Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 14 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Seguiment 2022 de Delphinium bolosii Imprimeix
dilluns, 13 de juny de 2022 08:52
AddThis Social Bookmark Button

 

Com es fa anyalment, la Dra. Maria Bosch ha dut a terme les campanyes de seguiment de les poblacions de l'esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) a les localitats de Rubió de Baix, Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i als barrancs d'Ulldemolins, conjuntament amb els guardes del parc i els agents rurals, respectivament. La salut demogràfica de les poblacions mostrejades es troba dins els paràmetres habituals de variabilitat.

 

Campanya de seguiment a la comarca del Priorat, el passat 11 de juny de 2022, en companyia de membres del cos d'Agents Rurals (Foto: M. Bosch)


Darrera actualització de dilluns, 13 de juny de 2022 08:56
 
Projecte LIFE medCLIFFS Imprimeix
dilluns, 23 de maig de 2022 16:28
AddThis Social Bookmark Button

 

El proppassat dia 19 de maig va tenir lloc el Seminari IBB on es va presentar el projecte LIFEmedCLIFFS, en qual participa el nostre company Jordi López-Pujol.


LIFE medCLIFFS – Towards an integrative management of Invasive Alien Plant Species in Mediterranean sea cliffs of European interest (LIFE20 NAT/ES/001223) és un projecte de conservació de la natura que rep finançament del Programa LIFE de la Unió Europea i es desenvolupa principalment a Catalunya, en concret a  l’àrea litoral de la Costa Brava i del Parc Natural de Cap de Creus.

 

Segons el web del projecte, "l’objectiu principal de LIFE medCLIFFS és millorar la gestió actual de les espècies de plantes al·lòctones invasores (EPAI) que amenacen la conservació de la diversitat florística de l’hàbitat d’interès comunitari de penya-segats mediterranis amb Limonium spp. endèmics (HIC 1240), un dels hàbitats més afectats per aquesta problemàtica. El projecte és coordinat des de l'Institut Botànic de Barcelona-CSIC.LIFE medCLIFFS compta amb un pressupost total de 1,408,273 € i es desenvolupa a través d’un total de 16 accions que es duran a terme al llarg de cinc anys (octubre 2021-setembre 2026).

 

Darrera actualització de dilluns, 23 de maig de 2022 16:42
 
Manifest de científics dels Països Catalans arran de les crisis múltiples i la pandèmia que vivim Imprimeix
dissabte, 25 de setembre de 2021 10:16
AddThis Social Bookmark Button

 

Manifest de científics dels Països Catalans

arran de les crisis múltiples i la pandèmia que vivim
Cèsar Blanché

 

 

El manifest dels científics dels Països Catalans  ja és accessible al web de la Institució Catalana d'Història Natural, filial de l'IEC. El document, preparat arran de les crisis múltiples i la pandèmia que vivim, pretén d’aportar a la societat la visió dels signants sobre la situació actual, i alhora apuntar algunes línies d’actuació que permetin evitar que repetim errors greus comesos en el passat i poder així encarar millor la construcció d’un nou futur. A continuació trobareu l'enllaç al document

 

 

Darrera actualització de dissabte, 25 de setembre de 2021 10:35
Llegiu-ne més...
 
Activitat del Portal BioC Imprimeix
dilluns, 4 de gener de 2021 18:39
AddThis Social Bookmark Button

 

El Portal BioC s'ha mantingut actiu com a blog de l'Equip de Biologia de la Conservació de Plantes durant dotze anys (des de l'any 2008). Conté més de  1210 articles i entrades, algunes de les quals amb un nombre de lectures prou considerable (diverses pàgines amb 50.000 - 75.000 accessos) i segueix tenint un volum de c. 300 visites mensuals. Considerem que encara pot fer un cert servei per la informació que conté, malgrat les limitacions tècniques de la plataforma sobre la qual funciona i per això seguim publicant el web tot i que no mantindrà la periodicitat d'actualitzacions al mateix ritme.

Darrera actualització de dilluns, 4 de gener de 2021 18:43
 
Història d'èxit a The Guardian Imprimeix
dilluns, 13 de gener de 2020 16:34
AddThis Social Bookmark Button

Foto: The Guardian

 

La publicitat de les "històries d'èxit" en biologia de la conservació és una de les vies que els experts assenyalen com a més eficaces en la disseminació de missatges "en positiu" sobre la necessitat de destinar esforços a la conservació de la biodiversitat.

El prestigiós diari The Guardian, a l'edició de la vigília de Nadal de 2019, ha seleccionat 10 històries d'èxit que ja han tingut una forta repercussió mundial, per venir d'on venen. Una de les històries és dedicada a la flora, i concretament a la recuperació de l'atrapamosques anglès (Drosera anglica), una espècie de planta carnívora, anomenada wicked dear little Drosera per Charles Darwin el 1860. Era força comuna a Anglaterra, però s'ha extingit pràcticament per la destrucció de les mulleres i aiguamolls on viu. Enguany, la  North West Rare Plant Initiative ha reintroduït la planta a les mulleres de Manchester emprant fragments (cuttings) d'exemplars silvestres, amb l'esperança que tornin a recuperar-se.


Més informació

  • Notícia 24/12/2019 - The Guardian - Enllaç
  • The Wildlife Trusts - Lancashire / Manchester / North Merseyside - Enllaç
Darrera actualització de dilluns, 13 de gener de 2020 16:42
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL