Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Erradicació d’invasores per a ús medicinal
dimarts, 3 de juliol de 2018 16:40
AddThis Social Bookmark Button

Ambrosia artemisiifolia (Andrew Butko CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons)L’equip d’Ekaterina Khozuharova, de la Universitat de Sofia (Bulgària) i col·laboradors han presentat al Congrés OPTIMA celebrat a Selinunte aquest cap de setmana una proposta de combinació de les activitats d’erradicació de poblacions d’espècies al·lòctones invasores combinada amb l’ús medicinal que se’n podria derivar, segons els usos etnobotànics dectectats i les dades dels assaigs farmacològics disponibles.


Els investigadors proposen els casos d’Ambrosia artemisiifolia, Erigeron canadensis, Xanthium strumarium i Dittrichia graveolens, amb potencials usos medicinals, com a candidats a fer part d’aquest programa.


Al Portal BioC ja havíem presentat una iniciativa paral·lela d’ús d’espècies invasores, en aquell cas, com a aliments (“Eat the Invaders", vegeu E-Opinió 27 al Portal BioC) En tots dos casos, es tracta d’afavorir-ne l’erradicació a través de la valorització del material vegetal no volgut (de manera similar a com es fa amb alguns residus industrials, agronòmics o de jardineria) que en pugui finançar les accions d’eliminació.

 

Més informació

  • E. Kozuharova, I. Ionkova & F.M. Raimondo (2018). Invasive alien species-Potential cheap resources of plant substances for medicinal use. International Symposium: Botany at the intersection of Nature, Culture, Art and Sciences. Selinunte (Sicilia). 28-30 june 2018. Palermo.
Darrera actualització de dimarts, 3 de juliol de 2018 16:55