TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 64 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Ampliada l'àrea de Delphinium bolosii Imprimeix
divendres, 30 de juny de 2017 08:29
AddThis Social Bookmark Button

Delphinium bolosii, al fons d'un torrent a Ulldemolins (Priorat) en plena floració (juny de 2017). Foto: Maria Bosch

 

 

 

Enguany està essent especialment favorable per a l'observació dels exemplars en flor de l'esperó de Bolòs (Delphinium bolosii). Les campanyes de censos en curs que mena el BioC ofereixen percentatges de floració elevats i també és ocasió per detectar nous nuclis poblacionals aprofitant-ne la visibilitat.

 

Així, s'ampliaria la zona coneguda del marge esquerre del riu Segre, a la zona dels estrets entre Artesa de Segre i Camarasa, cap a noves clapes al bosc de ribera a la banda d'Alòs de Balaguer. La troballa, resultat de les campanyes de Ferran Turmo per la comarca de la Noguera, es pot observar al web Biodiversidad Virtual

 

 

Més informació

Darrera actualització de divendres, 30 de juny de 2017 10:34
 
23 noves Reserves de la Biosfera ( i 20 de menys) Imprimeix
divendres, 16 de juny de 2017 07:49
AddThis Social Bookmark Button

Reserva de Biosfera Transfronteriza de Bosques de Paz  (Ecuador i Perú), una de les noves reserves aprovades. (Foto: UNESCO)

 

Segons que informa la UNESCO, acaba d'aprovar-se el reconeixement de 23 noves reserves de la Biosfera sota el patronatge del Programa MAB de les Nacions Unides.

 

A la Península ibèrica s'ha aprovat la Reserva de la Biosfera de Castro Verde (Baixo Alenteixo, Portugal), d'unes 57.000 ha, així com l'ampliació de la de les  Marismas del Odiel (situada al golf de Cadis, a Espanya, que passa de les  7.158 ha actuals a 18,875).

 

Paradoxalment, mentre que entren 23 noves reserves a la llista, a petició dels propis països, se'n retiren un total de 20, corresponents a  Bulgària (3) i Estats Units (17)

 

 

Més informació

 
Pla de conservació de l'agrobiodiversitat valenciana Imprimeix
dimarts, 6 de juny de 2017 16:04
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa la revista Mètode, el passat dijous 1 de juny, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural va presentar el Pla de la diversitat agrària valenciana, que té com a objectiu principal garantir la conservació de les varietats locals valencianes i la seua divulgació.

 

Més informació

 
Paper dels herbaris en conservació de flora Imprimeix
dimarts, 30 de maig de 2017 14:02
AddThis Social Bookmark Button

Acaba d'aparèixer un article de Neus Nualart, Neus Ibáñez, Ignasi Soriano i Jordi López-Pujol on es revisa el paper de les col·leccions d'herbari en conservació de flora. Especialment s'hi esmenten la documentació de citacions antigues, els ritmes de canvis corològics (invasions, canvi climàtic) i el dipòsit de material genètic per a estudis filogeogràfics o d'altre tipus que s'hi conserven.

 

L'article ha estat publicat a la prestigiosa revista Botanical Review, editada pel New York Botanical Garden

 

 

 

Més informació

  • Nualart, N., N. Ibáñez, I. Soriano & J. López-Pujol (2017). Assessing the Relevance of Herbarium Collections as Tools for Conservation Biology. Bot. Rev. DOI 10.1007/s12229-017-9188-z -  Enllaç a l'article
Darrera actualització de dimarts, 30 de maig de 2017 14:16
 
Dia Mundial de la Diversitat Biològica Imprimeix
dilluns, 22 de maig de 2017 09:03
AddThis Social Bookmark Button

Avui, dia 22 de maig, el Conveni per la Biodiversitat (CBD) de les Nacions Unides celebra cada any el Dia Mundial de la Diversitat Biològica. Enguany, el lema és "Biodiversitat i Turisme Sostenible", especialment idicat per al nostre país, on una de les activitats que més ha afectat la conservació de la diversitat vegetal ha estat la trnasformació dels hàbitats a causa de la sobrepressió turística.

 

La celebració de la diada mundial pot permetre també la creació d'oportunitats per a la conservació de la biodiversitat: l'exemple de la campanya a favor dels prats de posidònia del Consell Insular de Formentera que comentem a la columna d'E-Opinió n'és un exemple.

 

 

 

Més informació

Dia Mundial i Any Internacional del Turisme Sostenible - Web del CBD

Darrera actualització de dilluns, 22 de maig de 2017 09:10
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL