TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 39 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Novetats per a la flora catalana al num 80 del Butlletí de la ICHN Imprimeix
dimarts, 7 de març de 2017 11:39
AddThis Social Bookmark Button

 

Aquests dies s'està distribuint el volum 80 del Butlletí de la Institució Catalana d'Història Natural, que porta data de 2016.

 

El volum inclou un grapat de novetats florístiques, entre les quals destaca una espècie nova per als Pirineus i la península Ibèrica (Achillea roseoalba), una de nova per als Països Catalans (Crataegus laevigata, a la Vall d'Aran), dues de noves per a Catalunya (Lemna valdiviana, al Segrià i a la Noguera; Cytisus infestus, a l'Alt Empordà) una altra de "taxonòmicament" nova (Ludwigia  peploides, a la qual corresponen les cites antigues, errònies, de L. grandiflora, del Girionès i el Baix Empordà) o l'aclariment de la presència, dubtosa fins ara a Catalunya, de Melilotus segetalis (Alt Empordà)

 

Igualment són objecte d'articles algunes espècies rares o que feia temps que no eren retrobades (Narcissus x medioluteus) o espècies protegides que amplien la seva àrea (Buxbaumia viridis) o de les quals fins i tot es discuteix si són o no autòctones (Spirodela polyrrhiza), així com una bona colla de dades sobre diverses espècies al·loctones.

 

 

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 7 de març de 2017 12:18
 
Nou Centre de Monitoratge de Biodiversitat a St. Llorenç i l'Obac Imprimeix
dimecres, 22 de febrer de 2017 20:08
AddThis Social Bookmark Button

 

Conèixer els canvis de la biodiversitat al llarg del temps en els ecosistemes mediterranis i tenir regularment un diagnòstic de l’estat de la natura és l’objectiu principal del nou Centre Pilot de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies, que està dirigit pel professor Joan Real, de la Facultat de Biologia i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona (IRBio) segons que informa la UB.

Ubicació del nou Centre al Parc de St. Llorenç (Foto UB)

 

 

El nou centre, ubicat a la masia de la Mata, a Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, és una iniciativa pionera al territori català i a l’Estat en l’àmbit d’estudi de la gestió i conservació de la biodiversitat. Està cofinançat per la Universitat de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Fundació Biodiversitat del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

 

Més informació

Darrera actualització de dimecres, 22 de febrer de 2017 20:17
 
Suspès el Pla de Protecció del Montseny Imprimeix
divendres, 17 de febrer de 2017 14:42
AddThis Social Bookmark Button

El riu Tordera al cor del Parc Natural del Montseny (Foto: Viquipèdia)

 

 

 

Segons que informa Nació Digital, el Tribunal Suprem ha anul·lat el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc natural del Montseny aprovat l'11 de desembre de 2008 pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. La sentència ha resolt en contra dels interessos de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que havien presentat recurs contra una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de l'any 2015 favorable a la societat Polígon Industrial Can Sedó, SL, vinculada a l'explotació hidroelèctrica del pantà de Santa Fe, a Fogars de Montclús i que l'any 2012 havia presentat un recurs contenciós contra l'aprovació del nou Pla.

 

Més informació

 
XI Seminari sobre patrimoni natural de la Garrotxa Imprimeix
dimarts, 14 de febrer de 2017 15:06
AddThis Social Bookmark Button

Tal com hem anunciat a la nostra agenda, la Delegació de la Garrotxa de la ICHN organitza el XI Seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa que se celebrarà a Olot aquest proper dissabte dia 18. La jornada començarà a les 10 del matí i s'allargarà fins a quarts de 7 de la tarda i les sessions tindran lloc a la sala-teatre "Pere Serrat" de ELS CATÒLICS situada al carrer Clivillers, 7 d'Olot.

 

 

Les comunicacions corresponents a la flora són:

 

 

10:15 Avaluació sobre l’estat actual dels boscos madurs de la Garrotxa
Joan Montserrat (Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa)


10:40 Balanç del projecte Life Taxus de conservació del teix a Catalunya
Antònia Caritat (Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya)


11:05 Aportacions al catàleg florístic de la Garrotxa
Xavier Oliver (Delegació de la Garrotxa de la ICHN) i Neus Villegas


11:30 Crisi en la gestió dels espais naturals protegits de la Garrotxa
Josep Maria Mallarach


Més informació

Darrera actualització de dimarts, 14 de febrer de 2017 15:16
 
Convocats els premis BBVA de conservació Imprimeix
dilluns, 13 de febrer de 2017 13:22
AddThis Social Bookmark Button

 

 

S'ha convocat la XII edició dels premis BBVA a la Conservació de la Biodiversitat que inclouen tres modalitats (Actuacions en Conservació de la Biodiversitat a Espanya, a Llatinoamèrica i a la Difusió del coneixement en Conservació de la Biodiversitat), oberta fins al dia 31 de març.

 

Més informació

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL