Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
E-Flaixos en BCP, 10
divendres, 31 d'octubre de 2008 19:54
AddThis Social Bookmark Button

Veure E-Flaixos anteriors (1-9)



NOUS RECURSOS AL PORTAL BIOC

EBONE
 S'ha inaugurat el nou lloc web de EBONE, (European Biodiversity Observation Network), projecte del VII Programa Marc de Recerca de la UE, inclòs des d’avui al menú d’ Enllaços del Portal BioC


Enllaç al web de EBONE / European Biodiversity Observation Network




Enquesta sobre espècies invasores

La European Environment Agency (EEA), a la cerca d’avaluar un possible nou sistema d’alerta i d’informació sobre espècies invasores a Europa (Towards an early warning and information system for invasive alien species in Europe) té oberta una campanya d’enquestes que es poden respondre per Internet (c. 15 min)

 

Més BioC Films

Dues noves pel·lícules s'han incorporat als Bioc Films a cura d'Eduard J. Chifré: Rapa Nui i Quan rugeix la Marabunda



CONGRESSOS

IV Congreso de Biología de la Conservación de Plantas

 Segons que informa el blog de la SEBCP, ja es coneix la  data per al IV Congreso de Biología de la Conservación de Plantas: tindrà lloc del 15-18 de setembre de 2009 i serà organitzat per la Universidad de Almería



 

II Congreso Nacional de Biodiversidad (Blanes, febrer de 2009)

Darrers dies per inscriure’s al II Congreso Nacional de Biodiversidad,  organitzat pel Centre d'Estudis Avançats de Blanes-CSIC, sota els auspicis  del Comite Diversitas-España, la Fundacion Biodiversidad del Ministerio MARM i el MCINN.


NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

Flora i vegetació de la bassa de Sanavastre (Cerdanya)
Josep Nuet i Valentí Gonzàlez

La bassa de Sanavastre, al municipi de Das (Cerdanya) és un petit estanyol en el fons d'un clot que correspon a una antiga mina de lignit a cel obert, abandonada fa uns anys. La prospecció detallada del clot ha permès dreçar un catàleg florístic de 228 tàxons vegetals, entre els quals destaquen Brassica barrelieri, tàxon nou per a la flora dels Països Catalans i altres 27 tàxons nous per a la flora de la Cerdanya, entre els quals el més important és Rorippa palustris, perquè és la segona vegada que es troba al territori del Principat de Catalunya.

Valentí González (1965) és biòleg i naturalista i Josep Nuet Badia (1946) és botànic, cartògraf i dissenyador gràfic. Tots dos són membres de la Institució Catalana d’història Natural i del Centre Excrusionista de Catalunya, on coordinen l’Equip de Recerca Botànica del Grup d’estudis botànics Ramon Pujol i Alsina enquadrat a la Secció de Geografia i Ciències Naturals.

Format del llibre :152x228 mm,
Pàgines: 138
Figures: 54 (mapes, perfils de vegetació i fotografies),
ISBN és 978-84-612-3533-9.
Es compra per internet a http://www.lulu.com/content/1345462
Preu: 15€ + tramesa.


REPORT 2007 DE LA FISCALIA DE MEDI AMBIENT

El fiscal coordinador de medi ambient i urbanisme de Catalunya, José Joaquín Pérez de Gregorio, ha censurat amb durs qualificatius la total passivitat de totes les administracions públiques en la persecució d’aquests delictes. La memòria de l’any 2007 fa referència a una situació que s’arrossega des de fa temps, però el to utilitzat en aquesta ocasió denota l’atipament del comportament dels poders públics, als quals acusa de mirar cap a una altra banda.

L’informe destaca que una part substancial de les denúncies presentades ha estat a càrrec del cos d'agents rurals, que depèn del DMAH.  Durant la celebració de les I Jornades Catalanes de Flora Amenaçada, els agents rurals ja van demostrar la seva solvència professional, també en el cas de les plantes legalment protegides (Soler & Sanjuan, 2008, cf. Resums de les I JCCF :66)

LEGISLACIÓ

Progressa el desenvolupament de la Llei de Biodiversitat

Un dels òrgans principals que ha de regir l'aplicació de la Llei de Patrimoni Natural i Biodiversitat té ja estructura definida: s'ha fixat la composició i les funcions de la Comisión Estatal para el Patrimonio Natural y la Biodiversidad A través del Real Decret 1424/2008, de 14 d'agost, publicat al Boletín Oficial del Estado 221 de 12 de setembre, se determina la composición y las funciones de la Comisión Estatal para el Patrimonio Natural y la Biodiversidad, y se dictan las normas que regulan su funcionamiento y se establecen los comités especializados adscritos a la misma. A part d'un representat de cada Comunitat Autònoma a la Comisión, el RD crea una sèrie de Comitès especialitzats (sis), que també tenen representant autonòmic.

 

Darrera actualització de divendres, 31 d'octubre de 2008 21:08