Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 16 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Pilar Catalan, distingida per la Botanical Society of America Imprimeix
dimarts, 3 d'octubre de 2017 08:36
AddThis Social Bookmark Button

Pilar Catalan en el moment de rebre el guardó (Foto: Universidad de Zaragoza)La investigadora aragonesa Pilar Catalán ha estat distingida com a membre d’honor (Corresponding member 2017) de la Botanical Society of America. Es tracta d’un reconeixement de gran prestigi, que només havien rebut abans dos investigadors de l’estat espanyol, i que s’atorga a científics distingits per llurs aportacions rellevants a la ciència de les plantes.


La trajectòria científica de la premiada és àmpliament coneguda i respectada, però volem destacar aquí les seves contribucions a la Biologia de la Conservació, tant en els aspectes de catalogació (corologia, identificació, avaluació, priorització), com en els de sistemàtica (especialment sistemàtica molecular) i filogènia-filogeografia d’espècies amenaçades o els de biologia poblacional (estructura genètica, reproducció, etc.), principalment en grups de gramínies (Poaceae: Festuca, Brachypodium). Ha sabut crear un equip d’investigació de Biologia vegetal i Evolució d’excel·lència al seu voltant (BIOFLORA).


Pilar Catalán és catedràtica de Botànica de la Escuela Politécnica Superior de Huesca (EPSH, Universidad de Zaragoza) i de la Universitat Estatal de Tomsk (Rússia) i  miembre del comitè director del consorci internacional Brachypodium, especialitzat en l’estudi de plantes-model de la família de les gramínies.


La nostra enhorabona a la guardonada pel merescut reconeixement!Més informació

 

 

 

Pilar Catalan, distingida per la Botanical Society of America

http://www.unizar.es/sites/default/files/styles/large/public/actualidad/0_pcatalan-bsa.jpg?itok=3cQQ2Zl5

La investigadora aragonesa Pilar Catalán ha estat distingida com a membre d’honor (Corresponding member 2017)de la Botanical Society of America. Es tracta d’un reconeixement de gran prestigi, que només havien rebut abans dos investigadors de l’estat espanyol, i que s’atorga a científics distingits per llurs aportacions rellevants a la ciència de les plantes.

La trajectòria científica de la premiada és àmpliament coneguda i respectada, però volem destacar aquí les seves contribucions a la Biologia de la Conservació, tant en els aspectes de catalogació (corologia, identificació, avaluació, priorització), com en els de sistemàtica (especialment sistemàtica molecular) i filogènia-filogeografia d’espècies amenaçades o els de biologia poblacional (estructura genètica, reproducció, etc.), principalment en grups de gramínies (Poaceae, Festuca, Brachypodium) . Ha sabut crear un equip d’investigació de Biologia vegetal i Evolució d’excel·lència al seu voltant (BIOFLORA).

Pilar Catalán és catedràtica de Botànica de la Escuela Politécnica Superior de Huesca (EPSH, Universidad de Zaragoza) i de la Universitat Estatal de Tomsk (Rúsia) i miembre del comitè director del consorci Internacional Brachypodium, especialitzat en l’estudi de plantes-model de la família de les gramínies.

La nostra enhorabona a la guardonada pel merescut reconeixement!

Més informació

Notícia, 7/9/2017 – Universidad de Zaragoza

http://www.unizar.es/noticias/pilar-catalan-distinguida-miembro-de-honor-de-la-botanical-society-america).

Informació equip de recerca BIOFLORA – Web del grup

http://www.bifi.es/bioflora/index.html

Darrera actualització de dimarts, 3 d'octubre de 2017 08:47
 
Nou Llibre Vermell de Balears Imprimeix
dissabte, 23 de setembre de 2017 14:37
AddThis Social Bookmark Button

 

 

NOVETAT EDITORIAL

 

Acaba de difondre’s la publicació de la segona edició del Llibre vermell de la flora vascular de les Illes Balears, del qual són autors Llorenç Sàez, Josep A. Rosselló i Pere Fraga. El volum ha estat publicat per la Direcció General Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear.

 

L’obra, de 217 pàgines ha estat publicada en accés obert, i serà disponible ben aviat, gratuïtament, per la xarxa en format pdf des d’aquest enllaç.

Es tracta de la revisió dels coneixements que van conduir a la primera edició del Llibre Vermell balear (2001), més de quinze anys després. És un bon lapse de temps per establir una etapa de re-avaluació de l’estat de conservació de la flora vascular balear (pteridòfits inclosos) i, com a tal, es presenta en un format senzill, desproveït de luxes innecessaris, concentrant els esforços en el contingut i en la solvència científica, garantida per la qualitat fora de dubte de l’equip d’autors. Una magnífica notícia per a la conservació de la flora dels Països Catalans.

A manca d’una anàlisi amb més profunditat, resumim a continuació les conclusions principals de valoració comparativa dels resultats obtinguts respecte a l’avaluació de l’any 2001:

 

 

Darrera actualització de dissabte, 23 de setembre de 2017 14:55
Llegiu-ne més...
 
Es presenta la nova Flora del Montseny Imprimeix
dimarts, 19 de setembre de 2017 18:58
AddThis Social Bookmark Button

 

 

 

Avui a la tarda ha tingut lloc a l’Escola Industrial de Barcelona, en el marc dels debats “Parlem de...” la presentació del llibre Catàleg de la flora vascular del massís del Montseny. Tres segles d'investigació botànica (1716-2016) , del qual són autors els investigadors de la UAB i del GReB, Llorenç Sàez, Gerard Pié i Pau Carnicero.


L’obra conté l’actualització crítica de la flora del Montseny publicada fa trenta anys per Bolòs, Panareda i Nuet. S’hi reconeixen un total de 1635 tàxons de flora vascular (dels quals, 1412 són autòctons i 223 són al·lòctons), cosa que incrementa en 361 els reportats el 1986, fonamentalment a partir de treball de camp, recopilació de citacions i noves interpretacions taxonòmiques. Aquest és un punt rellevant del llibre: es tracta de la primera obra florística d’un territori que és catalogada d’acord amb els darrers avenços de la sistemàtica botànica (el sistema conegut com a APG-IV), i és doncs, una primícia del que ha de ser un nou sistema de classificació modern per a la flora catalana.Darrera actualització de dimarts, 19 de setembre de 2017 19:05
Llegiu-ne més...
 
Conferència sobre orquídies mexicanes, el 20/IX Imprimeix
dijous, 7 de setembre de 2017 14:00
AddThis Social Bookmark Button

 

El proper dia 20 de setembre, la Dra. Rebeca Menchaca, de la Universidad Veracruzana, oferirà una conferència a la Facultat de Farmàcia de la UB, sota el títol "Biodiversidad de orquídeas mexicanas y sus usos medicinales". L'acte tindrà lloc a les 11:30 h, a l'aula 106.

 

 

L'entrada és lliure.

 

 

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 7 de setembre de 2017 14:08
 
Agència de Biodiversitat, de nit, al Parlament Imprimeix
dimecres, 6 de setembre de 2017 22:15
AddThis Social Bookmark Button

 

Dins de l'apretat calendari d'activitat del Parlament de Catalunya durant el dia d'ahir, s'han produït diverses modificacions de l'ordre del dia que han anat afectant el temps en que s'havia de discutir la llei de creació de l'Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat.

El web del Parlament, a les 23:30 h anuncia el següent:

 

Patrimoni natural i biodiversitat


El següent punt és el debat de totalitat de la Proposició de llei de creació de l'Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, presentada conjuntament per JxSí, el PSC i CSQP, que es tramita pel procediment d'urgència extraordinària. El text arriba al Ple amb una esmena a la totalitat del PPC. Si l'esmena es rebutja, la iniciativa continuarà la tramitació al Parlament; si s'aprova l'esmena, la iniciativa quedarà rebutjada.

L'Agència ha de vetllar per la protecció, la planificació, la gestió, la restauració, la millora i l'estudi del medi natural de Catalunya, amb la finalitat de conservar-ne el patrimoni natural, la biodiversitat i la geodiversitat, i ha de formular la planificació sobre les polítiques de biodiversitat i medi natural.

El nou organisme també s'encarregarà d'ordenar l'ús públic dels espais naturals de protecció especial i, en col·laboració amb la resta d'administracions competents, del conjunt d'espais d'interès natural.

 

Desconeixem a l'hora de tancar aquesta notícia si s'acabarà tractant de matinada, junt amb les altres iniciatives en marxa aquesta nit al Parlament i el resultat de la votació. El text de la Proposició de Llei es pot trobar en aquest enllaç


Més informació

Darrera actualització de dijous, 7 de setembre de 2017 13:51
 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL