Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Botànica forense PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 11 de febrer de 2011 09:50
AddThis Social Bookmark Button

S'acaba de distribuir el volum 35 de la Revista de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (2010) que inclou els resums de les intervencions a la Taula Rodona sobre "Botànica forense" que hi va tenir lloc el 20/1/2010, organitzada per la secció segona (Ciències Biològiques i Biotecnologia) de la RAFC. Als articles s'hi pot trobar un resum de les aplicacions en ciències forenses (criminals i civils) de la Botànica i de les experiències directes dels participants en la resolució de casos d'identificació de mostres vegetals, en aplicació de tècniques morfològiques, anatòmiques, palinològiques i moleculars (també en el camp de la conservació de flora).

 

Darrera actualització de dilluns, 14 de març de 2011 15:16
Llegiu-ne més...
 
Noves dades cromosòmiques sobre flora mediterrània PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 31 de gener de 2011 17:15
AddThis Social Bookmark Button

Ha estat publicat fa unes setmanes el volum 20 de la revista Flora Mediterranea que conté una contribució dels membres del BioC sobre noves dades cariològiques d’espècies endèmiques o amenaçades de Catalunya (Stachys maritima, Seseli farrenyi i Petrocoptis montsicciana). La revista és editada per la societat científica OPTIMA,  que agrupa més de 800 especialistes dedicats a l’estudi de la flora de la regió mediterrània.




J. Simon, M. Bosch, A. Rovira & C. Blanche (2010) Mediterranean Chromosome Number reports (Nos 1725-1727). In:  Kamari, G., Blanche, C. & Siljak-Yakovlev, S. (eds): Mediterranean chromosome number reports – 20. ― Flora Mediterranea 20: 275-277

Més informació

 
Earthwatch project amb la col·laboració del BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 26 de gener de 2011 12:10
AddThis Social Bookmark Button


Earthwatch Project ha publicat un fulletó informatiu (Seed bank of two species in danger of extinction) sobre l'activitat que Viviane Lopes, sota el patrocini de British American Tobacco, va dur a terme al Jardí Botànic Marimurtra per a la conservació ex situ de Dichoropetalum schottii i Silene sennenii, dues espècies que fan part del projecte de recerca actualment vigent del BioC, que va donar suport i assessorament a la tasca descrita.

Podeu fullejar el document fent clic aquí

Darrera actualització de dimecres, 26 de gener de 2011 12:22
 
Treball dirigit d'Elisabet Aguilar PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 24 de gener de 2011 12:57
AddThis Social Bookmark Button

El proppassat divendres dia 21 de gener va tenir lloc a la Sala de Reunions del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia (UB), l'acte de lectura i presentació del Treball Dirigit d'Elisabet Aguilar "Conservació de la flora litoral amenaçada dels Països Catalans. Estudis preliminars: catalogació i assaigs de germinació".

El treball, dirigit per J. Simon i C. Blanché, suposa l'inici de la tasca investigadora d'E. Aguilar al si del BioC, i ha consistit en la preparació d'una base de dades específica i de l'establiment dels protocols d'assaigs de germinació de plantes dispersades en ambients marítims per poder testar hipòtesis de sistemes de dispersió i d'estructura genètica poblacional.

Darrera actualització de dilluns, 14 de març de 2011 23:19
 
Noves dades del BioC al BDB PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 17 de desembre de 2010 14:59
AddThis Social Bookmark Button


Fa pocs dies ha estat lliurat al BDBC (Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya) el contingut els treballs de recopilació de dades genètiques de la flora catalana corresponents a l'any 2010, a càrrec de S. Massó, C. Blanché i J. Simon, sota la direcció d'aquest darrer.

Llegiu-ne més...
 
S. Massó inicia un nou treball de recerca PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 16 de desembre de 2010 10:30
AddThis Social Bookmark Button

Sergi Massó inicia el treball corresponent al mòdul de recerca del Màster de Biodiversitat de la UB que duu per títol "Estudis de diversitat genètica en espècies endèmiques litorals a la Mediterrània Occidental", sota la direcció de Jordi López-Pujol. El treball es durà a terme a l'Institut Botànic de Barcelona a partir de l'1 de gener i té C. Blanché com a tutor a la UB.

Darrera actualització de dilluns, 14 de març de 2011 15:21
 
<< Inicia < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL