Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 27 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Oferta de seguiment de flora amenaçada Imprimeix
dilluns, 5 de setembre de 2022 15:01
AddThis Social Bookmark Button

 

A l’Institut Botànic es duu a terme el projecte LIFE MedCliffs, per estudiar les plantes invasores als penya-segats de la Costa Brava, i veure com poden afectar les espècies endèmiques Limonium tremolsii, L. geronense i Seseli farrenyi (podeu trobar més informació a la pàgina web del projecte i en un vídeo divulgatiu).

 

El projecte fa una crida a partir de l’any a voluntaris que vulguin participar en fer un seguiment de trams, que ja estan posats a la pàgina web de Flora Catalana. La idea és fer un seguiment d’un tram d’un km dos cops l’any i anotar una sèrie de camps (àrea d’ocupació, numero d’individus juvenils/ reproductors/ senescents...) de 33 espècies invasores (no totes per això estaran en tots els trams). Aquí hi ha un vídeo divulgatiu. La  com a voluntaris es fa a traves de Flora Catalana Apadrina un transecte (LIFE Medcliffs) | Flora Catalana. I les dades s’agafaran a traves del projecte de inaturalist https://www.inaturalist.org/projects/life-medcliffs-xarxa-de-voluntaris. Fer-se voluntari inclou també rebre un curs online gratuït de 8 hores de Flora Catalana.

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 6 de setembre de 2022 12:32
 
Seguiment 2022 de Delphinium bolosii Imprimeix
dilluns, 13 de juny de 2022 08:52
AddThis Social Bookmark Button

 

Com es fa anyalment, la Dra. Maria Bosch ha dut a terme les campanyes de seguiment de les poblacions de l'esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) a les localitats de Rubió de Baix, Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i als barrancs d'Ulldemolins, conjuntament amb els guardes del parc i els agents rurals, respectivament. La salut demogràfica de les poblacions mostrejades es troba dins els paràmetres habituals de variabilitat.

 

Campanya de seguiment a la comarca del Priorat, el passat 11 de juny de 2022, en companyia de membres del cos d'Agents Rurals (Foto: M. Bosch)


Darrera actualització de dilluns, 13 de juny de 2022 08:56
 
Projecte LIFE medCLIFFS Imprimeix
dilluns, 23 de maig de 2022 16:28
AddThis Social Bookmark Button

 

El proppassat dia 19 de maig va tenir lloc el Seminari IBB on es va presentar el projecte LIFEmedCLIFFS, en qual participa el nostre company Jordi López-Pujol.


LIFE medCLIFFS – Towards an integrative management of Invasive Alien Plant Species in Mediterranean sea cliffs of European interest (LIFE20 NAT/ES/001223) és un projecte de conservació de la natura que rep finançament del Programa LIFE de la Unió Europea i es desenvolupa principalment a Catalunya, en concret a  l’àrea litoral de la Costa Brava i del Parc Natural de Cap de Creus.

 

Segons el web del projecte, "l’objectiu principal de LIFE medCLIFFS és millorar la gestió actual de les espècies de plantes al·lòctones invasores (EPAI) que amenacen la conservació de la diversitat florística de l’hàbitat d’interès comunitari de penya-segats mediterranis amb Limonium spp. endèmics (HIC 1240), un dels hàbitats més afectats per aquesta problemàtica. El projecte és coordinat des de l'Institut Botànic de Barcelona-CSIC.LIFE medCLIFFS compta amb un pressupost total de 1,408,273 € i es desenvolupa a través d’un total de 16 accions que es duran a terme al llarg de cinc anys (octubre 2021-setembre 2026).

 

Darrera actualització de dilluns, 23 de maig de 2022 16:42
 
Manifest de científics dels Països Catalans arran de les crisis múltiples i la pandèmia que vivim Imprimeix
dissabte, 25 de setembre de 2021 10:16
AddThis Social Bookmark Button

 

Manifest de científics dels Països Catalans

arran de les crisis múltiples i la pandèmia que vivim
Cèsar Blanché

 

 

El manifest dels científics dels Països Catalans  ja és accessible al web de la Institució Catalana d'Història Natural, filial de l'IEC. El document, preparat arran de les crisis múltiples i la pandèmia que vivim, pretén d’aportar a la societat la visió dels signants sobre la situació actual, i alhora apuntar algunes línies d’actuació que permetin evitar que repetim errors greus comesos en el passat i poder així encarar millor la construcció d’un nou futur. A continuació trobareu l'enllaç al document

 

 

Darrera actualització de dissabte, 25 de setembre de 2021 10:35
Llegiu-ne més...
 
Activitat del Portal BioC Imprimeix
dilluns, 4 de gener de 2021 18:39
AddThis Social Bookmark Button

 

El Portal BioC s'ha mantingut actiu com a blog de l'Equip de Biologia de la Conservació de Plantes durant dotze anys (des de l'any 2008). Conté més de  1210 articles i entrades, algunes de les quals amb un nombre de lectures prou considerable (diverses pàgines amb 50.000 - 75.000 accessos) i segueix tenint un volum de c. 300 visites mensuals. Considerem que encara pot fer un cert servei per la informació que conté, malgrat les limitacions tècniques de la plataforma sobre la qual funciona i per això seguim publicant el web tot i que no mantindrà la periodicitat d'actualitzacions al mateix ritme.

Darrera actualització de dilluns, 4 de gener de 2021 18:43
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL