Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Més recursos al portal BioC
divendres, 18 de gener de 2008 20:00
AddThis Social Bookmark Button


PUBLICACIONS

  • La Brolla


És el butlletí de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona, que apareix en paper des de l’any 2003. Es tracta d’una publicació de setze pàgines fruit de l’esforç de l’equip del Jardí i dels membres de l’Associació d’Amics. Les seccions reflecteixen diferents aspectes divulgatius, científics i educatius, que es volen remarcar. També, però, es recullen aspectes noticiables, com les relacions interinstitucionals públiques i privades del Jardí, les distintes intervencions, i també serveix com a element comunicatiu de l’Associació envers els seus socis i sòcies i inclou també una agenda d’actes. Des de gener del 2008 hi ha disponible una versió electrònica que hom pot consultar fent clic a l’enllaç següent:

Enllaç als butlletins de La Brolla


GRUPS DE RECERCA EN BIOLOGIA DE LA CONSERVACIÓ DE PLANTES

  • AGROECOLOGIA (UNIVERSITAT DE BARCELONA)

El grup de Biologia de poblacions està integrat per diversos professors del Departament de Biologia Vegetal de la Universitat de Barcelona. L'equip s'integra dins del grup de Recerca "Geobotànica i Cartografia", reconegut com a consolidat en el Pla de Recerca del Comissionat per a la Universitat i la Recerca i dins de la Universitat de Barcelona. El grup dirigit pel Dr. F. Xavier Sans Serra, s’ha especialitzat en la descripció d’elements que formen part dels agrosistemes i en l’anàlisi de determinats processos que tenen lloc als conreus i als hàbitats associats. Els diversos projectes duts a terme fins ara s’han emmarcat dins de diferents àrees com són (i) la caracterització demogràfica de les poblacions de las espècies arvenses i l’anàlisi de la variabilitat dels atributs biològics en relació amb els factors biòtics i abiòtics amb l’objectiu d’optimitzar la seva gestió mitjançant mètodes no químics, (ii) la modelització de la dinàmica de poblacions d'espècies arvenses amb l'objectiu de predir l’evolució de la mida de les poblacions i la incorporació de la component espacial a l’anàlisi de la dinàmica de las poblacions, (iii) l’anàlisi dels processos i mecanismes d’invasió d’espècies exòtiques en els sistemes agrosilvopastorals i (iv) l'anàlisi de la biodiversitat dels agrosistemes

Enllaç al web del grup de recerca d'Agroecologia


NOUS PORTALS

  • BIOLOGICAL CONSERVATION NEWSLETTER (Smithsonian Institution)

El Biological Conservation Newsletter és un extens i complet repositori de documents que, des de 1981 ha estat una publicació mensual del  Department of Botany, National Museum of Natural History, Smithsonian Institution. Compta amb més de 1600 subscriptors de 94 països i inclou articles sobre recerca en Biologia de la Conservació, notícies i relació de publicacions, novetats, beques, ofertes de treball, congressos i materials educatius. Probablement un dels seus actius més importants és la relació bibliogràfica amb eines de cerca que la converteix en un valiosíssim recurs per a la comunitat interessada en la ciència de la conservació de la biodiversitat.

El darrer volum (gener de 2008) inclou una crida d’atenció a la problemàtica derivada de l’extensió de plantacions destinades a l’obtenció de biocombustibles i una extensíssima relació de bibliografia de biologia de la conservació d’aparició recent

Accés al portal Biological Conservation Newsletter (BCN)


  • Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal (Universitat de Barcelona)

 El nou Portal del Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal (CeDocBiV) de la UB s'ha integrat aquest mes de desembre al Web del CRAI (Centre de Recursos per a l’Aprenetatge i la Investigació). El CeDocBiV és un servei que reuneix les diverses fonts documentals que utilitzen i alhora generen els grups de recerca de les Unitats de Botànica de la Facultat de Biologia i de la Facultat de Farmàcia. Amb aquesta documentació el Centre dóna suport a la recerca i a la docència dels investigadors de la UB. El nou portal dóna accés a:
* L'herbari virtual
* Bases de dades sobre biodiversitat vegetal i cartografia temàtica
* Bibliografia existent al CeDocBiV i a les biblioteques del CRAI
* Serveis que s'ofereixen des del Centre
En el Portal també s'hi troben ressenyades, les notícies i activitats del Centre.

Accés al Portal del Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal


  • Serveis del CTFC de Catalunya

Segons que ens tramet Francesc Solsona, responsable del laboratori, els Serveis que ofereix el Laboratori de Qualitat de Plantes Aromàtiques i Medicinals (LabPAM), des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) ubicat a Solsona (Lleida) es poden trobar accedint a l’enllaç http://pam.ctfc.es/enquesta, on  hi trobareu la informació corresponent i una breu enquesta (10 preguntes) sobre el funcionament del LabPAM .


  • Flora d’Israel: A cura d’Avinoam Danin,

L’expert israelià ha renovat a finals del 2007 el seu portal convertint-lo en una mena de “llibre electrònic” d’actualització continuada, amb recursos, fòrums, etc.. En paraules del propi Danin,

"I envision this website as a huge electronic book which contains my observations and a summary of my perception and understanding of nature around me. Unlike scientific articles where the personal view should be avoided, I wish to transit here my own observations and feelings derived from my personal history and the history of my people. Clearly, there is an emphasis on the nature of Israel, Jordan, and Sinai, where I could visit and investigate plant life. When I am about to take a photo in the field, I ask myself what I am going to tell my audience about this photograph. I have selected photographs that "say" something about plants. The notes written for many photos are those "thoughts" during the photographic process. I shot most photos, but many of the close-ups of high quality are those taken by the late Uzi Burstein, who was killed in action in the Six Days War (1967). His photographs are displayed here by the courtesy of Noah, his widowThis website is currently on it's Beta (test) phase . Your opinion is important! Please use the feedback form found at the bottom of each page to send us your thoughts or reports about mistake or bugs you have found. We are also looking for volunteers willing to help on a regular basis. If you are affiliated to any organization that is interested interested in donating to this project or in sponsoring it, please contact Udi Oron at floraofisrael@gmail.com If you can read Hebrew, we recommend switching the language using the link on the top right.

Enllaç al portal d'A. Danin


  • Fòrum de plantes del GOB

S’ha llançat unl nou fòrum a Internet, anomenat ForumPlanta, per a l’estudi i conservació de la flora de les Illes Balears, estimulat, entre d’altres per Joan Rita de la UIB, al qual donem la benvinguda des del nostre portal BioC.

Enllaç al Fòrum de plantes del GOB


  • Nou web del Conservatori Botànic de París (CBNBP)

Des de finals de 2007 s’ha renovat la presentació i els continguts del web del Conservatoire Botanique National du Bassin Parisien, que dirigeix el nordcatalà Jaume Moret, que és alhora vicepresident de la xarxa francesa de conservatoris botànics, estructura que a l’estat francès organitza competències de conservació i gestió de flora amb estructura regionalitzada (veure estructura de la xarxa de conservatoiris); en aquest context, el territori dels departaments de Pirineus Orientals, Aude i Hérault (Llenguadoc-Rosselló) correspon al Conservatori Botànic de Porquerolas.

L’espècie tractada en la versió accessible actualment del web del CBNBP és Epipactis palustris i hi destaca també la presentació de l’organisme encarregat de vetllar per les amenaces a espècies i espais, anomenada Observatori de la Biodiversitat Vegetal.

Enllaç al web del CBNBP 


  • Conservatori d’EN del Llenguadoc-Rosselló

Pel que fa als espais protegits, el CEN-LR (Conservatoire des Espaces Naturels du Languedoc-Rousillon) disposa també del seu web propi

Enllaç al web del CEN-LR    


  • Web dels hàbitats de Catalunya

Disponible al web del DMAH de la Generalitat de Catalunya, amb dades i descripció accedint a cadascun dels hàbitats pubicats i a la respectiva cartografia
    
Accés al web d’Hàbitats de Catalunya  


 

 

Darrera actualització de divendres, 18 de gener de 2008 20:33