Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Un camp de golf amenaça una orquídia de Mallorca
dimecres, 5 de desembre de 2007 11:51
AddThis Social Bookmark Button

La notícia ha estat donada a conèixer en els darrers dies en diversos articles i notes de premsa, i, a més de grups de defensa de la natura, com ara el GOB, han expressat la seva alarma i preocupació científics com ara Anna Travesset (IMEDEA), Joan Rita (UIB) o Richard M. Bateman (Jodrell Lab., Kew Gardens).

Anacamptis robusta és una orquídia molt vistosa, que pot atènyer c. 1 m d'alt, i és una de les més espectaculars d'Europa, que , a més, ha donat lloc a un híbrid nou per a la Ciència, descrit recentment del marge oriental de S'Albufera (Anacamptis x albuferensis: A. fragrans X A. robusta)Bateman & Hollingsworth, 2004). El nucli principal de població mundial d'aquesta espècie es troba a S'Albufera i aproximadament dues terceres parts de la població de S'Albufera es troben a la zona de Son Bosc, sense cap mena de protecció.

Sembla força justificada l'ampliació del perímetre del Parc de S'Albufera per incloure aquestes poblacions d'A. robusta. Contràriament, però, es troba pendent d'aprovació en els propers dies l'expedient d'autorització d'inici de les obres del camp de golf.

ÚLTIMA HORA (3 de gener de 2008):

El GOB ha iniciat una campanya de recollida de signatures digitals per a la protecció de l'orquídia de prat i de Son Bosc.


Més informació:

Darrera actualització de divendres, 4 de gener de 2008 14:02