Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Acaben CromoCat i GenoCat 2008 PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 5 de desembre de 2008 11:22
AddThis Social Bookmark Button

 L’equip d’autors responsables de la captura i introducció de dades dels mòduls CromoCat i GenoCat del BDBC (Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya), format per Albert Armengol, Sergi Massó, Cèsar Blanché i Joan Simon, sota la coordinació d’aquest darrer,  ha finalitzat els treballs de l’any 2008, que van ser presentats ahir al coordinador del BDBC, Dr. Xavier Font.

 

 

Els dos mòduls presentats inclouen, en conjunt, les dades de diversitat genètica de plantes aportades al Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya durant l’any 2008.

CromoCat

Al llarg del l’any 2008 s’ha pogut superar la xifra global de 50.000 referències incorporades al mòdul de diversitat comosòmica.  D’aquestes, 3.003 corresponen a recomptes i dades cromosòmiques de la taula CRO-IN (poblacions de tàxons de flora vascular del territori català); 40.047 corresponen a la taula CRO-OUT (poblacions externes de plantes de la flora catalana) i 7.051 corresponen a referències bibliogràfiques. Aquest volum del mòdul permet considerar CromoCat com al banc de dades cromosòmiques funcional més gran de la regió mediterrània i agrupa ja una quantitat d’informació que és referent internacional.

GenoCat

El mòdul GenoCat agrupa les dades de diversitat genètica molecular, que constitueixen l’altre gran pilar de la diversitat infraespecífica. Aquest mòdul es va iniciar l’any 2006, incorporat al nou conveni amb el DMAH per al Banc de Dades de Biodiversitat, i ha permès la introducció durant el 2008  d’un nombre molt elevat de noves informacions, tant bibliogràfiques, (728)  com de referències a dades moleculars de tàxons (777). Pel que fa a l’estratègia de cerca, enguany s’han prioritzat les referències de marcadors de diversitat poblacional (articles que empren DNA i isoenzims) i de seqüències de nucleòtids (articles de filogènia), per damunt de les dades de quantitat total de DNA, que es mantenen als nivells de l’any anterior.

 Consultes

Tota aquesta informació constitueix el document-memòria de 2008 i serà consultable en la seva totalitat quan s’hagi actualitzat al Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya. La pestanya que contenia la informació “fitxa biològica” de cada tàxon de flora vascular ha anat incorporant progressivament més dades, imatges, etc. i, d’acord amb el Dr. X. Font, coordinador general del banc de dades, s’ha creat una nova pestanya (“Genètica”) que, des d’ara, permet la consulta en bloc de tots dos mòduls sota l’epígraf de diversitat genètica, tot i que amb la mateixa iconografia que en les versions anteriors.


Consulta a Internet:: http://biodiver.bio.ub.es/biocat/homepage.html

Darrera actualització de divendres, 5 de desembre de 2008 11:36