Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
2ones Jornades de Conservació de Flora
dilluns, 7 de juny de 2010 21:39
AddThis Social Bookmark Button

La organització de les Jornades ha anat a càrrec de l'Institut Botànic de Barcelona, el Jardí Botànic de Barcelona i el DMAH i al comité organitzador i al comitè científic hi participen diversos membres del BioC.

Aquesta és la segona edició d'aquestes jornades (les primeres van tenir lloc a Blanes el 2008) i han tractat d’aspectes de recerca científica però també de qüestions de caràcter tècnic i metodològic referents a la conservació de la diversitat vegetal entesa en el seu sentit més ampli (incloent-hi fongs i líquens): avaluació i diagnòstic de l’estat de conservació de la flora, amenaces i riscos per a les diverses espècies, estudis de biologia de la conservació, eines de seguiment de flora amenaçada i instruments de conservació in situ i ex situ, normativa jurídica, política ambiental, programes en curs de conservació, i projectes de futur, entre d’altres. Les Jornades s'han plantejat com un fòrum de debat i de comunicació obert a la participació de professionals de la botànica, de l’administració, d’organitzacions no governamentals, de tècnics de conservació i gestió, d’usuaris de la biodiversitat vegetal i de totes les persones i entitats compromeses en la preservació de la flora al nostre territori.

Atès que es tracta de la segona edició d’aquestes Jornades, un dels seus principals objectius ha estat avaluar els progressos experimentats en el camp de la conservació de flora a Catalunya durant els dos darrers anys. D’altra banda, les Segones Jornades pretenien consolidar la participació d’experts i professionals en el camp de la conservació de flora del País Valencià i de les Illes Balears, territoris amb els quals compartim notables afinitats florístiques i que alhora presenten problemàtiques de conservació de flora similars.

 

Llorenç Sàez, durant la ponència inaugural de presentació del Llibre Vermell de plantes endèmiques i amenaçades de Catalunya

Durant el primer dia de les II JCCF, es va presentar el contingut del Llibre Vermell de flora endèmica i amenaçada de Catalunya, ponència a càrrec de Llorenç Sàez,  les primeres propostes de llistes vermelles de fongs i de líquens (amb una vintena d'espècies cadascuna) i es va dedicar una sessió a la conservació ex-situ i una altra als estudis sobre biologia de la conservació, especialment dedicada a la diversitat genètica, amb una popnència de Josep A. Rosselló.

Antoni Aguilella, durant la presentació de la ponència sobre Estratègies de conservació de flora


El segon dia de les II JCCF van tenir lloc el gruix de les presentacions de participants del País Valencià (entre els quals, Antoni Aguilella, Antoni Marzo, Emili Laguna, Jaume Soler) i de les Illes Balears (com ara Eva Moragues, Pere Fraga o Joan Rita), així com les comunicacions corresponents a planificació i execució de mesures de conservació, amb presència destacada de membres del DMAH (entre els quals Jordi Ruiz, J.M. Dacosta, Núria Gàzquez) i de diversos parcs naturals de Catalunya.





Zona de pòsters situada a les vistes del Jardí Botànic de Barcelona

La sessió de pòsters va donar pas a la de cloenda, que va comptar amb la presència de la Directora General de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Núria Bonaventura. Es va acordar celebrar la propera (III) edició de les JCCF durant l'any 2012, en una de les diverses seus que es van oferir per organitzar-les; el Portal BioC anirà informant de les novetats que es produeixin.

Més informació, programa i resums

Darrera actualització de dijous, 7 d'abril de 2011 14:47