Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Tesi sobre conservació d'endemismes balears
dimarts, 17 d'abril de 2012 10:20
AddThis Social Bookmark Button


El treball, que s’ha dut a terme amb finançament de l’administració autònoma de les Balears, és una aprofundiment en els aspectes demogràfics, de biologia reproductiva i de gestió de dues espècies que són objecte d’un pla de recuperació (Apium bermejoi) i de mesures de seguiment (Naufraga balearica), i d’una altra (Ranunculus weyleri) del qual es deconeixien pràcticament totes les dades reproductives.

A la tesi s’identifiquen els punts reproductius crítics (supervivència de plàntules), la dependència de factors extrínsecs (règims de pluja/sequera) i el paper clau jugat per formigues en la pol·linització d’umbell·íferes de petita mida i poca separació del sòl. Les principals amenaces provenen de la reduïda mida poblacional (A. bermejoi), de l’efecte de l’excessiva presència d’herbívors (cabres) i d’una dinàmica de declivi després de 12 anys de seguiment (N. balearica). De les publicacions científiques a les quals ha donat lloc la tesi, ja es pot conèixer la part següent:

  • Cursach, J. & Rita, J. (2012) - Implications of the reproductive biology of the narrow endemic Naufraga balearica (Apiaceae) for its conservation status - Plant Systematics and Evolution 298 (3): 581-596 - Enllaç al resum i a la revista

 

Portada de la tesi doctoral de Joana Cursach, llegida ahir a la UIB