Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 141 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Restauració de les torberes de la Font Grossa Imprimeix
diumenge, 6 d'octubre de 2019 20:02
AddThis Social Bookmark ButtonSegons nota de premsa de 1/10/2019,  el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en col·laboració amb un equip investigador de la Facultat de Biologia i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona, ha enllestit una actuació per a la restauració ecològica d’hàbitats de torbera. Es tracta d’una prova pilot, en el marc del projecte europeu Life LimnoPirineus, per a actuar en torberes singulars en el conjunt dels Pirineus, i disposar d’experiències concretes planificades, executades i monitoritzades que serveixin de base per a futures actuacions similars.


Llegiu-ne més...
 
Revistes científiques catalanes al JCR Imprimeix
dimarts, 10 de setembre de 2019 11:57
AddThis Social Bookmark Button


Segons que informa l'Institut d'Estudis Catalans, l’empresa multinacional Clarivate Analytics ha presentat la versió 2019 (dades 2018) del Journal Citation Reports (JCR), un dels índexs de revistes científiques amb més prestigi d’arreu del món.


Pel que fa als territoris de llengua i cultura catalanes, 45 revistes hi tenen la seu científica i/o editorial (un 0,4 % del total mundial i un 36,9 % de les 122 publicacions de l’Estat espanyol). Així, les entitats científiques i/o editorials localitzades a Catalunya publiquen 37 revistes, al País Valencià 6 i, per últim, a les Illes Balears 2. Trobareu la llista seguint aquest enllaç.


Més informació

 
Recuperació de l'estany de Sils Imprimeix
dilluns, 2 de setembre de 2019 15:15
AddThis Social Bookmark Button


Foto: El Punt/Avui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A la zona humida de l'estany de Sils (La Selva) han començat els treballs de recuperació coordinats per la Fundació Emys. Aprofitant els baixos nivells hídrics, la maquinària està treballant en la remoció de les extensions de canyís que hi havien proliferat. Aquesta zona és una localitat d'interès per a diverses espècies de flora amenaçades i és un espai PEIN, amb activitats de gestió i conservació consorciades amb La Caixa, La Pedrera,  la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.Més informació

Darrera actualització de dilluns, 2 de setembre de 2019 15:27
 
Parcel·les agrícoles petites, claus per a conservar la biodiversitat Imprimeix
dimarts, 30 de juliol de 2019 11:11
AddThis Social Bookmark Button

Crear un paisatge agrícola amb parcel·les petites i diferents tipus de conreus beneficia la biodiversitat de plantes i animals més que incrementar hàbitats semi-naturals, segons una recerca internacional que acaba de publicar la revista nord-americana PNAS i que dóna a conèixer el digital El Nacional. En l'estudi, liderat per l'Institut Nacional de Recerca Agronòmica de França (INRA) i el Centre Nacional per la Recerca francès (CNRS), han participat investigadors del grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la Universitat de Lleida (UdL), del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i del Centre de Recerca i Aplicacions Forestals de l'Autònoma de Barcelona (CREAF UAB). També de les universitats d'Alacant, Múrcia i Rey Juan Carlos; així com d'altres centres de recerca de Canadà, Alemanya, Suïssa, Hongria, Suècia i el Regne Unit.

Els investigadors catalans Jordi Recasens, Xavier Oriol Solé-Senan i Irene Robleño (UdL); Assu Gil, David Giralt i Gerard Bota (CTFC); Lluís Brotons (CTFC-CREAF UAB); Jordi Bosch (CREAF UAB) i José Antonio Barrientos (UAB) participen en l'equip que ha desenvolupat un estudi a gran escala, amb una trentena de laboratoris i un enfocament empíric únic que ha cobert vuit regions d'Europa i Canadà. Així han fet el seguiment de 1.305 parcel·les conreades de 435 paisatges agrícoles d'un quilòmetre quadrat, identificant més de 167.000 individus de 2.795 espècies pertanyents a set grups taxonòmics (aus, papallones, abelles, sírfids, aranyes, escarabats i plantes arvenses).

 

Més informació

  • Clélia Sirami, Nicolas Gross, Aliette Bosem Baillod, Colette Bertrand, Romain Carrié, Annika Hass, Laura Henckel, Paul Miguet, Carole Vuillot, Audrey Alignier, Jude Girard, Péter Batáry, Yann Clough, Cyrille Violle, David Giralt, Gerard Bota, Isabelle Badenhausser, Gaëtan Lefebvre, Bertrand Gauffre, Aude Vialatte, François Calatayud, Assu Gil-Tena, Lutz Tischendorf, Scott Mitchell, Kathryn Lindsay, Romain Georges, Samuel Hilaire, Jordi Recasens, Xavier Oriol Solé-Senan, Irene Robleño, Jordi Bosch, Jose Antonio Barrientos, Antonio Ricarte, Maria Ángeles Marcos-Garcia, Jesús Miñano, Raphaël Mathevet, Annick Gibon, Jacques Baudry, Gérard Balent, Brigitte Poulin, Françoise Burel, Teja Tscharntke, Vincent Bretagnolle, Gavin Siriwardena, Annie Ouin, Lluis Brotons, Jean-Louis Martin, and Lenore Fahrig (2919), Increasing crop heterogeneity enhances multitrophic diversity across agricultural regions. PNAS first published July 29, 2019. https://doi.org/10.1073/pnas.1906419116 [enllaç a l'article]
Darrera actualització de dimarts, 30 de juliol de 2019 11:30
 
9è Congreso de Biología de la Conservación, a Granada Imprimeix
dimarts, 16 de juliol de 2019 11:24
AddThis Social Bookmark Button

 Acaba de tenir lloc, entre el 9 i el 12 de juliol, a Granada, el 9è Congreso de Biología de la Conservación de Plantas, organitzat per la Sociedad Española de Biología de la Conservación de Plantas i la Universidad de Granada.

Els organitzadors han posat a disposició en obert el Llibre de Resums, que es pot descarregar en pdf.

A part de les comunicacions i tallers directament relacionats amb la conservació, el programa incloïa la presentació d'una Federación de Sociedades de Botánica, entitat que ja ha anat fent reunions preparatòries des de 2017  i registrada el passat mes de març com a Sociedad Española de Botánica (SEBOT)


A continuació indiquem les comunicacions relacionades amb la conservació de flora amenaçada dels Països Catalans:

 

 

Darrera actualització de dimarts, 16 de juliol de 2019 11:36
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL