Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Nova sessió de Seminaris BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 27 d'octubre de 2009 18:44
AddThis Social Bookmark Button

Com a continuació de la sèrie Seminaris BioC que organitza el nostre equip de recerca, el passat dimecres, dia 28 d'octubre, va tenir lloc el seminari "Biodiversitat de grans altituds: Tibet i Nepal", a càrrec de Joan Simon.

El seminari va repassar, a partir de la projecció fotogràfica, l'expedició realitada durant l'estiu per J. Simon, complementada per les observacions de J. López-Pujol en expedicions anteriors, sobre la diversitat del paisatge vegetal, la flora i els hàbitats de les altes terres dels Himàlaias i va comptar amb un debat obert amb els assistents.

La sessió va tenir lloc a la Sala de Reunions de la Unitat de Botànica (Facultat de Farmàcia). Ben aviat hi haurà nous seminaris que seran anunciats oportunament a través d'aquest Portal BioC, en sessions obertes a la participació de les persones interessades.

Darrera actualització de divendres, 30 d'octubre de 2009 13:16
 
Dues noves incorporacions al BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 14 d'octubre de 2009 18:00
AddThis Social Bookmark Button

A l'inici del nou curs acadèmic 2009-2010 s'han incorporat dos nous membres al BioC, Marc Enríquez i Sara López Vinyallonga, als quals donem la benvinguda.

 

Marc Enríquez es estudiant de Farmàcia i està preparant, durant el primer semestre, un Treball Dirigit sobre l'Atlas de diversitat cromosòmica dels Països Catalans, sota la direcció de Joan Simon i de Cèsar Blanché i també col·labora en la informatització de dades de diversitat genètica destinades als mòduls CROMOCAT i GENOCAT del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya (BioCat).

 

Sara López, investigadora de l'Institut Botànic de Barcelona, ha estat contractada a càrrec del projecte CGL2007-60475/BOS , d'octubre de 2009 a l'abril del 2010, per dur a terme la continuació del treball en microsatèl·lits sobre Aquilegia paui i Silene sennenii que pretenen establir els nivells de diversitat genètica poblacionals. Durà a terme la seva recerca als laboratoris de l'Institut Botànic (CSIC), sota la supervisió de Jordi López-Pujol, en el marc dels acords amb l'equip de la Facultat de Farmàcia que s'organitzen al si del grup de recerca consolidat GReB.

Darrera actualització de dimarts, 20 d'octubre de 2009 15:37
 
El BioC present al Congrés de la SEBCP PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 19 de setembre de 2009 19:17
AddThis Social Bookmark Button

Els membres del BioC: Jordi López-Pujol, M.Carmen Martinell i Cèsar Blanché s’han desplaçat a Almeria, per prendre part al IV Congrés de la Sociedad Española de Biología de la Conservación de Plantas (SEBCP), on han presentat quatre comunicacions científiques, fruit dels treballs d’investigació en curs, que són els següents:


  • Blanché, C.,  M.C. Martinell & J. López-Pujol
LECCIONES DE LA GENÉTICA DE LA CONSERVACIÓN PARA UN PLAN DE RECUPERACIÓN DE STACHYS MARITIMA.

  • Martinell, M.C., A. Rovira, S. Massó, C. Blanché & M. Bosch
ESTADO DE CONSERVACIÓN DE DOS POBLACIONES DE SILENE SENNENII. POLINIZACIÓN, ÉXITO REPRODUCTIVO Y VARIABILIDAD GENÉTICA

  • Rovira, A., M.C. Martinell, M. Soto, J. López-Pujol & M. Bosch
PRIMEROS DATOS DE DIVERSIDAD GENÉTICA DE LA ÚNICA POBLACIÓN IBÉRICA DE HOLANDREA SCHOTTII.

  • López-Pujol, J., A. del Hoyo & B. Lasso de la Vega
GENÉTICA DE LA CONSERVACIÓN DEL ENDEMISMO EXTREMO PIRENAICO GLANDORA OLEIFOLIA (BORAGINACEAE)

Seu del Congrés de la SEBCP, al Campus de la Cañada de la Universidad de Almería (Foto: C. Blanché)

Darrera actualització de dissabte, 19 de setembre de 2009 19:18
 
El BioC, a l'IRBIO PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 19 de setembre de 2009 13:21
AddThis Social Bookmark Button

 Ahir va tenir lloc, a la seu de la Fundació Agustí Pedro i Pons de la UB, la sessió de presentació dels equips de recerca que fan part de l'Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB (IRBIO).

El BioC hi va ser representat per C. Blanché, que hi va exposar la composició d'investigadors, les línies de recerca, els organismes estudiats i les metodologies de treball.

L'IRBIO neix com a nova estructura que agrupa els investigadors en Biodiversitat de la UB, amb la voluntat d'establir sinèrgies, aprofitar els recursos i aconseguir un millor finançament de la recerca i la seva projecció pública a la societat, sota la coordinació del Prof. Carles Ribera. La sessió de presentació pública de l'IRBIO tindrà lloc el proper 22 d'octubre.

Més informació

 
Estada de Sergi Massó a Brussel·les PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 13 de setembre de 2009 21:55
AddThis Social Bookmark Button

 El membre del BioC Sergi Massó ha iniciat aquest setembre una estada semestral a la Universitat de Brussel•les, per a l’estudi de biogeografia de manglars, en el marc dels intercanvis del Programa Erasmus de la seva llicenciatura en Biologia.

 

Foto: Laboratoire de Complexité et Dynamique des Systèmes Tropicaux de Bussel•les, on fa l’estada S. Massó (Foto S. Massó)

Darrera actualització de dijous, 5 de novembre de 2009 15:58
Llegiu-ne més...
 
Premi Vicens Vives a Investigadors del BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 8 de setembre de 2009 18:33
AddThis Social Bookmark Button
 El GIBAF (Grup d’Innovació Docent de Botànica Aplicada a les Ciències Farmacèutiques) on desenvolupen l’activitat docent universitària diversos membres del BioC (MC. Martinell, M. Bosch, A. Rovira, C. Blanché, amb C. Benedí, sota la coordinació de J. Simon) ha estat reconegut amb el Premi Jaume Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya a la qualitat docent universitària.
 
 
 
 
 
 
Darrera actualització de dimarts, 29 de setembre de 2009 16:14
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL