Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Julià Molero, professor emèrit de la UB PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 29 de juny de 2016 19:43
AddThis Social Bookmark Button

Hem rebut avui la notificació que el Consell de Govern de la UB celebrat en data 15 de juny de 2016 va aprovar el nomenament del nostre company Julià Molero, fins ara Catedràtic de Botànica,  com a Professor Emèrit de la Universitat de Barcelona.

 

El Prof. J. Molero en el moment de rebre la medalla de la Facultat de Farmàcia, de mans del rector, Dídac Ramírez, del degà, Joan Esteva de Sagrera i del secretari, Carles Benedí , l'any 2011 (Foto: Premsa UB)

 

Arribada l'edat reglamentària de jubilació universitària, a més del merescut reconeixement al Prof. Molero, el nomenament és l'oportunitat, entre d'altres coses, de finalitzar treballs  pendents i de continuar vinculat al BioC, al GReB i al Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia, comptant amb el seu suport, ajut i mestratge. Com diu el propi J. Molero, "seguim junts encara" i, afegim nosaltres, que sigui per molts anys!

Tot just en tornar de l'estiu tindrem ocasió de celebrar l'ingrés del Prof. Molero a la figura de Professsor Emèrit en un acte de commemoració de trenta anys de cooperació científica amb el Paraguai, que anunciarem ben aviat.

Darrera actualització de dimecres, 29 de juny de 2016 20:02
 
S'actualitza la base de dades de Delphinieae PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 15 de juny de 2016 14:00
AddThis Social Bookmark Button

S'ha actualitzat al Dipòsit Digital de la UB el contingut sobre la base de dades de diversitat cromosòmica de la tribu Delphinieae (Ranunculàcies). El nou recurs es pot consultar a l'adreça electrònica

 

 

http://hdl.handle.net/2445/98702

 

 

i allotja el document complet de 152 pàgines amb totes les dades recopilades fins al 23 d'abril passat. Aquesta informació correspon a la comunicació presentada al XV Meeting OPTIMA celebrat recentment a Montpeller.

 

Més informació

  • Bosch, M., J. Simon, J. López-Pujol & C. Blanché (2016). DCDB: an updated on-line database of chromosome numbers of tribe Delphinieae (Ranunculaceae). v. 2.0 (updated 23/04/2016) - Enllaç al document
Darrera actualització de dimecres, 15 de juny de 2016 14:10
 
El BioC, al Congrés d'OPTIMA 2016 PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 12 de juny de 2016 22:52
AddThis Social Bookmark Button

El BioC ha esta present al XV Meeting OPTIMA, celebrat a Montpeller, del 6 a l'11 de juny, on ha presentat 3 comunicacions:

 

M.BOSCH, J. SIMON, J. LÓPEZ-PUJOL & C. BLANCHÉ

DCDB: an updated on-line data base of chromosome numbers of tribe Delphinieae (Ranunculaceae)

Enllaç al pòster (Dipòsit Digital UB): http://hdl.handle.net/2445/99589

 

Imatge de M. Bosch i J. Simon durant la sessió de presentació del pòster (Foto J. Simon)

 

S.MASSÓ, J. LÓPEZ-PUJOL, M.C. MARTINELL, J. LÓPEZ-ALVARADO, L. SÁEZ & C. BLANCHÉ

Rules of thumbs are sometimes valid: very low genetic diversity in two extremely narrow endemics fom Majorca Island (W. Mediterranean)

Enllaç al pòster (Dipòsit Digital UB): http://hdl.handle.net/2445/99591

 

Imatge de S. Massó durant la sessió de presentació del pòster (Foto N. Nualart)


J. SIMON & C. BLANCHÉ

Karyological knowledge of the Catalan vascular flora inferred from “CromoCat” database

Enllaç al pòster (Dipòsit Digital UB): http://hdl.handle.net/2445/99592

 

Imatge de J. Simon i C. Blanché durant la sessió de presentació del pòster (Foto J. Simon)

 

Més informació

Darrera actualització de divendres, 17 de juny de 2016 11:15
 
Un article d'Agrostis del BioC, destacat PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 25 de maig de 2016 08:06
AddThis Social Bookmark Button

 

La secció "Article del Mes" de l'apartat de Recerca de la Facultat de Farmàcia de la UB destaca aquest mes de maig l'article de membres del BioC One species, one genotype: no genotypic variability in the extremely narrow endemic tetraploid Agrostis barceloi (Gramineae), del qual són autors S. Massó, J. López-Pujol, J. López-Alvarado, C. Blanché i  L. Sàez. L'article ha estat publicat recentment a la prestigiosa revista Plant Systematics and Evolution.

 


Més informació

  • Massó, S., J. López-Pujol, J. López-Alvarado, C. Blanché & L. Sàez (2016). One species, one genotype: no genotypic variability in the extremely narrow endemic tetraploid Agrostis barceloi (Gramineae). Plant Systematics and Evolution 302:609–615- DOI 10.1007/s00606-016-1283-9 - Enllaç a l'article
  • "Article del Mes" - Web de la Facultat de Farmàcia UB - Enllaç
Darrera actualització de dimecres, 25 de maig de 2016 08:20
 
Nova base de dades cromosòmica de ranunculàcies PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 20 de maig de 2016 10:09
AddThis Social Bookmark Button

 

Avui mateix s'ha penjat al Dipòsit Digital de la UB la nova base de dades cromosòmica de la tribu Delphinieae, de la que són autors diversos membres del BioC. Aquest grup de ranunculàcies inclou els gèneres Aconitum, Delphinium, Consolida, Aconitella i Gymnaconitum i ha estat objecte de recerca durant molts anys del nostre equip. Aquesta base de dades actualitza les informacions presentades en una versió anterior de l'any 1999, amb moltes més prestacions. La nova base, anomenada DCDB (Delphinieae Chromosome Database), s'ofereix des d'ara en una versió compacta i serà presentada in extenso al proper congrés internacional de botànica mediterrània (OPTIMA 2016) que tindrà lloc a Montpeller a principis de juny. Potseriorment, es podrà consultar en la seva versió completa des del mateix Dipòsit Digital.

 

Més informació:

Bosch, M., J. Simon, J. López-Pujol & C. Blanché (2016) - DCDB: an updated on-line database of chromosome numbers of tribe Delphinieae (Ranunculaceae) - BioC-GReB, Equip de Recerca en Biologia de la Conservació de Plantes/Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona - URI/HANDLE: http://hdl.handle.net/2445/98702

 
J. Molero, a les Jornades de Prospecció Biològica PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 2 de maig de 2016 18:38
AddThis Social Bookmark Button

Ubicació de la zona prospectada (Imatge: Generalitat de Catalunya)

 

Amb la participació de l'investigador del BioC Julià Molero a l'equip d'experts, acaba de celebrar-se la setmana passada la Jornada de Prospecció Biològica d'enguany, dedicada a l'obtenció de dades de biodiversitat amb destí al Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya, en aquells quadrats UTM (la unitat de cartografia del BDBC) amb menys dades acumulades.

 

Enguany han estat la tercera edició (les anteriors van tenir lloc els anys 2010 i 2012) de les Jornades de Prospecció Biològica de Catalunya, que han tingut lloc els dies 28, 29 i 30 d’abril de 2016 a l’Espai Natural Protegit dels Secans de Mas de Melons – Alfés, organitzades per la Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN).

 

Més informació:

Jornades de Prospecció Biològica - Web del DTES (Generalitat de Catalunya)

Darrera actualització de dilluns, 2 de maig de 2016 18:51
 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL