Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Nou estudi sobre genètica del Corniol dels Ports PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 19 de maig de 2010 09:24
AddThis Social Bookmark Button



Acaba de publicar-se electrònicament l’article dels membres del BioC Low genetic variability in the rare, recently differentiated Aquilegia paui (Ranunculaceae) de MC. Martinell, J. López-Pujol, M. Bosch i C. Blanché a la prestigiosa revista Biochemical Systematics and Ecology (doi:10.1016/j.bse.2010.03.009)

El treball ha estat finançat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge [Generalitat de Catalunya, FBG-303608], pel Ministerio de Educación y Ciencia [CGL2007-60475/BOS], i ha comptat amb el suport del Parc Natural dels Ports.

Accés al resum


RESUM

Aquilegia paui és una espècie endèmica del nord-est de la Península Ibèrica. Té un nombre molt reduït de poblacions exclusivament a la zona culminal al massís calcari dels Ports. La diversitat genètica del corniol dels Ports va ser avaluada a través d'electroforesi d'al·loenzims, juntament amb el seu congènere, el corniol comú, Aquilegia vulgaris. Es van detectar baixos nivells de diversitat genètica en ambdós tàxons, sobretot per A.  paui. La identitat genètica entre els dos corniols va ser particularment elevada (I = 0,990) i el conjunt dels al·lels de A. paui és un subconjunt dels del seu congènere d'àmplia distribució (amb l'excepció d'un al·lel de baixa freqüència que només es va detectar en una població de A. paui). A. paui pot haver evolucionat recentment de les poblacions properes d'A. vulgaris. L'especiació d'aquest tàxon, que encara pot ser en curs, sembla estar impulsada per la diferenciació ecològica, com en general hauria tingut lloc a les Aquilegia europees, així com en moltes espècies endèmiques de la Mediterrània.



mm

Darrera actualització de dimecres, 19 de maig de 2010 09:33