Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Seguiment genètic de les reintroduccions de la silene d’Ifac
dimecres, 10 de juny de 2015 18:24
AddThis Social Bookmark Button

L’equip de la Universitat d’Alacant coordinat per M.B. Crespo i A. Juan, ha revisat els resultats genètics de la reintroducció i el reforçament poblacional de la silene d’Ifac (Silene hifacensis), espècie amenaçada i protegida al País Valencià.

 

L’estudi, publicat a Journal for Nature Conservation i dut a terme amb AFLPs com a marcadors, ha comparat la diversitat genètica en poblacions naturals i en poblacions restaurades amb individus trasplantats des de vivers durant una bona colla d'anys. Els resultats indiquen que les poblacions noves han atès bons nivells de diversitat, però que presenten fenòmens de depressió per consanguinitat. El treball demostra la utilitat del seguiment de les actuacions de conservació mitjançant estudis de diversitat genètica (genetic monitoring)

 

Alonso, M.T., Guilló, A., Pérez-Botella, J., Crespo, M.B. & Juan, A. (2014). Genetic assessment of population restorations of the critically endangered Silene hifacensis in the Iberian Peninsula. Journal for Nature Conservation 22(6): 532-538.


Més informació

doi:10.1016/j.jnc.2014.08.007
Accés resum i handle – Universitat d’Alacant -http://rua.ua.es/dspace/handle/10045/43020



Darrera actualització de dimecres, 10 de juny de 2015 23:27