Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
AddThis Social Bookmark Button


Col·laboració amb el Banc de Germoplasma PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 26 de març de 2009 19:17
AddThis Social Bookmark Button

La investigadora del BioC M.C. Martinell ha col·laborat en el treball de camp de recol·lecció de mostres de germoplasma de Peucedanum schottii i de Silene sennenii, espècies que fan part del projecte de recerca en curs de l'equip, en el marc de les activitats de constitució del Banc de Germoplasma de flora amenaçada de Catalunya, endegat pel Jardí Botànic MariMurtra (Blanes, La Selva).

Aquesta part del projecte ha estat realitzada per un equip d'investigadores en pràctiques portugueses, sota el patrocini de British American Tobacco. En el bloc d'una d'elles (Viviana Lopes) es pot trobar la crònica de l'activitat.

També han participat en el projecte altres investigadors del BioC, com M.R. Orellana (recol·lecció i preparació de llavors de diversos tàxons) i C. Blanché (certificació de processos).

Més informació


 

 
Noves dades cromosòmiques mediterrànies PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 19 de març de 2009 11:53
AddThis Social Bookmark Button

 Acaba de distribuir-se el volum 18 de la revista Flora Mediterranea , editada per la societat botànica mediterrània OPTIMA , corresponent a l'any 2008.

Aquest volum inclou un bon nombre de contribucions al coneixement de les plantes de la Mediterrània Oriental i de les illes majors, així com les notes necrològiques de Pierre Broussalis i Nickola Dicklic, recentment traspassats.

Com és habitual, hi apareix el número corresponent  (18) de la sèrie Mediterranean Chromosome Number Reports, editada a cura de G. Kamari, C. Blanché i S. Siljak-Yakovlev, sota els auspicis de la Comissió internacional de Cariosistemàtica i Sistemàtica molecular d'OPTIMA i que, en aquesta ocasió, aplega contribucions amb nova informació citogenètica de 43 tàxons, incloent-hi la descripció d'una nova espècie (Pimpinella nana Pimenov, del desert de Judea) que un cop més, demostra la vitalitat i la significació dels estudis cromsòmics en el conjunt de la recerca sobre biodiversitat vegetal mediterrània.

 

Darrera actualització de dimarts, 23 de febrer de 2010 10:45
Llegiu-ne més...
 
Primers microsatèl·lits d'Aquilegia revelats PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 12 de març de 2009 18:53
AddThis Social Bookmark Button

 

Per primera vegada, el BioC ha pogut incorporar informacions genètiques procedents de marcadors de DNA ultravariables (microsatèl·lits) al coneixement de les espècies amenaçades que estudiem.

Concretament, els primers experiments exitosos han estat obtinguts aquesta mateixa setmana, al Laboratori de Biologia Molecular del Jardín Botánico Viera y Clavijo , on el nostre company Jordi López Pujol realitza una estada de recerca a l'equip dirigit pel Dr. Juli Caujapé, assessor del projecte CGL2007-60475/BOS.

 


 

Els primers resultats (vegeu imatge) corresponen a 3 microsatèl·lits nuclears, assajats en Aquilegia paui i Aquilegia vulgaris, que fan part de l'estudi de diversitat genètica poblacional d'ambdues espècies als Ports de Tortosa. Aquestes dades complementaran les ja obtingudes a través de marcadors isoenzimàtics i les de seqüenciació també en curs i permetran un coneixement molt detallat de la genètica de poblacions del corniol dels Ports, com a base de les mesures de conservació que mereix aquest tàxon amenaçat (vegeu-ne la fitxa a La planta del mes del Portal BioC)

 

Darrera actualització de dijous, 19 de març de 2009 12:21
 
Estada de J. López a Canàries PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 17 de febrer de 2009 20:48
AddThis Social Bookmark Button

L'investigador del CSIC i membre del BioC Jordi López-Pujol, ha iniciat una estada d'un mes i mig al Laboratori de Biodiversitat Molecular del Jardín Botánico Canario "Viera y Clavijo" per desenvolupar-hi els treballs de caracterització de la diversitat genètica d'Aquilegia paui a través de l'anàlisi de marcadors de DNA de gran resolució (microsatèl·lits nuclears i cloroplàstics).

El treball es durà a terme sota la direcció del Dr. Juli Caujapé-Castells, cap del Departament de Biodiversitat Molecular i Banc de DNA del Jardí i de la investigadora del mateix laboratori, Dra. Ruth Jaén, experts reconeguts en aquestes tècniques, en el marc del projecte de recerca CGL2007-60475/BOS del MEC, del qual el Dr. Caujapé és assessor.

Més informació

 
Conferència de M.C. Martinell PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 17 de febrer de 2009 20:26
AddThis Social Bookmark Button

Avui ha tingut lloc a l'Aula 5, la sessió dels Seminaris de Recerca de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona que inicia les activitats del segon semestre del curs 2008-2009 i que ha consistit en una conferència de la investigadora del BioC, M. Carmen Martinell. La conferència duia per títol Pol·linització de plantes amenaçades i ha constat d'una introducció sobre la necessitat de conservació de la flora amenaçada i de la il·lustració de dos exemples del treball de recerca en Biologia de la pol·linització d'Aquilegia paui i de Silene sennenii, dues espècies que fan part de la seva tesi doctoral i dels treballs del projecte de recerca CGL2007-60475/BOS, finançat pel Ministeri d'Educació dins del Plan Nacional I+D+I.

Els Seminaris de Recerca són un cicle de conferències setmanals seguides de debats, adreçades als professors i investigadors de la Facultat i als estudiants del centre, amb la finalitat de conar a conèixer les tasques de recerca que es duen a terme als diversos departaments i laboratoris.

Més informació

 

 
<< Inicia < Anterior 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL