Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 21 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
V Reunió d'ECOFLOR a València Imprimeix
dimarts, 12 de febrer de 2008 00:20
AddThis Social Bookmark Button

Crònica de M. Bosch i M.C. Martinell

El passat 5 i 6 de febrer ha tingut lloc a València la V Reunió del grup de treball d’ecologia i evolució floral (ECOFLOR) , grup de treball que pertany a l’Asociación Española de Ecología Terrestre (AEET). L’esdeveniment s’ha desenvolupat al Jardí Botànic de València i els organitzadors han estat el Dr. Miguel Verdú (Centro de Investigaciones sobre Desertificación CSIC-UV-GV) i el Dr. Jaime Güemes (Jardí Botànic de València-UV).

Darrera actualització de dimarts, 12 de febrer de 2008 00:36
Llegiu-ne més...
 
Conservació de la diversitat genètica Imprimeix
dissabte, 9 de febrer de 2008 12:06
AddThis Social Bookmark Button

Acaba de publicar-se el llibre Conserving Plant Genetic Diversity in Protected Areas, editat pel nostre company J. M. Iriondo (UPM), N. Maxted (University of Birmingham) i M. E. Dulloo (Bioversity International, Itàlia).

 Més enllà dels objectius de preservació d’espècies i d’ecosistemes, habituals en la conservació d’espais protegits, l’obra posa el focus en la necessitat de conservació de la diversitat genètica intraespecífica, sovint força ignorada. Aporta arguments de tipus pràctic com ara que el manteniment de la diversitat genètica és fonamental per a la seguretat alimentària i per a la provisió de matèries primeres d’origen vegetal i com la millor manera de conservar-la és als seus hàbitats naturals.

L’establiment de reserves genètiques a l’interior dels espais protegits es demostra com un sistema efectiu de mantenir paquets de diversitat genètica que ulteriorment poden ser emprats en la millora de les espècies conreades. El llibre presenta guies pràctiques de gestió que poden ser aplicades a la conservació de la diversitat genètica continguda en espècies parentals silvestres de les espècies conreades i una síntesi del paper que hi poden jugar els espais protegits i està adreçat a estudiants i investigadors en agronomia i ciències ambientals i per a conservacionistes professionals, gestors d’àrees protegides i responsables de l’administració i de les polítiques ambientals.


Més informació

 

Darrera actualització de dissabte, 9 de febrer de 2008 12:16
 
E-Flaixos de recerca en BCP, 2 Imprimeix
dissabte, 9 de febrer de 2008 02:25
AddThis Social Bookmark Button
Tal com vam iniciar en una notícia anterior (E-Flaixos 1 , 26 de gener de 2008),  a través de breus notícies ("E-flaixos") el Portal BioC anirà oferint informació sobre projectes de recerca en Biologia de la Conservació de Plantes en curs de què hagi tingut coneixement. Si voleu donar a conèixer les vostres novetats no dubteu a contactar amb nosaltres. En aquest segon lliurament podem informar dels següents projectes:
Darrera actualització de dissabte, 9 de febrer de 2008 11:49
Llegiu-ne més...
 
Més recursos incorporats al Portal BioC Imprimeix
dissabte, 9 de febrer de 2008 02:02
AddThis Social Bookmark Button
Des d’ara teniu disponibles a les pestanyes de recursos i d’enllaços del Portal BioC una sèrie de noves publicacions, blocs i fòrums de conservació de flora i de temàtiques afins, incorporats en els darrers dies, que trobareu  a continuació
Darrera actualització de dissabte, 9 de febrer de 2008 11:35
Llegiu-ne més...
 
L'Herbari Teixidor, cedit a la UB Imprimeix
divendres, 1 de febrer de 2008 21:41
AddThis Social Bookmark Button

Ahir va tenir lloc al Parc Científic de Barcelona, l'acte de cessió de l'Herbari Teixidor, dipositat fins ara a l'Ajuntament de Manresa, al Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal (CEDOCBIV) de la UB. L'acte va comptar amb la presència de J. Albericio, director del Parc, J.M. Ninot, director del CEDOCBIV i J. Parramon, regidor de l'Ajuntament de Manresa.

 Durant la sessió, el Professor Joan Vallès, catedràtic de Botànica de la Facultat de Farmàcia va presentar les característiques de la col·lecció i va destacar la importància dels Herbaris a la ciència botànica del s. XXI. Amb aquesta incorporació, les col·leccions del CEDOCBIV s'incrementen en c. 25.000 espècimens més.

 

 

Mostra de plecs de l'Herbari i obra publicada de J. Teixidor (Foto: X. Font)

Darrera actualització de divendres, 1 de febrer de 2008 22:02
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL