Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Finalitza l'estudi sobre Stachys maritima PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 6 de desembre de 2008 00:28
AddThis Social Bookmark Button

Ahir divendres es van presentar a les Cases d'en Puig del Prat del Llobregat els resultats del treball Estudi de la diversitat genètica de la població de Stachys maritima Gouan al Prat del Llobregat, encarregat pel Consorci de Protecció del Delta del Llobregat a la Fundació Carl Faust.

Estudi de l'únic individu retrobat (l'any 2006) de Stachys maritima al Delta del Llobregat (D'esquerra a dreta: Josep M. Seguí, Enric de Roa, Xavier Santaeufèmia, Núria Gàzquez i Cèsar Blanché) . En l'actualitat es coneix un total d'onze individus.

 

El treball, realitzat pels membres del BioC Jordi López-Pujol, M. Carmen Martinell i Cèsar Blanché, ha consistit en el rastreig intensiu per la zona, que ha permès identificar un total d'onze individus, i el corresponent estudi isoenzimàtic (que ha abastat, a més de l'única població del Delta, la comparació amb la totalitat de les poblacions catalanes -i ibèriques- conegudes). Això ha permès identificar la variabilitat de la població del Baix Llobregat (dos genotips isoenzimàtics) i analitzar la seva singularitat en el conjunt de Catalunya (anàlisi de distribució d'al·lels), a més de derivar-ne diverses estratègies de conservació a emprendre en un futur. En paral·lel, Núria Membrives, del Jardí Botànic MariMurtra de Blanes ha dut a terme els treballs de producció de nous individus, estudis de germinació i de propagació.

En conjunt, les dades aportades i les ja conegudes i presentades a les I JCCF, confirmen la situació de risc de S. maritima, conformen un nucli bàsic de coneixements acumulats prou respectable i fan d'aquesta espècie una candidata a ser inclosa en alguns dels Plans de Recuperació previstos pel Decret de Flora Amenaçada de Catalunya de manera immediata, atès que es troba inclosa a l'Annex I del decret (en perill d'extinció)

Darrera actualització de dissabte, 6 de desembre de 2008 00:42