Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 52 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Aprovada l'Estratègia Catalana de Biodiversitat 2030 Imprimeix
dijous, 13 de setembre de 2018 15:50
AddThis Social Bookmark Button

 

S'ha publicat aquest estiu a DOGC l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030. Properarment ampliarem la informació.

 

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 13 de setembre de 2018 15:54
 
Relleu al Jardí Botànic de València Imprimeix
divendres, 7 de setembre de 2018 09:19
AddThis Social Bookmark Button



 

 

 

 

 

 

Després de vuit anys al capdavant de la institució, la Dra. Isabel Mateu (dreta) ha deixat la direcció del Jardí el passat mes de juliol. Ha estat nomenat com a nou director el Dr. Jaime Güemes (esquerra), president de la Societat Espanyola de Biologia de la Conservació de Plantes.



Més informació

Darrera actualització de divendres, 7 de setembre de 2018 09:31
 
SOS Costa Brava Imprimeix
dimarts, 4 de setembre de 2018 12:31
AddThis Social Bookmark Button

Durant aquest estiu, la campanya SOS-Costa Brava, ha denunciat la represa d'una quarantena de projectes transformadors dels pocs espais encara no alterats d'aquest territori. Paradoxalment, en els mateixos dies, es prepara una sol·licitud a la UNESCO per declarar la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera!

 

Des del Portal BioC volem inormar que el passat mes d’agost es va presentar el manifest #SOScostabrava, que és un crit d’alerta a la societat catalana, al conjunt de municipis i Ajuntaments del litoral gironí i al Govern de la Generalitat de Catalunya davant l’allau d’amenaces que planen sobre el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida a la Costa Brava.

 

 

Més informació


Manifest SOS-CostaBrava - Web IAEDEN

Darrera actualització de dimarts, 4 de setembre de 2018 12:37
 
Filogeografia per a prioritzar en Conservació Imprimeix
dimarts, 17 de juliol de 2018 11:21
AddThis Social Bookmark Button

Coritospermum huteri, endemisme del Puig Major (Mallorca), estudiat pel BioC i per l'article. Foto: C. Blanché

 

 

La prestigiosa revista Biological Conservation publicarà al volum del mes d'agost proper un article de revisió dels investigadors provençals Fréderic Médail i Alex Baumel que destaca el poc ús que es fa de les dades filogeogràfiques per a l'establiment de prioritats en conservació de flora, contràriament al gran potencial que té aquest tipus de dades per a la definició d'unitats de conservació.

 


L'article demostra com els endemismes mediterranis d'àrea reduïda (després d'avaluar-ne 84 casos) tenen diversitat genètica estructurada en el 56 % dels casos i que no són, per tant, "vies mortes" evolutives, sinó un potent llegat evolutiu que mereix ser emprat en la planificació pràctica real de conservació proactiva, agrupant paquets d'espècies presents conjuntament en els hot-spots de biodiversitat.

 


Una part molt important dels exemples estudiats és de la flora vascular de la riba nord de la Mediterrània Occidental, incloent-hi un nombre rellevant d'endemismes dels Països Catalans.

 


Més informació

  • Médail, F. & A. Baumel (2018). Using phylogeography to define conservation priorities: The case of narrow endemic plants in the Mediterranean Basin hotspot. Biological Conservation 224: 258-266 (enllaç al resum i a l'article)




Darrera actualització de dimarts, 17 de juliol de 2018 11:50
 
Progressos del Llibre Vermell del Marroc Imprimeix
dimarts, 3 de juliol de 2018 17:13
AddThis Social Bookmark Button

Moh Rejdali (esquerra), durant la presentació del Llibre Vermell de la flora marroquina al Congrés Internacional de Selinunte (Foto: C. Blanché)

 

Mohamed Fennane i Moh Rejdali han donat a conèixer al al Congrés OPTIMA celebrat a Selinunte l’estat de progrés del llibre vermell de la flora vascular del Marroc.  Ja s’han publicat sis dels deu fascicles previstos per a finalització de l’obra que, a més del diagnòstic UICN dels tàxons, ha de representar una contribució a la producció d’un nou catàleg florístic més actualitzat.


En l'estat actual de progrés, els autors han detectat 810 espècies amenaçades, de les quals, 240 son vulnerables (VU), 275 en perill (EN) i 292 en perill crític (CR). Els volums disponibles són difosos a través del lloc web de la comunitat botànica francòfona Tela Botanica


Més informació

  • Livre rouge de la flore vasculaire du Maroc – Mis en ligne: Tela Botanica  - enllaç
  • M. Fennane & M. Rejdali (2018). Moroccan Red data book: a basic tool for plant conservation. International Symposium: Botany at the intersection of Nature, Culture, Art and Sciences. Selinunte (Sicilia). 28-30 june 2018



 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL