Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Valor econòmic de la pol•·linització: 153 kM€
dilluns, 27 d'octubre de 2008 12:43
AddThis Social Bookmark Button

La participació dels pol•linitzadors en la producció d’aliments (principalment conreus dels quals s’aprofiten els fruits) és ben coneguda i periòdicament s’avalua econòmicament el seu valor per tal de poder demostrar que la conservació dels insectes i de les xarxes de mutualisme tenen una importància estratègica en l’alimentació humana, argument al qual poden ser sensibles algunes persones que potser no ho serien a la conservació de les plantes silvestres, que també requereixen els mateixos serveis per part dels pol•linitzadors i que es troben sota amenaça (vegeu també a E-Opinió: Mutualismes amenaçats).

La xifra que Gallai et al (2008) ofereixen a Ecological Economics representa el 9,5% del valor total de la producció alimentària mundial i permet fer-se una idea proporcionada de la vulnerabilitat del sistema si hom no pot assegurar la conservació dels serveis dels insectes que són vectors de la pol•linització.

Enllaç a l'article

Nicola Gallai, Jean-Michel Salles, Josef Settele, Bernard E. Vaissière (2008)
Economic valuation of the vulnerability of world agriculture confronted with pollinator decline. Ecological Economics. doi:10.1016/j.ecolecon.2008.06.014.


Més informació:



Darrera actualització de dimarts, 15 de febrer de 2011 12:43