Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Conferència a Prat de Comte PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 2 de març de 2015 15:45
AddThis Social Bookmark Button

En el marc de la Commemoració del 50 aniversari de la mort del Dr. Pius Font i Quer a Prat de Comte, el membre del Bioc Cèsar Blanché va pronunciar la conferència  Els Paisatges de Font i Quer, recordant la biografia de l'homenatjat i va destacar l'aportació al coneixement de la flora endèmica del massís del Port i de les muntanyes de Cardó, a la  Taula rodona i col·loqui La petjada de Font i Quer als Ports. L'acte va tenir lloc al Casal Municipal de Prat de Comte el passat dissable.


Més informació

Notícia 2/3/2014 - Portal BioC

Darrera actualització de dilluns, 2 de març de 2015 15:50
 
Nous recomptes cromosòmics mediterranis PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 24 de febrer de 2015 08:51
AddThis Social Bookmark Button

La sèrie MCNR (Mediterranean Chromosome Number Reports) que publica OPTIMA, ha arribat al seu volum núm 24, que acaba d'aparèixer a la revista Flora Mediterranea. Aquesta contribució, editada per G. Kamari, C. Blanché & S. Siljak-Yakovlev inclou noves dades cromosòmiques de 21 tàxons de diversos països mediterranis.

Més informació

 
Notícia del retrobament de Delphinium bolosii PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 12 de febrer de 2015 14:31
AddThis Social Bookmark Button

Acaba de veure la llum la versió electrònica de la revista Treballs de la Societat Catalana de Biologia on es publica la ressenya per parts dels membres del Bioc Cèsar Blanché i Maria Bosch de la troballa de Delphinium bolosii a Sant Llorenç del Munt i dels estudis que s'hi han realitzat i que ja han estat donats conèixer al Portal BioC.

 

Diverses vicissituds econòmiques vinculades a la supervivència difícil de les publicacions científiques en llengua catalana han fet endarrerir en el temps aquesta notícia que s'esperava de fa temps i que, afortunadament, és ja una realitat. Ben aviat serà ja disponible a l'hemeroteca electrònica de l'IEC i es distribuirà també en format paper.

 

Blanché, C. & M. Bosch (2015) - L'esperó de Bolòs, retrobat cent anys després.Treballs de la Societat Catalana de Biologia, 65: 53


Darrera actualització de dijous, 12 de febrer de 2015 14:40
 
Es presenta CROMOCAT 2014 PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 19 de desembre de 2014 10:11
AddThis Social Bookmark Button

Avui s’han lliurat les dades corresponents al mòdul de dades genètiques (CromoCat) de flora del Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya. L’equip del BioC autor del buidatge de 2014 ha estat format per Joan Simon i Cèsar Blanché, amb la col·laboració d’Àlex Campoy, graduat en Farmàcia i assistent d’investigació de la Fundació Bosch Gimpera i de Laia Castilla i de Marta Riba, estudiants de Farmàcia i becàries del Pla de formació de la Universitat de Barcelona, sota la direcció de Joan Simon.


El contingut de 2014 s’ha centrat en el mòdul CromoCat que cobreix ja pràcticament el 95% dels tàxons de la flora dels Països Catalans, tot i que només el 25% de les dades provenen de localitats catalanes. El total de registres del mòdul és ara de 56.328.  S’han identificat 231 tàxons dels quals encara no es disposa de cap registre o dada cromosòmica i que seran l’objectiu de futurs projectes de recerca.

Llegiu-ne més...
 
Actualització del cens del xop d'Elx PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 20 d'octubre de 2014 14:32
AddThis Social Bookmark Button

Peu juvenil (primer pla) i adult (fons) de P. euphratica (Foto: S. Massó & J. López-Pujol)

 

Acaba de publicar-se l'article de Sergi Massó i de Jordi López-Pujol, membres del BioC, on s'actualitza el cens del xop o pollancre d'Elx, Populus euphratica, a l'única població ibèrica coneguda, a la Sèquia Major d'Elx. El treball, publicat a la revista Flora Montiberica ha retrobat un total de 159 peus (122 adults i 37 de juvenils), que significa una pèrdua de c. 40% dels efectius poblacionals en tan sols 15 anys.

 

A l'article es conclou que és correcta l'avaluació com a críticament amenaçada (CR) proposada anteriorment per E. Laguna.

 

 

S. Massó & J. López-Pujol (2014) - Nuevos datos acerca de la población ilicitana de Populus euphratica Oliv. Flora Montiberica 58: 96-98 (X-2014). ISSN 1138-5952, edic. digital: 1998-799X

Darrera actualització de dilluns, 20 d'octubre de 2014 14:51
Llegiu-ne més...
 
Informe sobre biologia reproductiva de l'esperó de Bolòs PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 15 d'octubre de 2014 13:29
AddThis Social Bookmark Button

Ahir va ser lliurat a la Diputació de Barcelona l'informe 2014 sobre l'esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) localitzat recentment al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i Serra de l'Obac i que avalua des del punt de vista reproductiu l'estat de de conservació de l'espècie al parc. L'informe ha estat elaborat pels membres del BioC Julià Molero, Ana Rovira, Joan Simon, Jordi López-Pujol i Sergi Massó, amb coordinació de Maria Bosch i Cèsar Blanché.

 

Aquest informe, que duu per títol Criteris i propostes de gestió a partir de l’estudi de biologia reproductiva de la població de Delphinium bolosii al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ha estat un projecte vehiculat a través de la Fundació Bosch i Gimpera de la UB i complementa el que va ser presentat l'any anterior i que es referia a aspectes genètics de la població trobada a Mura (Bages).

 

Darrera actualització de dimecres, 15 d'octubre de 2014 13:44
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL