Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 30 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Video: gestió per a la conservació a Maurici Imprimeix
dijous, 10 de maig de 2018 11:25
AddThis Social Bookmark Button

Vincent Florens, durant la presentació del TEDx Talk



La plataforma TEDx, que fa públiques conferències i seminaris a escalamundial, ha publicat a YouTube un dels TEDx Talks, sobre conservació a Maurici, amb un exemple de com comunicar al públic en general les contribucions de la Biologia de la Conservació a través de les xarxes.

La presentació té una curta durada, de 15 minuts, i és a càrrec de l'investigador del grup de Conservació d'Illes, Vincent Florens. En aquesta curta estona hom pot descobrir els exemples de gestió de flora que esduen a terme a Maurici: conservació de l'únic individu supervivent d'una palmera, d'un avantpassat del cafè, o d'una orquídia endèmica donada per desapareguda des de fa 300 anys. El vídeo acaba amb un repàs a les persones col·laboradores dels projectes i de les coses que podem fer per conservar la natura.

 

 

Més informació

 
Pressió als espais PEIN de la Costa Brava Imprimeix
dilluns, 7 de maig de 2018 09:43
AddThis Social Bookmark Button


Foto El Punt/Avui

 

Tal com s'advertia a la memòria de l'Estratègia Catalana de Conservació de Flora (ECCF), durant els anys de crisi econòmica s'han aturat molts projectes urbanístics que incideixen sobre espais naturals i, aparentment, hom podia deduir una disminució de la pressió sobre els hàbitats preservats.

 

El diari El Punt-Avui publica, en canvi, a la seva edició d'ahir, l'article La costa amenaçada, amb  una relació d'iniciatives urbanístiques que afecten espais del PEIN situats a la Costa Brava: la Pineda d'en Gori (Palamós), El Golfet (Palafrugell), Els Rodors (Platja de Pals) etc., i que compten amb l'aprovació de la Comissió d'Urbanisme de Girona i amb l'oposició de moviments ecologistes i veïnals.



Més informació

Darrera actualització de dilluns, 7 de maig de 2018 09:48
 
Anul·lat l'expedient de depuració de Font Quer Imprimeix
dimecres, 2 de maig de 2018 08:51
AddThis Social Bookmark Button

 

El que fou director de l'Institut Botànic de Barcelona, Pius Font i Quer ha estat restituït en la seva dignitat després que l'Ajuntament de Barcelona va acordar anul·lar l'expedient de depuració franquista de 7.100 funcionaris, entre els quals el Dr. Font, segons que informa el diari ARA.

 

El judici que va condemnar el Dr. Font Quer, que també fou professor de la Facultat de Farmàcia de la UB, entre d'altres, ja va ser anul·lat el 29 de juny de 2017.

 

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 2 de maig de 2018 09:05
 
Inauguració de l'Any Codina Imprimeix
dissabte, 28 d'abril de 2018 12:43
AddThis Social Bookmark Button

 

Enguany es celebra el 150 aniversari del naixement del Dr. Joaquim Codina, metge, botànic i micòleg cellerenc. Per commemorar-ho, l’Ajuntament de la Cellera de Ter organitzarà durant tot l’any diferents actes. La presentació d’aquest Any Doctor Codina que es farà dissabte 5 de maig  a 2/4 de 5h de la tarda al Teatre del Centre Cultural Parroquial de la Cellera de Ter, segons el programa següent:

 

 

Darrera actualització de dissabte, 28 d'abril de 2018 12:46
Llegiu-ne més...
 
UICN: què és una espècie "recuperada" Imprimeix
dilluns, 16 d'abril de 2018 19:45
AddThis Social Bookmark Button

NOVETAT - Conservation Biology acaba de publicar l'article d'Akçakaya i col·laboradors on s'aborda una manera de definir què s'entén per "èxit de recuperació" d'una espècie, terme sovint difús i poc concret, per encàrrec de la UICN.



Els autors proposen una definició d'espècie totalment recuperada que posa l'èmfasi en la viabilitat, funcionalitat ecològica i representativitat. I defineixen quatre paràmetres mesurables que permetin quantificar el grau de recuperació:

 


1. Llegat de conservació (demostració dels esforços de conservació fins a la data de l'avaluació)
2. Dependència de la conservació (dependència de l'espècie de les accions de conservació)
3. Guanys de conservació (quantificació dels guanys esperats derivats de les accions de conservació a mitjà termini)
4. Potencial de recuperació (especificació dels requeriments per atènyer una recuperació plausible a llarg termini.



Aquests quatre elements de la mètrica de la conservació s'espera que incentivin la consecució d'objectius de conservació ambiciosos i demostrables. Els autors posen un exemple d'un vertebrat, un invertebrat, una planta llenyosa i una d'herbacia. La iniciativa forma part de l'encàrrec de la UICN, de l'any 2012, per tal d'establir una Llista Verda d'Espècies.


Més informació

  • H. Resit Akçakaya, Elizabeth L. Bennett,Thomas M. Brooks, Molly K. Grace, Anna Heath, Simon Hedges, Craig HiltonTaylor, Michael Hoffmann, David A. Keith, Barney Long, David P. Mallon, Erik Meijaard, E.J. Milner‐Gulland, Ana S.L. Rodrigues, Jon Paul Rodriguez, P.J. Stephenson, Simon N. Stuart & Richard P. Young (2018). Quantifying species recovery and conservation success to develop an IUCN Green List of Species. Conservation Biology -First published: 26 March 2018. Enllaç https://doi.org/10.1111/cobi.13112 [Accés obert]
Darrera actualització de dilluns, 16 d'abril de 2018 19:55
 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL