxon dedicat per Font Quer a C. Pau


 

SOCIETATS

  • Assemblea fundacional de l'Asociación Ibérica de Orquidiología

Lloc, data i preu: Biescas (Osca), del 6 al 8 de juny de 2008, 120 €

Més informació - Web de l'AIO 




Darrera actualització de dilluns, 26 de maig de 2008 22:20