Guerra i conservació de la biodiversitat |
dimecres, 9 de gener de 2019 14:31 |
Parets del castell de Xàtiva on es conserven poblacions de l'endemisme Sarcocapnos saetabensis, estudiat a l'article
Les guerres i les activitats militars en general tenen un gran impacte en els humans i en la biodiversitat. Alguns efectes adversos, però, encara que no èticament acceptables en principi, produeixen però algunes oportunitats que, en última instància, han donat lloc a accions beneficioses per a la conservació de les plantes. Aquest és el tema de l'article recentment publicat a Collectanea Botanica per investigadors del GReB i del BioC (Massó et al., 2018).
Una breu revisió de diferents casos d'estudi al voltant del món i en diferents períodes històrics mostren com les zones i activitats militars poden actuar de reserves naturals si es prenen les decisions administratives apropiades (amb base científica) en un marc més ampli de conservació coordinada amb altres àrees de la intervenció humana en la biosfera.
Més informació
- Massó, S., Blanché, C., Sáez, L. & López-Pujol, J. 2018. Are plant conservation and war compatible? The role of areas under dispute, military areas and military relics as nature reserves. Collectanea Botanica 37: e009. https://doi.org/10.3989/collectbot.2018.v37.009 (enllaç a l'article)
|
Darrera actualització de dimecres, 9 de gener de 2019 14:40 |