Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Fòrum HUMANS IN BIOSPHERE, el 4-XI
divendres, 30 d'octubre de 2009 13:09
AddThis Social Bookmark Button

El Prof. Dr. P.R. Ehrlich ha fet contribucions molt notables en el coneixement de l’ecologia, entre d’altres haver desenvolupat el concepte de coevolució d’espècies que interaccionen entre elles. El guardonat és autor de més de 45 llibres, alguns dels quals han despertat controvèrsia donat que feien referència a l’impacte negatiu ocasionat per l’explosió demogràfica humana sobre els ecosistemes i la biodiversitat. Sempre ha estat una persona molt compromesa, fent aportacions brillants en el camp de la economia ecològica, i argumentant la necessitat peremptòria de frenar el consum desmesurat de recursos, idees que xoquen frontalment amb el model socioeconòmic actual. Darrerament s’ha encarregat personalment d’una proposta d’agenda verda pel President Obama pels seus 100 primers dies de mandat.
 
L’acte també comptarà amb la participació de Dr. Josep Enric Llebot (Catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la UAB, expert en Canvi Climàtic i Física Ambiental) i coordinador del informe del Grup d’Experts del Canvi Climàtic a Catalunya (GECCC), del Dr. Mariano Marzo (Catedràtic d’Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli, UB) i especialista en l’estat dels recursos energètics fòssils i del Dr. Jordi Roca (Catedràtic de Teoria Econòmica, UB, expert en Economia Ecològica), aspecte que també tracta el guardonat.
 
El moderador de l’acte serà el Dr. Carles Gracia (professor del Departament d’Ecologia UB i Investigador del CREAF) i la benvinguda la farà el Magnífic Rector de la Universitat de Barcelona, Prof. Dr. Dídac Ramírez.


PROGRAMA
  • 10.00 h Institutional Welcome
    Rector Magnífic de la Universitat de Barcelona, Prof. Dr. Dídac Ramírez
  • 10.15 h Main Conference
    “Population, Climate, Recession, and the MAHB: some really inconvenient truths”
    Prof. Dr. Paul R. Ehrlich (Stanford University, USA). Awarded Ramon Margalef Prize in Ecology, 2009
  • 11.10 h Coffee Break
  • 11.30 h Round Table with Prof. Dr. P. R. Ehrlich and Guest-Speakers:
    Dr. Josep Enric Llebot (Catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la UAB, expert en Canvi Climàtic i Física Ambiental), Dr. Mariano Marzo (Catedràtic d’Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli, UB), Dr. Jordi Roca (Catedràtic de Teoria Econòmica, UB, expert en Economia Ecològica)
  • 12.30 h General Discussion
    Chairman: Dr. Carles A. Gracia (Professor del Departament d’Ecologia, UB)
Darrera actualització de divendres, 30 d'octubre de 2009 13:09