Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Nova incorporació al BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 1 de desembre de 2010 17:12
AddThis Social Bookmark Button

S'ha incorporat com a col·laboradora de l'equip de Biologia de la Conservació de Plantes (BioC) Elisabet Aguilar, estudiant de Farmàcia que realitza una estada al nostre laboratori per cursar l'assignatura de Treball Dirigit durant el primer semestre del curs 2010-2011.

Elisabet Aguilar, recentment incorporada al BioC (Foto: J. Simon)

El treball és dirigit per J. Simon i C. Blanché i consisteix en els treballs previs de documentació i assaigs de germinació de flora amenaçada litoral.

Benvinguda!

Darrera actualització de dimecres, 1 de desembre de 2010 17:23
 
Presentació del "Llibre Vermell", a Vilanova PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 8 d'octubre de 2010 22:09
AddThis Social Bookmark Button

El proppassat dia 1 d'octubre, va tenir lloc a l'Agrupació Excursionista Talaia, de Vilanova i la Geltrú (Garraf) la presentació dels principals resultats del Llibre Vermell de plantes vasculars endèmiques i amenaçades de Catalunya, del qual són autors Llorenç Sàez, Pere Aymerich i Cèsar Blanché, amb la col·laboració de nombrosos experts i investigadors del país i que veurà la llum en les properes setmanes, editat per Argania Eds.

La conferència, a càrrec de Cèsar Blanché, es va centrar en la presentació de les gairebé 200 espècies de flora vascular amenaçada de Catalunya, de l'anàlisi de les principals causes d'amenaça i de les mesures disponibles per frenar la pèrdua de biodiversitat vegetal al nostre país. L'acte va ser presentat per M.Carme Barceló, presidenta de la Secció de Cultura de l'A.E. Talaia i professora de la secció de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la UB i va anar seguit d'un animat col·loqui.

 

 
Lectura de la tesi de M.C. Martinell PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 26 de juliol de 2010 08:35
AddThis Social Bookmark Button

Silene sennenii, una de les espècies estudiades a la tesi de M.C. Martinell (Foto: J. López-Pujol)

Divendres passat va llegir la tesi doctoral la investigadora del BioC M.Carmen Martinell (vegeu notícia de 26/07/2010 al Portal BioC), i va obtenir la màxima qualificació.

La tesi ha estat duta a terme en el marc del projecte de recerca subvencionat per Ministerio de Educación y Ciencia [CGL2007-60475/BOS], i ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General de Medi Natural del DMAH (Generalitat de Catalunya), que actua com a Ens promotor-observador del projecte, així com amb l'estreta cooperació dels espais on viuen les espècies estudiades: Parc Natural dels Ports, Consorci de l'Alta Garrotxa i Delegació territorial del DMAH a Girona.

M.C. Martinell, durant el treball de camp

 

Darrera actualització de dilluns, 26 de juliol de 2010 08:55
 
El BioC, al Col·loqui d'Andorra PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 19 de juliol de 2010 14:53
AddThis Social Bookmark Button

Els membres del BioC han contribuït amb dues comunicacions científiques al  IX Col·loqui de Botànica pirenaico-cantàbrica, organitzat pel Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (CENMA), l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) i la Universitat de Barcelona (UB), que ha tingut lloc del 7 al 9 de juliol a Ordino (Andorra).

Joan Simon va presentar la comunicació oral Projecte CromoCat: 10 anys (1999-2009), de la qual són autors Joan Simon, Sergi Massó & Cèsar Blanché i, a la sessió de pòsters es va presentar la comunicació Estructura i diversitat genètica de les poblacions pirinenques de Dichoropetalum schottii (Bess.) Pimenov & Kljuikov (Apiaceae): avaluació per a l’establiment de prioritats en conservació a càrrec de Cèsar Blanché, M.Carmen Martinell, Jordi López-Pujol, Sergi Massó, Maria Bosch, Anna Rovira i Joan  Simon.

A continuació us oferim els resums de les comunicacions

Darrera actualització de dilluns, 19 de juliol de 2010 15:15
Llegiu-ne més...
 
Nou Seminari del BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 2 de juliol de 2010 16:14
AddThis Social Bookmark Button

Avui dia 2 de juliol ha tingut lloc la sessió d’aquest trimestre i de final de curs corresponent als Seminaris del BioC, que en aquesta ocasió ha anat a càrrec de Sergi Massó, amb el títol "Bancs de dades de biodiversitat: el Mangrove Database and Herbarium."

El debat posterior s’ha centrat en l’estructura i el funcionament de les bases de dades de biodiversitat i en les conclusions que poden ser aplicables als mòduls CromoCat i GenoCat que el BioC coordina dins del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya.

Els Seminaris BioC són una activitat de debat i d'anàlisi en profunditat de temes de recerca en BCP entre els membres de l'equip, que també són oberts a les persones interessades i que es duen a terme des de l’octubre de 2008. A partir del mes de setembre es reprendran les sessions de seminaris, que s’aniran donant a conèixer a través del Portal BioC.

Darrera actualització de divendres, 2 de juliol de 2010 16:18
 
Premi a l'activitat docent de membres del BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 24 de juny de 2010 12:27
AddThis Social Bookmark Button

En el decurs del darrer Congrés EDUSFARM (Educació Superior en Ciències Farmacèutiques), celebrat a la Universitat de Granada, diversos investigadors del BioC, integrats al Grup d'Innovació Pedagògica GIBAF, que dirigeix Joan Simon, han estat guardonats amb el premi a la millor comunicació oral.

La comunicació, que duia per títol UNA EXPERIENCIA MÁS ALLÁ DE LA EVALUACIÓN CONTINUADA: PASEO VIRTUAL POR EL JARDÍN MEDIEVAL DE PLANTAS MEDICINALES DEL MONASTERIO DE PEDRALBES és obra de A.M. Rovira, C. Benedí, C. Blanché, M. Bosch, A. Castellano i J. Simon (enllaç al resum)

Més informació

Notícia 16/6/2010 - Web de la Facultat de Farmàcia (UB)
Notícia 21/6/2010 - Web de la Biblioteca de la Facultat de Farmàcia
Web del GIBAF (Grup d'Innovació Docent en Botànica Aplicada a les Ciències farmacèutiques)

Darrera actualització de dijous, 24 de juny de 2010 12:43
 
<< Inicia < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL