Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Nou mapa d'àrees crítiques de flora a Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 13 d'abril de 2011 16:33
AddThis Social Bookmark Button

m

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya acaba de fer públic el nou Mapa d'Àrees d'Interès Faunístic i Florístic, disponible al web del departament en forma de base SIG i coordinat des de la Direcció General de Medi Ambient i Biodiversitat del DAAM.  Segons que informa la notícia, "és un mapa elaborat amb la suma de les àrees més crítiques de totes les espècies de fauna i flora amenaçades de les quals tenim una informació especialment detallada i més precisa que la publicada en els diferents llibres i atles de distribució de les espècies a tot el territori català. L'objectiu d'aquest mapa és facilitar la consulta i els procediments, ja que en un sol mapa es poden visionar (en color verd) totes les zones crítiques, de risc o d'interès per la fauna i flora amenaçada, i així tenir-les en compte per qualsevol actuació o gestió que s'hagi de fer al territori. Així mateix, cal dir que aquest mapa s'anirà actualitzant periòdicament a mida que es vagin tenint noves dades sobre la distribució de les espècies amenaçades. "

La darrera entrada d'informació a la base que es fa pública és molt recent (febrer de 2011) i ja pot ser consultada abans de qualsevol actuació que pugui afectar el territori marcat, de manera que pot ser considerada una eina informativa i de conservació preventiva de gran utilitat. El mapa, en format Miramon es pot descarregar lliurement.

 

mf

El mapa, que permet obtenir detalls a escales molt detallades, indica, amb una taca de la capa de tàxons d'interès, les àrees afectades, sense indicar l'espècie (de fauna o de flora) de què es tracta. Això significa una alerta solvent per als promotors d'activitats sobre el territori sense revelar informació sensible d'espècies sota amenaça severa.

D'altres cartografies temàtiques disponibles al web de Medi Ambient inclouen els arbres monumentals, els camins ramaders o la cartografia d'hàbitats a diverses escales.

Més informació

Darrera actualització de dijous, 14 d'abril de 2011 10:40