Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Reintroducció de Marsilea quadrifolia al Delta de l'Ebre
divendres, 21 d'octubre de 2016 15:07
AddThis Social Bookmark Button

 

Segons que informa la Generalitat de Catalunya, la col·laboració entre institucions valencianes i catalanes ha permès recuperar una població d’agret (Marsilea quadrifolia), una petita falguera aquàtica, a l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre. A final de setembre s’ha fet la plantació d’alguns exemplars d’aquesta espècie, extingida en estat salvatge a Catalunya, produïts al País Valencià.

 

Moment de la plantació (Foto: GenCat)

 

L'espècie es troba inclosa al Catàleg de flora amenaçada de Catalunya (Decret 172/2008) i té el rang de màxima amenaça –en perill d’extinció–.

 

Marsilea quadrifolia té un llarg historial de recuperació, a partir de materials vegetals del fons de llcunes, producció en vivers del País Valencià i intents de reintroducció poc exitosos, que resumeix la nota de premsa amb més detall. Aquest any, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Servei de Fauna i Flora (Generalitat de Catalunya) han programat recuperar aquesta població d’agret, en el marc de l'Estratègia catalana de conservació ex situ de la flora vascular silvestre de Catalunya. Aquesta recuperació ha estat possible gràcies a la col·laboració del Jardí Botànic de la Universitat de València i del Centre de Conservació d’Espècies d’Aigua Dolça, centres que conservaven material genètic d’origen deltaic. Durant aquesta primavera tots dos centres han produït plantes d’agret i han quedat a punt per al trasplantament a les noves parcel·les de l’Ecomuseu de Deltebre.

 

Més informació

Notícia 20/9/2016 - Generalitat de Catalunya

 

Darrera actualització de divendres, 21 d'octubre de 2016 15:20