Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Novetats bibliogràfiques 2007
dijous, 20 de desembre de 2007 18:48
AddThis Social Bookmark Button

 

 


LLIBRES

  • BioAtles  (2007). Projecte Bioatles. Servei de Protecció d’espècies. Govern de les Illes Balears, Conselleria de Medi Ambient, Palma.

Col·lecció de fitxes col·leccionables d’espècies amenaçades de les Illes Balears, que inclouen una part de text i fotografia, un mapa amb quadrícules UTM de cadascuna i la descripció (i tendència) de l’estat de conservació i categoria de protecció. 

Relació de fitxes de flora aparegudes Primera edició: Pinus pinaster, Quercus suber, Quercus coccifera, Paeonia cambessedesii, Daphne rodriguezii, Naufraga balearica, Chamaerops humilis.Segona edició (agost de 2007): Pinus halepensis var. ceciliae, Delphinium pentagynum subsp. formenteranum, Ulmus minor, Limonium barceloi, Lavatera triloba subsp. pallescens, Helianthemum caput-felis, Biscutella ebusitana, Vicia bifoliolata, Anthyllis histrix, Euphorbia fontqueriana, Apium bermejoi, Ligusticum huteri, Thymus herba-barona subsp. bivalens, Cymbalaria aequitriloba subsp. fragilis, Femeniasia balearica, Agrostis barceloi.   

  • Blasi, C., L. Boitani, S. LaPosta, F. Manes & M. Marchetti (Eds.) (2007). Biodiversity in Italy. Contribution to the National Biodiversity Strategy. Palombi Editori, Roma

Obra de síntesi, patrocinada pel Govern d’Itàlia i la Società Botanica Italiana, on es descriu la biodiversitat d’espècies, comunitats i paisatges d’Itàlia així com el seu estat de conservació. Les seves més de 450 pàgines són obra de més d’un centenar d’investigadors i pretén ser la base per a la preparació dels Plans d’acció que permetin assolir els objectius de la iniciativa Compte Enrere 2010  

  • Camarasa, J.M. & J.I. Català (2007) Els nostres naturalistes. En el tercer centenari de Linné i Buffon. Universitat de València.

 

Un repàs a les figures dels principals naturalistes del país, des de l’epoca romana fins al s. XIX, amb el perfil personal i els corrents de pensament i el context de cada època (Plini, Eiximenis, Llull, els Salvador, Cavanilles...) 

 

 

  • DMAH (2006). Manual dels Hàbitats de Catalunya. Volum IV (Vegetació arbustiva i herbàcia: vegetació arbustiva); Volum V (Vegetació arbustiva i herbàcia: prats i pastures); Volum VIII (Terres Agrícoles i àrees antròpiques). Departament de Medi Ambient i Habitatge, Generalitat de Catalunya, Barcelona.

Publicats el 2006, però distribuïts durant el 2007, inclouen tres volums més de la col·lecció del Manual d’Hàbitats, amb descripcions acurades i molt bona il·lustració fotogràfica dels tipus d’hàbitats presents a Catalunya, que constitueixen una bona descripció del territori i del paisatge vegetal, a més d’una eina útill per a cercar instruments (alternatius a la protecció legal d’espècies) que permetin la protecció de certes espècies de plantes a través de la pertinença a hàbitats protegits o prioritaris, especialment en el context de Natura 2000.  

  • Jaulin, S., F. Soldati, J.A. Magdalou, A. Scher, L. Barres, A. Haguenauer, X. Buqueras & E. Parés (coord.) (2007). Les vieux arbres et la conservation de la biodiversité / Els arbres vells i la conservació de la biodiversitat. Departament de Medi Ambient i Habitatge, Generalitat de Catalunya, Barcelona.

 

Actes coeditades per diverses institucions del col·loqui fet a Prada de Conflent el 16-17 d’octubre de 2003 

 

 

 

 

  • Largier, G., T. Gauquelin, & P. Cugny (2006). VIIe Colloque international de Botanique Pyréneo-Cantabrique. Bulletin de la Societé d’Histoire Naturelle de Toulouse 141-2: 1-238

 

Distribuït el 2007, aquest volum aplega les comunicacions presentades al Col·loqui corresponent, fet a Banyeres de Bigorra del 8 al 10 de juliol de 2004, i inclou diversos articles sobre conservació de flora pirenaico-cantàbrica.

 

 

 

 

  • Montmollin , B & W. Strahm (Eds) (2007) La Lista « Top 50 » de especies vegetales amenazadas de las islas del Mediterráneo. UICN, Gland.

 

Versió en llengua castellana del document ja publicat anteriorment en anglès pel grup de treball d’illes i la ICSS de la UICN, amb les fitxes de les 50 espècies prioritàries de plantes amenaçades de les illes mediterrànies. 

 

 

 

 

  • Orús, E. (2007) 120 Grans Arbres del Pirineu Català i d’Andorra. Farell editors, St. Vicens de Castellet.

 

 

 

  • Vila, J. & D. Varga (eds). 2006. La futura llei de Biodiversitat-Patrimoni Natural. Jornades de reflexió, participació i debat. Universitat de Girona-Departament de Medi Ambient i Habitatge, Generalitat de Catalunya. Girona-Barcelona.

 

Publicació del contingut de les contribucions i debats de les Jornades, celebrades a la Universitat de Girona el 14 i 15 de juny de 2005. 

 

 


 

 

DARRERS ARTICLES REBUTS SOBRE BIOLOGIA DE LA CONSERVACIO D'ESPÈCIES VEGETALS DE LA MEDITERRÀNIA OCCIDENTAL O DE RELLEVÀNCIA METODOLÒGICA

 

 

 

 

  • Giménez-Benavides, L., S. Dötterl, A. Jürgens, A. Escudero & J. M. Iriondo (2007) Generalist diurnal pollination provides greater fitness in a plantwith nocturnal pollination syndrome: assessing the effects of a Silene-Hadena interaction. Oikos 116: 1461-1472
  • Kohn, M.H., W.J. Murphy, E.A. Ostrander & R.K. Wayne (2007). Genomics and Conservation Genetics. Trends in Ecology and Evolution 22 (1): 25-33
  • Orellana, M.R., J. López-Pujol, C. Blanché & M. Bosch (2007). Genetic diversity in the endangered dysploid larkspur Delphinium bolosii and its close diploid relatives in the series Fissa of the Western Mediterranean area. Biological Journal of the Linnean Society 92: 773-784.
  • Pérez-Collazos, E. &  P. Catalán (2007). Genetic diversity analysis and conservation implications for the Iberian threatened populations of the irano-turanian relict Krascheninnikovia ceratoides (Chenopodiaceae) . Biological Journal of the Linnean Society 92 (3), 419–429.
 

 

 

TESIS DOCTORALS LLEGIDES EL 2007

 

 

 

  • Daniel Guillot.Algunos aspectos de la flora ornamental valenciana. Dir: J.A. Rosselló.Universitat de València 
  • Mercedes Castro.Evolución cariológica de la flora endémica balear. Dir: J.A. Rosselló. Universitat de València  
  • Sònia Garcia. Una aproximació a l’estudi de l’evolució i la sistemática d’Artemisia i gèneres afins en els àmbits de la citogenética i filogènia moleculars. Dir: J. Vallès i T. Garnatje. Universitat de Barcelona
Darrera actualització de dijous, 20 de desembre de 2007 21:19