Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Trasllat de Silene sennenii al Jardí Botànic PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 1 de juny de 2011 16:46
AddThis Social Bookmark Button

Míriam Aixart, David Beltran i Sergi Massó, al Jardí Botànic de Barcelona, durant la cessió de les plantes de Silene sennenii (Foto: C. Blanché)

Avui s'ha traslladat un centenar d'individus de Silene sennenii, que han estat objecte de recerca al Servei d'Hivernacles i Vivers (SHV) de la Facultat de Farmàcia (UB) cap al Jardí Botànic de Barcelona, on seran mantinguts als vivers d'aquesta institució per a la continuació de la conservació ex situ d'aquesta espècie, estudiada pel BioC.

Es tracta d'individus que provenen de granes germinades de les poblacions de Baseia, Castell de Sant Ferran i el riu Manol,  a l'Alt Empordà, que han estat objecte d'estudis de germinació, transplantament i biologia reproductiva, així com d'individus produïts al viver del SHV i que han format part dels treballs de la tesi doctoral de M.C. Martinell i del màster de S. Massó, inscrits en la recerca del projecte subvencionat pel Ministerio de Educación y Ciencia CGL2007-60475/BOS.

Un cop finalitzats aquests estudis, en compliment de la legislació vigent sobre espècies protegides a Catalunya i d'acord amb la Direcció General de Medi Natural, que actua com a observador-promotor del projecte, les plantes han de tenir un destí útil per a la conservació de l'espècie i poder ser emprades per conservació ex situ o disposar de materials per a estudi o eventuals reintroduccions. Atès que el Jardí Botànic Marimurtra ja disposa d'exemplars d'aquesta espècie, s'han dipositat al Jardí Botànic de Barcelona -diversificant, doncs, el risc- on es mantindran els orígens separats de les diverses poblacions.

M.C. Martinell, J. López-Pujol, C. Blanché i S. Massó en el moment del comiat de les plantes del SHV de la Facultat de Farmàcia (Foto: C. Blanché)

Darrera actualització de dimecres, 1 de juny de 2011 17:15