TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 55 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Presentat el 3r informe sobre canvi climàtic Imprimeix
dimarts, 31 de gener de 2017 11:04
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa el diari digital El Nacional, el Tercer Informe Sobre Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC) alerta que l'increment de les temperatures a causa del canvi climàtic pot disparar les morts per onades de calor de les 300 actuals a les 2.500, el 2050 a Catalunya. El treball projecta que Catalunya experimentarà un augment de la temperatura de 0,8 graus en aquesta dècada i d'1,4 graus cap a 2050 -respecte a la mitjana del període 1971-2000-, a més d'una possible disminució de la precipitació cap a mitjans de segle.

 

Respecte als sistemes naturals, el 2100 el 21% de les platges requerirà actuacions addicionals de manteniment; s'ha observat el desplaçament d'espècies mediterrànies a cotes més elevades a les muntanyes, i la temperatura del mar ha crescut 0,3 graus per decenni des del 1974. Les condicions extremes de temperatura, humitat i pluges previstes apunten cap a un augment dels incendis forestals i de les inundacions -encara que aquest últim escenari no és concloent, segons l'informe-, a més que es preveu escassetat d'aigua i reducció de recursos hídrics.

 

"No és possible el negacionisme"

El president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, ha expressat que les dades presentades són irrefutables i mostren que "ja no és possible el negacionisme", que ha atribuït a la mala fe o interessos espuris, ja que el canvi climàtic és ja una veritat científica, ha afegit a El Nacional.

 

Properament presentarem des del Portal BioC els principals elements de l'informe TICCC relatius a la conservació de flora.

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 31 de gener de 2017 11:21
 
Es reclama un fons per a la conservació de la natura Imprimeix
dilluns, 30 de gener de 2017 10:47
AddThis Social Bookmark Button

Us enllacem a la nota a la qual dóna suport PatNatCat (al que són adherits col·lectius i entitats com la Institucio Catalana d'Història Natural o el GReB) reclamant al Govern la creació d'un fons per a la conservació del patrimoni natural de Catalunya.

 

MANIFEST - "Els col·lectius i organitzacions ambientals de Catalunya reclamem la incorporació d’un Fons per a la defensa del patrimoni natural en els Pressupostos de 2017" - Enllaç al document

 

La demanda ha estat acceptada i incorporada en la llei de pressupostos que s'està negociant, com han recollit diversos mitjans de comunicació.

Més informació

 
Nou repte dels OMG: la poma que no s'oxida Imprimeix
dilluns, 30 de gener de 2017 09:43
AddThis Social Bookmark Button

 

Segons que informa el mitjà canadenc CBCNews, aquesta setmana s'inicia un pla pilot en deu botigues d'alimentació dels Estats Units per a la comercialització d'un nou producte comercial modificat genèticament. El nou OMG és una poma ("Arctic") produïda per Okanagan Specialty Fruits que no expressa l'enzim responsable de l'oxidació, és a dir de l'enfosquiment de la poma un cop tallada.

 

Diversos experts opinen que no és pas una innovació de gran relleu des del punt de vista tecnològic, però que, en canvi, pot significar una pas important per a l'acceptació social dels OMG en no percebre el canvi com a característica agressiva.

 

Més informació

Notícia 26/1/2017 - CBC News

 
Nou llibre sobre patrimoni vegetal d'Elda Imprimeix
dijous, 12 de gener de 2017 14:22
AddThis Social Bookmark Button

Durant les passades festes nadalenques es va presentar a Elda (Vinalopó Mitjà) el llibre El Patrimonio Vegetal de Elda, del qual és autor Lluís Serra.


L'obra ha estat editada per la Regidoria de Medi Ambient d'Elda per difondre el coneixement sobre el patrimoni botànic local. L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Medi Ambient i del director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana.

 

El llibre, amb unes excel·lents fotografies i gràfics, té una marcada vocació de formació en els valors que han d'impregnar la conservació de la flora, tot destacant les espècies de flora agrupades per unitats de vegetació, cosa que facilita molt la visita i el descobriment del territori des del punt de vista botànic. No cal dir que la tasca s'ha pogut abordar després d'un constant treball de camp en els 30 anys anteriors, que han acumulat mes de 6.000 registres florístics documentats.

 

Felicitats a l'autor i a l'Ajuntament d'Elda per la iniciativa i un excel·lent i atractiu resultat!

 

 

Acte de presentació a la Casa Rosas d'Elda, amb presència de la regidora de l'Ajuntament i del  Director General. A la dreta, l'autor, Lluís Serra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Més informació

Notícia 1/12/2016 - Vall d'Elda

Notícia 29/11/2016 - Intercomarcal Televisión

Darrera actualització de dijous, 12 de gener de 2017 14:55
 
Genètica de la conservació a l'IRBio Imprimeix
dijous, 12 de gener de 2017 11:24
AddThis Social Bookmark Button

Aquesta tarda està previst el seminari IRBio que duu per títol "Conservation Genetics in the European Union: biases, gaps and future directions" a càrrec de la Dra Sílvia Pérez-Espona (CSIC, EBD), a les 19 h, a l'aula 33 de la Facultat de Biologia de la UB.

 

Els punts focals de la sessió que consten al resum del seminari distribuït indiquen que la importància de la diversitat genètica per a l'avaluació i el manteniment de la biodiversitat és àmpliament reconeguda, tot i que encara no s'ha incorporat explícitament en la presa de decisions de conservació en molts estats membres de la Unió Europea. Una avaluació detallada de 4.311 estudis genètics pertinents per a la conservació i gestió d'espècies europees va revelar que la investigació acumulada és prou extensa i que es podria implementar amb més eficàcia en els programes de conservació existents. No obstant això, la recerca està massa esbiaixada cap a l'estudi d'espècies amb valor econòmic o estatus d'icona, i, en canvi són més escassos els estudis sobre espècies amenaçades o espècies amb estat de conservació no determinat. El volum més gran de recerca s'ha centrat en la identificació i relacions de les espècies, subdivisió de la població i la dispersió; amb microsatèl·lits i seqüències d'ADNmt com els marcadors més utilitzats avui en dia encara. Aquests resultats posen de manifest la necessitat d'una més gran col·laboració entre els investigadors i els gestors per demostrar que la investigació genètica pot proporcionar solucions efectives per a la conservació d'espècies a Europa.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 12 de gener de 2017 12:29
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL