Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 15 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
S'amplia el Parc Nacional de Cabrera Imprimeix
dissabte, 2 de febrer de 2019 11:29
AddThis Social Bookmark Button

 

Aquest divendres passat, el consell de ministres espanyol ha aprovat l'ampliació del Parc Nacional de l'illa de Cabrera. La decisió suposa augmentar la superfície protegida de 10.021 hectàrees a 90.800, que multiplica per deu l'extensió marítima protegida.

L'acord prové d'una proposta d'ampliació parteix d'una iniciativa de l'entitat conservacionista Oceana i d'un procés de participació ciutadana dels governs balear i espanyol.



Més informació

Darrera actualització de dissabte, 2 de febrer de 2019 11:33
 
Notícies de Conservació de flora als PPCC Imprimeix
dimarts, 15 de gener de 2019 10:18
AddThis Social Bookmark Button

La revista Conservación Vegetal, que publica la Sociedad Española de Biología de la Conservación de Plantas, acaba de presentar el seu volum 22, on es publiquen una sèrie de reportatges, notícies i articles referits a la nostra flora. Destaquem els següents:

 

  • Avances importantes en la recuperación de la jara de Cartagena en la Comunidad Valenciana [Cistus heterophyllus subsp. carthaginensis]
  • El Fondo Europeo Agrícola de Desarrollo Rural (FEADER), una herramienta financiera para la conservación y producción de flora silvestre valenciana
  • Seguimiento de las poblaciones de dos especies perennes de interés para la conservación en el Delta del Llobregat [Kosteletzkia pentacarpa, Orobanche foetida]
  • Listado de especies "extinguidas" en estado silvestre en todo el medio natural de España
  • FLORAPYR. Evaluación, seguimiento y conservación de la flora pirenaica ante el cambio climático

 


Dins l'apartat de notícies, destaquem l'anunci de la primera circular del 9è Congrés de Biologia de la Conservació de Plantes, que tindrà lloc a Granada, del 9 al 12 de juliol de 2019

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 15 de gener de 2019 10:26
 
Guerra i conservació de la biodiversitat Imprimeix
dimecres, 9 de gener de 2019 14:31
AddThis Social Bookmark Button

Parets del castell de Xàtiva on es conserven poblacions de l'endemisme Sarcocapnos saetabensis, estudiat a l'article



Les guerres i les activitats militars en general tenen un gran impacte en els humans i en la biodiversitat. Alguns efectes adversos, però, encara que no èticament acceptables en principi, produeixen però algunes oportunitats que, en última instància, han donat lloc a accions beneficioses per a la conservació de les plantes. Aquest és el tema de l'article recentment publicat a Collectanea Botanica per investigadors del GReB i del BioC (Massó et al., 2018).


Una breu revisió de diferents casos d'estudi al voltant del món i en diferents períodes històrics mostren com les zones i activitats militars poden actuar de reserves naturals si es prenen les decisions administratives apropiades (amb base científica) en un marc més ampli de conservació coordinada amb altres àrees de la intervenció humana en la biosfera.



Més informació


  • Massó, S., Blanché, C., Sáez, L. & López-Pujol, J. 2018. Are plant conservation and war compatible? The role of areas under dispute, military areas and military relics as nature reserves. Collectanea Botanica 37: e009. https://doi.org/10.3989/collectbot.2018.v37.009  (enllaç a l'article)
Darrera actualització de dimecres, 9 de gener de 2019 14:40
 
Presentada la biografia de Joan Cadevall Imprimeix
dimecres, 2 de gener de 2019 16:31
AddThis Social Bookmark Button

Portada del llibre presentat (Foto: Arxiu A.M. Hernàndez)

 

 


El proppassat dia 28 de desembre, va tenir lloc al Centre Cultural Terrassa la presentació del llibre "Joan Cadevall. Professor, botànic i geògraf". L'autor de l'obra és Àngel Manuel Hernàndez Cardona, expert en la flora del Vallès, que ha treballat en aquests darrers anys en la biografia de Cadevall.



La presentació va comptar també amb la presència de Josep M. Camarasa, autor del pròleg i primer president de la Societat Catalana d'Història de la Ciència.

Darrera actualització de dimecres, 2 de gener de 2019 22:40
 
Ha mort Joël Mathez Imprimeix
dimarts, 1 de gener de 2019 21:58
AddThis Social Bookmark Button


Joël Mathez, professor jubilat de la Universitat de Montpeller va morir el passat 29 de desembre. Havia estat un actiu membre de la societat científica de botànica mediterrània OPTIMA i una extraordinària persona, botànic de camp, professor i investigador.

 

Mesa presidencial de la sessió inaugural del XV Simposi OPTIMA (2016), a Montpeller. D'esquerra a dreta: Daniel Mathieu (Tela Botanica), Rector-President de la Université de Montpellier, Regidora de Parcs i Jardins de la Ville de Montpellier, i a la dreta de tots, Joël Mathez (Université de Montpellier) (Foto: C. Blanché)

 

 

Havia tingut una intensa relació amb investigadors catalans, sobretot en el marc dels estudis de flora de Marroc de la qual era molt bon coneixedor. Facilitava els contactes, les publicaciions, les estades als herbaris de Montpeller i els intercanvis d'estudiants. En la darrera etapa de la seva carrera, entre d'altres havia ajudat a impulsar la xarxa francòfona Tela Botanica i a la salvaguarda de l'Herbari MPU, de la Universitat de Montpeller. En definitiva, ens deixa un dels imprescindibles. Reposi en pau.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà passat, dia 3, les 15h, al complex funerari de Grammont (Hérault).

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 1 de gener de 2019 22:14
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL