Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Dinàmica genètica de peònies de l'Himàlaia PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 17 de setembre de 2018 07:56
AddThis Social Bookmark Button

La prestigiosa revista Molecular Phylogenetics and Evolution acaba de publicar l'estudi sobre la filogeografia de dues peònies de l'Himalaia, obra de Jordi López-Pujol i Roser Vilatersana, de l'Institut Botànic de Barcelona, juntament amb  investigadors de diverses universitats i centres de recerca xinesos.


Aquestes peonies pertanyen a Paeonia subsect. Delavayanae, grup que consisteix en dues úniques espècies (P. delavayi i P. ludlowii)



L'article demostra que la delimitació genètica entre les dues espècies és poc clara (usant marcadors de cpDNA, microsaatèl·lits nuclears i nSSR), que els autors atribueixen a divergència recent, en particular a causa de la colonització de nous hàbitats en èpoques diferents, seguint processos d'expansió, retracció, refugi, extinció o superivència en refugis glacials, que explicarien la distribució actual a les muntanyes de Hengduan, a l'Himàlaia. La raresa i el potencial evolutiu, fan les dues espècies mereixedores de conservació.


Jin-Mei Zhang, Jordi López-Pujol, Xun Gong, Hua-Feng Wang, Roser Vilatersana & Shi-Liang Zhou (2018). Population genetic dynamics of Himalayan-Hengduan tree peonies, Paeonia subsect. Delavayanae. Molecular Phylogenetics and Evolution 125: Pages 62-77



Més informació