Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Descoberta una nova espècie de gramínia PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 15 de novembre de 2016 10:03
AddThis Social Bookmark Button

 

El nostre company Julià Molero, conjuntament amb d'altres investigadors del GReB, acaben de publicar la descoberta d'una nova espècie de gramínia, Festuca dertosensis Pike et al., coneguda fins ara exclusivament de les muntanyes del sud de Catalunya i del nord del País Valencià.

 

Els estudis per identificar aquesta gramínia es van iniciar l'any 2002, tot explorant les raríssimes festuques de les muntanyes meridionals. Finalment, s'ha descrit aquest nou tàxon que, en l'estat de coneixements actuals ha de ser considerat com un endemisme de les serres dels Ports, Cardó i el Montsià, a cavall de les demarcacions de Castelló i Tarragona.

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de distribució de la nova espècie (Foto: Willdenowia)

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyke S., Sáez L., Molero J. & Garnatje T. 2016: Festuca dertosensis (Poaceae), an overlooked fescue from the NE Iberian Peninsula. — Willdenowia 46: 367–377. doi: http://dx.doi.org/10.3372/wi.46.46305

 


Més informació

Darrera actualització de dimarts, 15 de novembre de 2016 14:27
 
Visites botàniques guiades PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 7 d'octubre de 2016 13:45
AddThis Social Bookmark Button

 

En el context de les activitats de divulgacio de la UB, els interessats ja es poden inscriure a una de les visites que tindrà lloc al jardí Ferran i Soldevila de l’Edifici Històric de la Universitat els dies 24, 25, 26 i 27 d’octubre. Participen com a guies en aquesta activitat Ramon Maria Masalles i César Blanché, catedràtics de Botànica de la UB i membres de l'IRBio, i José Manuel Blanco Moreno i Estela Illa Bachs, tots dos professors del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències de la Salut (UB-IRBio).

 

L’organització de les Visites botàniques és a càrrec de la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de l’Àrea de Comunicació de la Universitat de Barcelona, amb el finançament del Ministeri d’Economia i Competitivitat - Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

 

Cal recordar que el GIBAF (grup d'innovació docent on participen diversos membres del BioC) ha estat l'impulsor d'una campanya de recuperació de les activitats formatives que conté el jardí.

 

Més informació

Darrera actualització de divendres, 7 d'octubre de 2016 13:55
 
30 anys d’estudi de la flora de Paraguai dirigits per J. Molero PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 14 de setembre de 2016 15:09
AddThis Social Bookmark Button

 

Dins dels actes d’invitació de professors estrangers que finança el Grup de Recerca de Biodiversitat i Biosistemàtica vegetals, en el qual s'integra l'equip de Biologia de la Conservació, ha tingut lloc una sessió monogràfica dedicada a l’estudi i conservació de la diversitat taxonòmica i genètica de la flora de Paraguai, per part dels membres del BioC durant trenta anys, sota la direcció del Prof. Julià Molero.

L’acte, presentat pel nostre company Cèsar Blanché, ha estat també un moment de felicitació pel pas del professor Molero a la categoria de professor emèrit de la UB i de donar-li la benvinguda al nou càrrec.

 

La sessió ha comptat amb tres ponències:

 

  • Julià Molero (UB): “La cooperación científica de la Universidad de Barcelona en el entorno de la Flora del Paraguay: 30 años de actividades. Expediciones botánicas y taxonomía”

 

El professor J. Molero durant la seva intervenció (Foto J. Simon)

 

  • Joan Simon (UB): “Los Proyectos CROMOPAR y SIIDIGE sobre diversidad genètica y taxonòmica, útiles para la conservación de la flora vascular del Paraguay”

El Dr. J. Simon durant la seva presentació (Foto A. Rovira)

 

  • M. Fátima Mereles (CONACYT-Paraguay, Universidad Nacional de Asunción (FACEN-UNA): “Conservación de la flora del Paraguay: precedentes, estado actual y alternativas para un futuro sustentable”


La Dra. M. F. Mereles, durant la seva intervenció (Foto J. Simon)

Darrera actualització de dimecres, 14 de setembre de 2016 15:21
 
La base de dades de Delphinieae, també al CCDB PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 de juliol de 2016 07:52
AddThis Social Bookmark Button

Aquest matí ha aparegut a la CCDB (Chromosome Counts Database) l'anunci que 1453 noves dades cromosòmiques de la Tribu Delphiniae ja són disponibles per consultar des d'aquesta plataforma mundial. Aquestes dades provenen del bolcatge de la informació continguda a

 

Bosch, M., J. Simon, J. López-Pujol & C. Blanché (2016) - DCDB: an updated on-line database of chromosome numbers of tribe Delphinieae (Ranunculaceae) (handle: http://hdl.handle.net/2445/98702)


base de dades produïda pel BioC i presentada recentment al XV Congrés d'OPTIMA celebrat a Montpeller.

 

 

Captura de pantalla amb l'entrada de DCDB al CCDB


Amb aquesta, ja són tres les bases de dades elaborades pel BioC que han estat preses com a recursos de referència per a dreçar la base de dades mundial, juntament amb CromoPar (que hi figura des del principi) i CromoCat, que s'hi ha integrat recentment

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 20 de juliol de 2016 08:14
 
Plataforma mundial per a CromoCat PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 18 de juliol de 2016 19:06
AddThis Social Bookmark Button

Acaba d'aparèixer la notícia que CromoCat, el banc de dades de diversitat cromosòmica de la flora catalana es troba bolcat i consultable a la plataforma CCDB. D'aquesta manera, es dóna una projecció internacional a la citogenètica catalana i les dades acumulades pel BioC durant quinze anys són ara a disposició de la comunitat científica a través d'una eina complementària del Banc de Dades de Biodiversitat, on continua essent també consultable.

 

 

CromoCat inclou més de 60.000 registres de dades cromosòmiques i és un projecte dels investigadors del BioC Joan Simon (que n'és el director) i Cèsar Blanché, i que ha comptat amb la col·laboració de diversos estudiants i recercadors contractats, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

 

Enguany està previst el lliurament d'una nova anualitat abans d'acabar l'any.

 

 

 

 

Captura de pantalla de CCDB (18/7/2016)

 

Més informació

Darrera actualització de dilluns, 18 de juliol de 2016 19:20
 
Conservació de flora del Paraguai, al setembre PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 12 de juliol de 2016 08:50
AddThis Social Bookmark Button

Organitzat pel CEDOCBIV, el GReB i el BioC, el proper dia 13 de setembre tindrà lloc a la Facultat de Farmàcia la sessió científica “Diversidad florística, diversidad cromosómica y conservación de la flora vascular del Paraguay: 30 años (1980-2010) de cooperación científica Universidad de Barcelona – Universidad Nacional de Asunción", que celebrarà el pas del Prof. Julià Molero a la nova categoria de Professor Emèrit, fent un balanç de la tasca de 30 anys de treball del nostre equip en la flora del Paraguai.

 

A continuació podeu accedir al programa provisional de l'acte:

 

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL