Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
AddThis Social Bookmark Button


Visita guiada a Tarragona PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 17 de novembre de 2018 16:26
AddThis Social Bookmark Button

Organitzada per Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, ha tingut lloc aquest matí una visita guiada al Parc del Francolí, de Tarragona, amb explicacions a càrrec de Raül Font Quer i de Cèsar Blanché. Hi han participat una trentena de farmacèutics col·legiats i s'hi han destacat les plantes medicinals, tòxiques i les novetats en taxonomia i genètica de plantes, així com les característiques de la flora de les comarques de Tarragona. Es preveu una nova visita en fenologia primaveral

 

Més informació

  • Agenda COFT - Col·legi de Farmacèutics de Tarragona
 
Joan Simon, nou responsable de formació de professorat de la Facultat de Farmàcia PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 14 de novembre de 2018 09:54
AddThis Social Bookmark Button

 

 

A proposta del degà de la Facultat, la vicerectora de Docència i Ordenació Acadèmica ha nomenat el nostre company Joan Simon representant de formació de professorat per a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, en substitució de la Dra. Montserrat Pujol. Aprofitant aquesta nova responsabilitat, i per tal de crear sinergia, l’equip deganal ha considerat oportú que la delegació que actualment ell mateix té en l’organigrama de la Facultat tingui com a nova denominació Delegació del Degà per a Tecnologies i Innovació Docent.

 

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 14 de novembre de 2018 09:58
 
Una expedició al Tibet PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 11 d'octubre de 2018 15:59
AddThis Social Bookmark Button

Ahir dijous, dia 17 d'octubre, el nostre company Sergi Massó va intervenir en la XI Jornada de Recerca que va tenir lloc a l'Aula Magna de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la UB.

 

 

La seva presentació es va produir a la Sessió 1, i va dur per títol  "A la caça de Saussurea: una campanya de camp a les muntayes del Tibet", on va relata l'expedició botànica feta amb l'equip de l'Institut Botànic de Barcelona l'any passat. En són coautors, T.Ke, Z. Wang i Jordi López-Pujol.

 

 

 

 

Sergi Massó, durant la presentació a l'Aula Magna de la Facultat de Farmàcia (Foto J. Simon)

Darrera actualització de dijous, 18 d'octubre de 2018 08:37
 
Dinàmica genètica de peònies de l'Himàlaia PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 17 de setembre de 2018 07:56
AddThis Social Bookmark Button

La prestigiosa revista Molecular Phylogenetics and Evolution acaba de publicar l'estudi sobre la filogeografia de dues peònies de l'Himalaia, obra de Jordi López-Pujol i Roser Vilatersana, de l'Institut Botànic de Barcelona, juntament amb  investigadors de diverses universitats i centres de recerca xinesos.


Aquestes peonies pertanyen a Paeonia subsect. Delavayanae, grup que consisteix en dues úniques espècies (P. delavayi i P. ludlowii)



L'article demostra que la delimitació genètica entre les dues espècies és poc clara (usant marcadors de cpDNA, microsaatèl·lits nuclears i nSSR), que els autors atribueixen a divergència recent, en particular a causa de la colonització de nous hàbitats en èpoques diferents, seguint processos d'expansió, retracció, refugi, extinció o superivència en refugis glacials, que explicarien la distribució actual a les muntanyes de Hengduan, a l'Himàlaia. La raresa i el potencial evolutiu, fan les dues espècies mereixedores de conservació.


Jin-Mei Zhang, Jordi López-Pujol, Xun Gong, Hua-Feng Wang, Roser Vilatersana & Shi-Liang Zhou (2018). Population genetic dynamics of Himalayan-Hengduan tree peonies, Paeonia subsect. Delavayanae. Molecular Phylogenetics and Evolution 125: Pages 62-77



Més informació

 
Una lleterassa arbòria de Cabo Verde PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 13 de setembre de 2018 13:45
AddThis Social Bookmark Button

 

 

Acaba de publicar-se avui mateix al Curtis's Botanical Magazine la monografia sobre una lleteressa endèmica de Cabo Verde (Euphorbia tuckeyana), de la que és autor el nostre company Julià Molero amb un equip d'investigadors internacional.



És una espècie arborescent de la secció Aphyllis que pertany a un grup endèmic de Macaronèsia, amb potencial en horticultura com a ornamental de jardins xèrics. El treball inclou la tipificació del nom, la història taxonòmica, la relació amb d'altres Euphorbia del grup així com els aspectes biogeogràfics d'aquestes lleteresses arbòries.

 

El Curtis's Botanical Magazine és una revista publicada des de fa més de 200 anys, que ha esdevingut un referent en botànica, ecologia i horticultura ornamental a escala internacional i que edita el Jardí Botànic de Kew, a Anglaterra. La revista té una especial valoració per les il·lustracions originals de dibuix científic. En la publicació de Molero et al., es reproduciex una làmina en color original de Julio Figueroa, així com la reproducció d'una làmina de l'espècie de 1995, a ploma i en en blanc i negre obra d'Eugeni Sierra

 


Julià Molero, Maria M. Romeiras, Maria Cristina Duarte, Arnoldo Santos‐Guerra, Brett Jestrow & Javier Francisco‐Ortega (2018). 880. EUPHORBIA TUCKEYANA. Euphorbiaceae. Curtis's Botanical Magazine 35 (2): 166-189. https://doi.org/10.1111/curt.12235

Més informació

Darrera actualització de dijous, 13 de setembre de 2018 13:56
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL