Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Laia Guasch presenta el seu TD sobre Silene PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 24 de gener de 2008 19:46
AddThis Social Bookmark Button

La membre del BioC Laia Guasch Balcells ha defensat avui la presentació oral del seu Treball Dirigit Biologia de la Reproducció de l'espècie en perill critic Silene sennenii, com a darrera etapa de l'assignatura Treball Dirigit de Plantes Medicinals i Productes Naturals-I, que ha estat dirigit per la Dra. Maria Bosch i que forma part del projecte de recerca del BioC sobre Biologia de la Conservació d'espècies endèmiques d'àrea extremadament reduïda, finançat pel MEC.

El treball ha consistit en el seguiment demogràfic i de la fenologia floral de Silene sennenii durant les campanyes de camp del passat estiu, realitzades juntament amb Mane Martinell i els resultats seran presentats properament a les Jornades d'Ecoflor a València i al simposi monogràfic sobre Silene que tindrà lloc a Suïssa el proper mes de maig.

La presentació del treball ha obtingut la màxima qualificació i ha anat seguida d'un debat amb els assistents, del qual han sorgit les propostes de estratègies de conservació de l'espècie vinculades a la restauració del Castell de Sant Ferran de Figueres i a la possibiltat d'adquisició d'alguna finca on es troba per part d'alguna de les entitats de la XCT (Xarxa de Custòdia del Territori).

Enhorabona, Laia! 

 

Laia Guasch durant la presentació del TD a la Sala de Reunions de la Unitat de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la UB (23 de gener de 2008).  

Darrera actualització de divendres, 25 de gener de 2008 00:26
 
Nou domini bioc.cat PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 12 de gener de 2008 15:31
AddThis Social Bookmark Button

Des del dia 1 de gener de 2008, el web del BioC és accessible des del domini www.bioc.cat, amb el mateix contingut que fins ara, però havent ingressat a l'espai d'internet creat específicament per a les pàgines en llengua catalana. Recentment, l'Institut d'Estudis Catalans ha publicat un butlletí  (Núm 116, 18 de desembre de 2007) on fa un repàs a la situació de la llengua catalana a Internet (podeu consultar-lo aquí).

Properament està previst dotar aquest portal del BioC d'instruments de traducció a diverses llengües de manera automàtica, en el convenciment que la tecnologia actual ha d'afavorir, també,  les possibilitats de comunicació entre els interessats en la Biologia de la Conservació de les plantes.

 
Publicació sobre genètica de Delphinium fissum PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 16 de desembre de 2007 01:02
AddThis Social Bookmark Button

Al darrer número (Desembre de 2007) de la prestigiosa revista Biological Journal of the Linnean Society, ha apregut publicat l'article Genetic diversity in the endangered dysploid larkspur Delphinium bolosii and its close diploid relatives in the series Fissa of the Western Mediterranean area, del qual són autors M.R. Orellana, J. López-Pujol, C. Blanché i M. Bosch.  El treball forma part dels resultats del projecte de recerca Conservación de procesos en especies disploides de Delphinium del Mediterráneo Occidental,  dirigit per Maria Bosch i finançat pel Plan Nacional de I+D del Ministeri d'Educació.

Darrera actualització de divendres, 11 de gener de 2008 19:08
 
Lliurament de 2007 de CromoCat i GenoCat PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 30 de novembre de 2007 01:00
AddThis Social Bookmark Button

 Ahir es van presentar al coordinador del Banc de dades de biodiversitat de Catalunya (BioCat), Prof. Xavier Font , els informes amb el contingut dels treballs finalitzats del buidatge corresponents a l'any 2007 per ser implementats en breu un cop lliurats al Departament de Medi i Ambient i Habitatge, promotor del banc de dades.

Les dades que s'han aportat durant el 2007 al mòdul CromoCat (diversitat cromosòmica) representen un total de 1461 nous recomptes introduïts i 206 noves referències bibliogràfiques. En l'actualitat, el mòdul CromoCat conté un total de 47279 registres.  Pel que fa al mòdul GenoCat (diversitat genètica), iniciat l'any anterior, durant el 2007 s'han incorporat un total de 3903 nous registres, que corresponen a 3184 referits a valors de quantitat de DNA, 527 a registres de variació genètica molecular i un total de 192 fonts bibliogràfiques.

 La recopilació de dades ha estat dirigida per Joan Simon i ha comptat amb la col·laboració de Cèsar Blanché i el suport tècnic d'Albert Armengol.

Darrera actualització de divendres, 11 de gener de 2008 19:05
 
Celebració dels 10 anys del BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 21 de novembre de 2007 01:00
AddThis Social Bookmark Button

Ahir, dia 19 de novembre, va tenir lloc la celebració dels 10 anys de l'Equip de recerca en Biologia de la Conservació del GReB, amb el llançament del Portal BioC i un dinar commemoratiu.

D'esquerra a dreta: Laia Guasch, Maria Bosch, Renée Orellana, Mane Martinell, Julià Molero, Joan Simon, Cèsar Blanché i Anna Rovira.

Darrera actualització de divendres, 11 de gener de 2008 19:08
 
Nou projecte de recerca concedit al BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 15 de novembre de 2007 01:00
AddThis Social Bookmark Button

 

S'ha rebut la comunicació de resolució del MEC atorgant una subvenció de 121.000 € al BioC per a la realiització del projecte de recerca Biología de la Conservación de especies vegetales amenazadas de área extremadamente reducida (codi: CGL2007-60475).

Formen part de l'equip del projecte  els investigadors C. Martinell, M. Bosch, J. Simon, A. Rovira, J. i C. Blanché. El projecte compta també amb els Drs. Julià Molero (Barcelona) i Juli Caujapé (Las Palmas de Gran Canaria) com a assessors científics i hi actua com a EPO (Enitat Promotora-Observadora), el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

El projecte, amb una durada de 3 anys (2007-2010) té com a objectiu l'estudi de la biologia de poblacions d'espècies d'àrea extremadament reduÏda (ENE=extremely narrow endemics) i abordarà els casos d' Aquilegia paui, Peucedanum schotti i Silene senneni.

Darrera actualització de dimarts, 4 de desembre de 2007 20:13
 
<< Inicia < Anterior 41 42 43 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL