Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 87 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Canvis en la vegetació de la tundra pel canvi climàtic Imprimeix
divendres, 9 de novembre de 2018 09:47
AddThis Social Bookmark Button

Salix arctica a Zackenberg, Groenlàndia. Foto: Josep M. Ninot/UB

 

Segons que informa la UB, un estudi publicat a la revista Nature analitza els canvis en l’estructura de la vegetació de la tundra i constata un augment global en l’alçada de les comunitats de plantes típiques d’aquest ecosistema durant les últimes tres dècades. En el treball, liderat per científics del Centre de Biodiversitat i de Recerca del Clima de Senckenberg (Alemanya) i de la Universitat d’Edimburg, hi han col·laborat prop de 130 investigadors, entre els quals hi ha Josep Maria Ninot i Alba Anadon Rosell, de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) i del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona.

 

Més informació

 
Ajuts BBVA - 2018 Imprimeix
dijous, 8 de novembre de 2018 12:44
AddThis Social Bookmark Button

 

La Fundación BBVA ha obert cinc convocatòries corresponents a l’any 2018, entre les quals la d' Ajudes a equips d'investigació científica en ecologia i biologia de la conservació (2018)

- Objectiu: Concedir ajudes econòmiques per al desenvolupament de projectes d'investigació que es centrin en actuacions de conservació d'hàbitats i / o espècies amenaçades a Espanya, preferentment en col·laboració amb organitzacions conservacionistes i / o agències públiques.

- Nombre d'ajudes i finançament: 5 ajudes amb un import brut màxim de 100.000 euros per ajuda.

- Durada: 3 anys

 

Més informació

 
Conservació de flora a les jornades de Garraf Imprimeix
dilluns, 5 de novembre de 2018 11:00
AddThis Social Bookmark Button

Foto: DIBA

 

Els propers dies 19 i 20 de novembre tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú la VIIIena edició de les Trobades d'Estudiosos del Garraf i Olèrdola, organitzada per l'àrea de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

 

Durant la trobada s'ha previst una sessió monogràica sobre conservació de flora, que inclou els treballs que duu a terme de propi Parc. És prevista per al dia 20/11/2018, amb el següent programa:

 

Flora i vegetació

  • 11.30 h: Anàlisi dels efectes de les condicions ambientals en la distribució d’espècies arbòries al Parc del Garraf i a les finques de Jafre i Can Vendrell. Marc Español Escoda
  • 11.45 h: Implicació de la disponibilitat de nutrients i el sexe en la resistència a la foto-inhibició hivernal de Pistacia lentiscus. Paula Muñoz Roldan
  • 12.00 h: Seguiment Estandaritzat de Flora Amenaçada (SEFA) als Parcs del Garraf i d’Olèrdola. Eulàlia Gómez Molina
  • 12.15 h: Seguiment de l’estepa d’arenal (Halimium halimifolium) al Parc del Garraf i valoració dels efectes de la millora d’hàbitat de l’any 2010. David Carrera Bonet
  • 12.30 h: Estat de conservació de les poblacions ibèriques de Silene neglecta. (Caryophyllaceae). Llorenç Sáez Gonyalons

 

Més informació

 

Darrera actualització de dilluns, 5 de novembre de 2018 11:36
 
Vídeo: les plantes medicinals, biodiversitat en perill Imprimeix
dimecres, 31 d'octubre de 2018 11:42
AddThis Social Bookmark Button


LaCroix acaba de publicar un curt vídeo (2 min)

VIDEO - Les plantes médicinales, une biodiversité en danger

que pot servir de model per comunicar fets essencials en conservació de la biodiversitat per al públic en general. Per exemple, aquest arrenca del text següent:

En el document publicat el dimarts 30 d'octubre, el Fons Mundial per a la Natura alerta sobre la pèrdua de biodiversitat. Animals, però també plantes i ecosistemes desapareixen a un ritme alarmant. I entre els quals, les plantes medicinals que són la base de molts dels nostres medicaments.


Més informació i enllaç al vídeo:

 
Nou Codi Internacional de Nomenclatura botànica Imprimeix
dijous, 25 d'octubre de 2018 17:15
AddThis Social Bookmark Button


S'acaba de publicar a Internet el nou codi de nomenclatura botànica (International Code of Nomenclature for algae, fungi, and plants) que conté les normes i recomanacions vigents per a la nomenclatura científica de les plantes i organismes relacionats.

 



Aquesta edició inclou les decisions preses al darrer congrés internacional de Botànica (XIX IBC, Juliol de 2017), que va tenir lloc a Shenzhen (Xina). És vàlid des del 26 de juny de 2018 i substitueix la vigència del codi anterior (Codi de Melbourne, 2011-2018).

 

 

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 25 d'octubre de 2018 17:21
 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL