Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Recuperació post incendi de l'esperó de Formentera
diumenge, 3 de juny de 2018 22:09
AddThis Social Bookmark Button

Nucli poblacional de l'esperó de Formentera en plena floració (28 de maig de 2018). Foto: C. Blanché

 

Ara fa una mica menys d'un any, el Portal BioC informava de l'incendi repetit de la localitat clàssica de l'esperó de Formentera (Delphinium pentagynum subsp. formenteranum). Les condicions meteorològiques de la primavera de 2018 i les mesures preventives preses pels serveis de Biodiversitat del Govern Balear han aconseguit que el rebrot de rizomes i les taxes de floració hagin estat altíssimes.

 

El perill de trepig i d'alteració del sòl per les tasques de desbrossament ha estat acuradament supervisat per la conselleria des de fa mesos (vegeu vídeo del reportatge d'IB3) i el cens d'individus reproductors d'ara mateix en les zones cremades és superior al d'anys anteriors (llevat de la vora del vial, on van aparcar els mitjans d'extinció, on hi ha hagut una notable reducció).

 

Ara cal un seguiment de la recuperació de tot l'hàbitat i la comprovació de l'evolució futura de la població, a llarg termini, que pot trobar cabuda en el Pla Font Quer de Conservació de la flora de les Pitiüses, endegat l'any passat pel Govern Balear. Un incendi produït fa uns anys a la població de Villarino (Salamanca) de l'espècie d'esperó pròxima, Delphinium fissum subsp. sordidum, ha generat igualment una bona resposta de restitució demogràfica a partir dels rizomes dorments que van sobreviure al foc, almenys durant els primers anys.

 

Més informació

Darrera actualització de diumenge, 3 de juny de 2018 22:26