Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 80 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Detectat transport de pol·len intercontinental Imprimeix
dijous, 22 de novembre de 2018 15:54
AddThis Social Bookmark Button



Segons que publica Molecular Ecology Resources, a través de la identificació de la càrrega pol·línica de la papallona Vanessa cardui, un model emergent de migració d'insectes, s'ha pogut detectar el transport de pol·len a llarga distància. L'article és signat per investigadors polonesos i catalans, G. Talavera i R. Vila, de la UPF i L. Sàez, de la UAB.



S'han mostrejat 47 captures de papallones a la costa ibèrica mediterrània i s'ha obtingut el metabarcoding del pol·len del cos, per esbrinar l'origen de possible pol·len arribat d'Àfrica. En total, s'ha identificat 157 espècies de plantes, la majoria (82.8%) pol·linitzades per insectes. L'arribada de pol·len transcontinental, doncs, és possible, especialment per via trans-Sahariana i en moments d'inici de floració (febrer), amb conseqüències per al funcionament dels ecosistemes, l'agricultura i la filogeografia.


Més informació

  • Tomasz Suchan, Gerard Talavera, Llorenç Sáez, Michał Ronikier & Roger Vila (2018). Pollen metabarcoding as a tool for tracking long‐distance insect migrations. Molecular Ecology Resources - First published: 28 September 2018. https://doi.org/10.1111/1755-0998.12948 - Enllaç al resum i l'article
Darrera actualització de dijous, 22 de novembre de 2018 16:00
 
2ona setmana de conservació de flora mediterrània, a Malta Imprimeix
dijous, 15 de novembre de 2018 14:51
AddThis Social Bookmark Button



 

Amb una notable participació d'investigadors dels Països Catalans i també de les administracions (excepte de la Generalitat de Catalunya, que no hi ha tramès cap representant), ha tingut lloc a La Valetta (Malta) la  2nd Mediterranean Plant Conservation Week sota el lema “Conservation of Mediterranean Plant Diversity: Complementary Approaches and New Perspectives", sota l'organització de UICN-Mediterrani i CARE-Mediflora.

 

Durant un programa que s'ha desenvolupat del 12 al 16 de novembre, les comunicacions sobre la nostra flora o d'investigadors del país són les següents:

Darrera actualització de dilluns, 19 de novembre de 2018 17:57
Llegiu-ne més...
 
Dones científiques i biodiversitat Imprimeix
dimecres, 14 de novembre de 2018 11:29
AddThis Social Bookmark Button

L'Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB anuncia la celebració de la 5ª Jornada de l'IRBio 2018, aquest any dedicat a les dones científiques en l'àmbit de la biodiversitat, que tindrà lloc el proper dia 11 de desembre de 2018.

 


La jornada vol reflexionar sobre la problemàtica de gènere en l'àmbit de la recerca, promoure i donar visibilitat a les científiques i les seves investigacions. En el món de la recerca i l'acadèmia les dones comencen sent un 50 % en els estudis universitaris però en els rangs més alts suposen un 25-30 %.

 

 

La inscripció és gratuïta i s'hi poden presentar pòsters

 

 

 

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 14 de novembre de 2018 11:35
 
El Col·loqui Pirenaico-Cantàbric de 2019, a Girona Imprimeix
dilluns, 12 de novembre de 2018 11:49
AddThis Social Bookmark Button

 

La UdG comunica que el proper XII Col·loqui Internacional de Botànica Pirenaica-Cantàbrica se celebrarà a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona els dies 3, 4 i 5 de juliol de 2019

 

Més informació

Darrera actualització de dilluns, 12 de novembre de 2018 11:54
 
Canvis en la vegetació de la tundra pel canvi climàtic Imprimeix
divendres, 9 de novembre de 2018 09:47
AddThis Social Bookmark Button

Salix arctica a Zackenberg, Groenlàndia. Foto: Josep M. Ninot/UB

 

Segons que informa la UB, un estudi publicat a la revista Nature analitza els canvis en l’estructura de la vegetació de la tundra i constata un augment global en l’alçada de les comunitats de plantes típiques d’aquest ecosistema durant les últimes tres dècades. En el treball, liderat per científics del Centre de Biodiversitat i de Recerca del Clima de Senckenberg (Alemanya) i de la Universitat d’Edimburg, hi han col·laborat prop de 130 investigadors, entre els quals hi ha Josep Maria Ninot i Alba Anadon Rosell, de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) i del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona.

 

Més informació

 
Més articles...
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL