Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 29 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
El CBD aprova les responsabilitats sobre OMGs Imprimeix
diumenge, 10 de desembre de 2017 18:15
AddThis Social Bookmark Button

 

Segons que informa del Conveni sobre Diversitat Biològica (CDB) de Nacions Unides, el Protocol complementari sobre responsabilitat i compensació de Nagoya-Kuala Lumpur entrarà en vigor el 5 de març 2018, després de l'aprovació provisional (en terminologia de l'ONU "dipòsit de l'instrument de acceptació" per part de Japó) el proppassat 5/12/2017.



Adoptat com a "acord complementari al Protocol de Cartagena sobre Bioseguretat", aquest protocol suplementari pretén contribuir a la conservació i l'ús sostenible de la biodiversitat aportant normes i procediments internacionals en matèria de responsabilitat i reparacions relacionades amb els organismes modificats. La resposta requereix que s'han de prendre mesures en cas de dany derivat d'organismes vius modificats , o de "probabilitat suficient" que hi haurà danys si no es prenen mesures de resposta oportunes. Així mateix el Protocol complementari també inclou provisions en relació a la responsabilitat civil. L'estat espanyol figura entre els signants del protocol.


Més informació

 
L'escalfament del mar indueix la floració de Posidonia Imprimeix
dimarts, 5 de desembre de 2017 19:22
AddThis Social Bookmark Button

Foto UB

 

 

Tal com informa avui el Web de la UB, l’augment de la temperatura oceànica indueix la floració de les praderies de Posidonia oceanica al Mediterrani —un important avantatge adaptatiu per sobreviure en un futur oceà més càlid—, segons revela un article publicat a la revista Marine Pollution Bulletin per un equip en el qual participen els experts Javier Romero, Marta Pérez i Yaiza Ontoria, del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB (IRBio).

 

Segons la notícia, alguns estudis perfilaven un escenari de declivi futur per a l’espècie Posidonia oceanica a les costes peninsulars per l’efecte de l’augment de la temperatura del mar. La nova recerca  —la primera evidència experimental sobre un fenomen inusual— descriu un recurs desconegut de la posidònia que li permetria d’adaptar-se de manera més versàtil als canvis de l’entorn i augmentar, així, les seves possibilitats de sobreviure a l’escalfament de l’aigua produït pel canvi climàtic. En el treball també participen equips de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO), el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i l’Estació Zoològica Anton Dohrn (SZN, Nàpols, Itàlia).

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 5 de desembre de 2017 19:29
 
Noves estratègies de gestió de la biodiversitat Imprimeix
dilluns, 20 de novembre de 2017 11:01
AddThis Social Bookmark Button

La recent aprovació de l'Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya per part de la Generalitat de Catalunya ha motivat dedicar la jornada anual de l'IRBio a la conservació i la gestió de la biodiversitat. Aquesta IV edició tindrà lloc el proper dia 11 de desembre sota el títol Noves estratègies en la gestió i conservació de la biodiversitat en el context del canvi global.

 

Els criteris de conservació i de gestió d'espècies, hàbitats i ecosistemes, la restauració ecològica, l'efectivitat de les accions en relació a la seva intensitat i durada, l'escala espacial i temporal dels organismes i dels processos que es pretén conservar i gestionar i el paper de la matriu són, entre altres, alguns dels aspectes més rellevants que es pretén discutir durant la jornada. La primera part de la Jornada pretén contextualitzar la problemàtica de la conservació i la gestió de la biodiversitat de la mà d'investigadors de prestigi, i mostrar les activitats de diversos grups de recerca de l'IRBio que treballen en sistemes terrestres i marins sotmesos a un fort impacte humà. La segona part permetrà conèixer les prioritats de l'acció de la Generalitat de Catalunya per conservar la natura i frenar la pèrdua de biodiversitat, i debatre amb investigadors i tècnics sobre els instruments necessaris per harmonitzar l'activitat humana i la conservació de la natura a Catalunya.

 

 

Més informació

Data: 11 de desembre del 2017
Hora: 9:30- 17:30h
Lloc: Aula Magna, Facultat Biologia. UB


  • Inscripció gratuïta (es poden presentar pòsters) i programa - Enllaç IRBio
Darrera actualització de dilluns, 20 de novembre de 2017 11:10
 
Homenatge a Pere Montserrat a Osca Imprimeix
dijous, 16 de novembre de 2017 16:46
AddThis Social Bookmark Button

 

El proper dia 27 de novembre tindrà lloc a Osca un acte d'homenatge a Pere Montserrat, traspassat el passat mes de febrer.

 

Intervindran en l'acte Miguel Gracia, President de la Diputació d'Osca, Yolanda Pueyo, directora de l'Instituto Pirenaico de Ecología (CSIC), Pilar Catalán, directora del Área de Ciencias Naturales del Instituto de Estudios Altoaragoneses, així com un dels fills de P. Montserrat i es projectarà un documental sobre l'homenatjat.

 

La conferència de l'acte duu per títol Pedro Montserrat, un ecólogo dedicado a los Pirineos, i anirà a càrrec de Francisco García Novo, catedràtic d'Ecologia de la Universidad de Sevilla.

 

Lloc i hora de celebració

  • Instituto de Estudios Altoaragoneses -  (Salón de actos de la Diputación Provincial de Huesca, C/ Porches de Galicia 2) Osca
  • 19:00 h
Darrera actualització de dijous, 16 de novembre de 2017 17:01
 
Xocolata i conservació Imprimeix
dijous, 9 de novembre de 2017 14:03
AddThis Social Bookmark Button

 

El diari The Guardian informava ahir de la iniciativa dels governs de Ghana i de Costa d'Ivori per tal d'aturar immediatament la deforestació desbocada denunciada fa unes setmanes pel mateix The Guardian. La investigació periodística va comprovar com la indústria del cacau estava destruint els seus boscos tropicals.

 

La pèrdua de més de 300.000 ha de selva tropical a Costa d'Ivori només l'any 2014 va fer salgtar totes les alarmes. El sistema que mena a la deforestació "en silenci" consisteix en autoritzar moltes petites explotacions, que al seu torn venen a majoristes locals, que acaben transferint la producció a empreses-pantalla i que, finalment, es ven a grans companyies com Mars, Nestle, Hershey’s o Godiva, entre d'altres, segons la notícia.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 9 de novembre de 2017 14:16
 
<< Inicia < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL