Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Interaccions Planta-Animal: Simposi a Mallorca
dijous, 24 d'abril de 2008 16:43
AddThis Social Bookmark Button

La trobada va comptar amb assistents provinents d’arreu d’Europa, així com d’Estats Units i Sud i Centre Amèrica. Així mateix, científics de primera línea a nivell internacional van ser convidats per exposar els resultats i conceptes derivats de la seva investigació en diversos camps.

Entre els molts temes tractats, s’han de destacar dues aproximacions que s’estan desenvolupant àmpliament en els darrers temps. Primer, l’anomenat mosaic geogràfic de coevolució, que contempla l’evolució de les interaccions com un fenomen no uniforme sinó variable en l’espai i les conseqüències evolutives d’aquesta heterogeneïtat. John N. Thompson, José M. Gómez i Rodrigo Medel van explicar el marc teòric i alguns exemples sobre aquest concepte. Segon, nombroses intervencions (Anthoni Ives, Jordi Bascompte, Jens Olesen, Pedro Jordano i Yoko Dupont) van tractar sobre les xarxes d’interaccions mutualistes i la seva anàlisi matemàtica, tant des d’un punt de vista teòric com basat en observacions reals, tot incidint en aspectes innovadors, com ara l’estudi de la seva variació en el temps i l’espai i la modularitat (subdivisió en altres petites xarxes).

Exemples i models sobre la evolució de diferents trets, tant en les plantes com en els animals, van ser el tema de bona part de les intervencions, entre elles les de M. Clara Castellanos, Miguel Ángel Rodríguez-Gironés, Isabelle Olivieri, Jon Ågren, H. Martin Schaefer, Pedro Rey, Alfredo Valido, Sharon Strauss. La descripció de determinades interaccions, així com l’estudi de la seva evolució, va ser tractada per Kailen Mooney (com la genètica de les plantes afecta la comunitat d’artròpodes), W. Scott Armbruster (relació entre les interaccions planta-pol·linitzador i planta-herbívor), Luis Navarro (robadores de nèctar), John Ehren (canvis en les interaccions a causa de la polipoïdització), Alfonso Valiente (pol·linització de cactus columnars) i Eugene Schupp (efectivitat de la dispersió de granes). També s’ha de destacar la intervenció de Lars Chittka sobre la visió de les abelles.

  • Més informació
El programa complet es pot consultar a: http://www.ecoevolutiva.com/index.html

 

Darrera actualització de dijous, 24 d'abril de 2008 16:49