Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
AddThis Social Bookmark Button


Un article d'Agrostis del BioC, destacat PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 25 de maig de 2016 08:06
AddThis Social Bookmark Button

 

La secció "Article del Mes" de l'apartat de Recerca de la Facultat de Farmàcia de la UB destaca aquest mes de maig l'article de membres del BioC One species, one genotype: no genotypic variability in the extremely narrow endemic tetraploid Agrostis barceloi (Gramineae), del qual són autors S. Massó, J. López-Pujol, J. López-Alvarado, C. Blanché i  L. Sàez. L'article ha estat publicat recentment a la prestigiosa revista Plant Systematics and Evolution.

 


Més informació

  • Massó, S., J. López-Pujol, J. López-Alvarado, C. Blanché & L. Sàez (2016). One species, one genotype: no genotypic variability in the extremely narrow endemic tetraploid Agrostis barceloi (Gramineae). Plant Systematics and Evolution 302:609–615- DOI 10.1007/s00606-016-1283-9 - Enllaç a l'article
  • "Article del Mes" - Web de la Facultat de Farmàcia UB - Enllaç
Darrera actualització de dimecres, 25 de maig de 2016 08:20
 
Nova base de dades cromosòmica de ranunculàcies PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 20 de maig de 2016 10:09
AddThis Social Bookmark Button

 

Avui mateix s'ha penjat al Dipòsit Digital de la UB la nova base de dades cromosòmica de la tribu Delphinieae, de la que són autors diversos membres del BioC. Aquest grup de ranunculàcies inclou els gèneres Aconitum, Delphinium, Consolida, Aconitella i Gymnaconitum i ha estat objecte de recerca durant molts anys del nostre equip. Aquesta base de dades actualitza les informacions presentades en una versió anterior de l'any 1999, amb moltes més prestacions. La nova base, anomenada DCDB (Delphinieae Chromosome Database), s'ofereix des d'ara en una versió compacta i serà presentada in extenso al proper congrés internacional de botànica mediterrània (OPTIMA 2016) que tindrà lloc a Montpeller a principis de juny. Potseriorment, es podrà consultar en la seva versió completa des del mateix Dipòsit Digital.

 

Més informació:

Bosch, M., J. Simon, J. López-Pujol & C. Blanché (2016) - DCDB: an updated on-line database of chromosome numbers of tribe Delphinieae (Ranunculaceae) - BioC-GReB, Equip de Recerca en Biologia de la Conservació de Plantes/Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona - URI/HANDLE: http://hdl.handle.net/2445/98702

 
J. Molero, a les Jornades de Prospecció Biològica PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 2 de maig de 2016 18:38
AddThis Social Bookmark Button

Ubicació de la zona prospectada (Imatge: Generalitat de Catalunya)

 

Amb la participació de l'investigador del BioC Julià Molero a l'equip d'experts, acaba de celebrar-se la setmana passada la Jornada de Prospecció Biològica d'enguany, dedicada a l'obtenció de dades de biodiversitat amb destí al Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya, en aquells quadrats UTM (la unitat de cartografia del BDBC) amb menys dades acumulades.

 

Enguany han estat la tercera edició (les anteriors van tenir lloc els anys 2010 i 2012) de les Jornades de Prospecció Biològica de Catalunya, que han tingut lloc els dies 28, 29 i 30 d’abril de 2016 a l’Espai Natural Protegit dels Secans de Mas de Melons – Alfés, organitzades per la Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN).

 

Més informació:

Jornades de Prospecció Biològica - Web del DTES (Generalitat de Catalunya)

Darrera actualització de dilluns, 2 de maig de 2016 18:51
 
Progrés al projecte de Jardí de la UB PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 d'abril de 2016 18:37
AddThis Social Bookmark Button

Ahir va finalitzar la col·locació dels  67 nous rètols als diversos exemplars de plantes singulars del Jardí Ferran Soldevila de l'edifici històric de la UB, a la plaça Universitat.

 

Els nous rètols duen incorporat un codi QR que permet accedir a informació complementària per a cada espècie. Aquestes fitxes van ser preparades amb la participació d'alumnes de la Facultat de Farmàcia, en el marc del projecte d'innovació docent “ Jardins per a la Salut “, amb la participació de professors de les Facultats de Farmàcia, de Filologia i de Biologia, del GIBAF, de l'OSSMA i de la Unitat de Manteniment de la UB, on han col·laborat investigadors del BioC.

 

Més informació

Jardí Ferran Soldevila - Web OSSMA/UB

Darrera actualització de dimecres, 20 d'abril de 2016 18:47
 
Curs al Col·legi de farmacèutics PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 11 d'abril de 2016 10:07
AddThis Social Bookmark Button

J. Simon durant la seva intervenció al curs "+Que Plantes" de 2016 (Foto Facultat de Farmàcia)

 

Durant aquests mesos de març i abril té lloc al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona el curs "+ Que Plantes", organitzat per la Vocalia de Plantes Medicinals i pel Grup d'Innovació Docent GIBAF. El curs, que enguany arriba a la sisena edició, forma part de les activitats de formació del Col·legi en sessions de migdia, en les quals participen membres del BioC.

 

La present edició, amb una vuitantena d'inscrits,  tracta els temes de plantes estimulants, on Joan Simon intervé sobre "El gingseng... i els altres gingsengs" i Cèsar Blanché sobre "A la recerca d'estimulants a la societat urbana. Intoxicacions per plantes"

 

Més informació

 

 

 

 

 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL