Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Censos 2019 de Delphinium bolosii PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 6 de juny de 2019 22:14
AddThis Social Bookmark Button

El BioC ha començat la campanya de censos de Delphinium bolosii que ve duent a terme des de fa més de vint anys.



La primera setmana de maig, la professora Maria Bosch, acompanyada de les estudiants de Treball Dirigit de la Facultat de Farmàcia Sandra Candela i Chaimae Bourhiba van fer el seguiment demogràfic del nucli de Rubió de Baix, on es va observar una notable variació del cens emergit (només el 7,4 % dels reproductors, però el nombre de rosetes es va multiplicar per 2,6, respecte als resultats obtinguts el 2018).



Poc després, ha tingut lloc la sortida a la població de St. Llorenç del Munt (23 de maig de 2019), en el marc del programa SEFA de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els guardes del Parc Natural (Toni Mampel, Iseta Bachs) i dos estudiants que hi feien una estada, amb la Chaimae Bourhiba i Maria Bosch per part del BioC. Aquí el nombre de rosetes es mantenia a nivells equiparables als de l'any anterior, però els individus florits (reproductors) també havien disminuït molt: eren només el 15,6 % dels comptats el 2018.

 

 

Censos de Delphinium bolosii al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac en indrets de difícil accés (23 de maig de 2019). Foto: Maria Bosch



Aquests resultats, juntament amb els de les altres poblacions seguides seran analitzats en el marc dels estudis acadèmics del Treball Dirigit de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.