TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 68 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Plantes que no haurien d'existir, segons la BBC Imprimeix
divendres, 16 de desembre de 2016 12:35
AddThis Social Bookmark Button

La cadena informativa BBC acaba de publicar una notícia de títol provocador per atraure l'atenció a les formacions subantàrtiques de megaforbis de l'illa Campbell Island, prop de Nova Zelanda. És un bon exemple de comunicació per a la valorització de la biodiversitat vegetal, en un canal (BBC-Earth), que té més de 6 milions de seguidors i va en la línia de la campanya proposada en l'àmbit 4 de l'Estratègia Catalana de Conservació de Flora (ECCF 2014-2020).

 

El contingut del reportatge té text, imatges i vídeos i, en bànners adjunts, enllaços a d'altres notícies (les 9 espècies més rares del món, els arbres més grans, etc.)

 

 

Més informació

Darrera actualització de divendres, 16 de desembre de 2016 13:02
 
Itineraris Parcs, nova App per a mòbils Imprimeix
divendres, 9 de desembre de 2016 19:58
AddThis Social Bookmark Button

Foto: Núvol


Segons que informa la revista digital cultural Núvol, ha aparegut una nova aplicació que inclou 183 itineraris senyalitzats, 1.911 quilòmetres i 486 elements d’interès repartits entre els dotze Parcs Naturals de la província de Barcelona. Això és el que ofereix Itineraris Parcs, la nova app impulsada per la Diputació de Barcelona i l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. "Un recurs que fomenta l’ús públic del nostre patrimoni natural i una eina ideal per (no) perdre’ns entre els boscos i les muntanyes de la nostra bona i bella terra".

 

Més informació

 
Inaugurades les IV Jornades de Conservació Imprimeix
dilluns, 28 de novembre de 2016 15:22
AddThis Social Bookmark Button

Foto: Olot TV

 


Aquest matí s'han inaugurat a Olot les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga, que tindran una durada de tres dies i que tenen una dedicació especial a la conservació de la Funga.

Més informació

Darrera actualització de dilluns, 6 de febrer de 2017 15:32
 
Una nova espècie de maçanella de Mallorca Imprimeix
diumenge, 20 de novembre de 2016 19:00
AddThis Social Bookmark Button

L'equip format per S. Herranz, J.M. Blanco, L. Sàez i M. Galbany-Casals acaba de fer públics a Collectanea Botanica els resultats de la reavaluació de dades de la revisió del grup de maçanelles d'Helichrysum italicum i que han conclòs amb la descripció d'una nova espècie, Helichrysum massanellanum Herrando, J.M. Blanco, L. Sáez & Galbany (epítet que fa referència al Puig de Massanella, d'on ha estat descrita).

 

 

 

Foto L. Sàez/Collectanea Botanica

 

 

L'àrea de distribució del nou tàxon és restringida a una petita àrea de la Serra de Tramuntana (Mallorca),  entre els 900-1300 m, en pedents pedregosos orientats al N., on viu juntament amb una enorme concentració d'altres endemismes, bé llenyosos, com ara Genista  valdes-bermejoi, Hypericum balearicum, Santolina magonica o Thymelaea  velutina, bé herbacis, com ara Arenaria bolosii, Chaenorhinum rodriguezii o Euphorbia fontqueriana. Amb una àrea d'ocupació de c.  2 km2 i una extensió de presència d'uns 15 km2, els autors avaluen la nova maçanella dins de la categoria UICN (2001) de "Vulnerable" (VU D2)

 

Més informació

  • Herrando-Moraira, S., J.M. Blanco-Moreno, L. Sàez & M. Galbany-Casals  (2016). Re-evaluation of the Helichrysum italicum complex (Compositae: Gnaphalieae): A new species from Majorca (Balearic Islands). Collectanea Botanica (Barcelona)35: e009 - http://dx.doi.org/10.3989/collectbot.2016.v35.009 - Enllaç a l'article
Darrera actualització de diumenge, 20 de novembre de 2016 19:31
 
Festuca dertosensis, una nova espècie dels Ports Imprimeix
dimarts, 15 de novembre de 2016 09:50
AddThis Social Bookmark Button

L'edició digital de la revista Willdenowia acaba de publicar un article dels investigadors del GReB Samuel Pyke, Llorenç Sáez, Julià Molero i Teresa Garnatje, on descriuen una nova espècie per a la ciència, procedent dels Ports i muntanyes properes, que ha estat anomenada Festuca dertosensis i que perytany al grup de Festuca rubra.

 

A la descripció, els autors reporten dades anatòmiques i citogenètiques que avalen la independència del nou tàxon (es tracta d'un decaploide de 2n= c. 70). En l'estat actual de coneixements, és un endemisme de les demarcacions de Castelló i de Tarragona.

 

 

 

 


Dibuix de L. Sàez

 


Pyke S., Sáez L., Molero J. & Garnatje T. 2016: Festuca dertosensis (Poaceae), an overlooked fescue from the NE Iberian Peninsula. — Willdenowia 46: 367–377. doi: http://dx.doi.org/10.3372/wi.46.46305

 

 

 

Més informació


Darrera actualització de dimarts, 15 de novembre de 2016 14:24
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL