TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 32 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Prioritats mundials de conservació Imprimeix
dijous, 8 de setembre de 2016 11:10
AddThis Social Bookmark Button

 

Per primer cop s'han establert unes prioritats mundials en conservació de la biodiversitat, conclusions aconseguides en el marc del congrés mundial de la UICN (World Conservation Congress), que té lloc aquests dies a Hawaii (d'on és originària la malvàcia Hibiscus brackenridgei, espècie-emblema local amenaçada -EN- i reproduïda al logotip del congrés).

 

Aquests prioritats màximes són:

 

  • Limitació del comerç il·legal d'espècies amenaçades
  • Promoció de les solucions al canvi climàtic basades en la pròpia Natura
  • Inclusió de la conservació de la biodiversitat en la comptabilitat del desenvolupament d'energies renovables

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 8 de setembre de 2016 11:24
 
Curs de Seqüències NGS Imprimeix
dimecres, 7 de setembre de 2016 12:37
AddThis Social Bookmark Button

El Grup de Recerca en biodiversitat i biosistemàtica vegetals (GReB) organitza un Curs d'iniciació a l'anàlisi de seqüències NGS, que tindrà lloc a Barcelona els propers 15 i 16 de setembre. Tot i que el curs és gratuït, cal inscriure-s'hi prèviament.

 

Vegeu el programa i la modalitat d'inscripció

 

Darrera actualització de dimecres, 7 de setembre de 2016 12:46
Llegiu-ne més...
 
Repte en conservació: millorar la visibilitat de la flora Imprimeix
dimarts, 6 de setembre de 2016 14:40
AddThis Social Bookmark Button

Foto: Arte y Jardinería


La permanent constatació que les plantes criden menys l'atenció dels humans que no pas els animals, i, en conseqüència, que s'acaben dedicant menys esforços i recursos a llur conservació (malgrat que sovint les plantes són un nombre superior d'espècies amenaçades en un territori determinat) és el punt de partida de l'article dels biòlegs Balding i Williams, de la University of Melbourne, que acaba de publicar Conservation Biology. Després d'analitzar els perquès de la situació, els autors acaben requerint una recerca psicològica i, de moment, el reconeixement de característiques "humanes" als vegetals (capacitat de comunicació, de treball, de moviment...) per fer-les més "visibles" en el nostre món d'avui (a diferència de les comunitats tradicionals on les plantes eren conegudes i valorades per se). L'article ha estat també revisat a Conservation This Week, de la Universitat de Washington.

 

 

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 6 de setembre de 2016 14:59
 
Comença el congrés mundial de conservació Imprimeix
dilluns, 5 de setembre de 2016 10:57
AddThis Social Bookmark Button

 

 

"S'ha acabat el temps de xerrar; ara és l'hora de l'acció", ha afirmat Inger Andersen, directora general de la International Union for Conservation of Nature (IUCN), per donar el tret de sortida del 2016 World Conservation Congress que té lloc des del dia 1 de setembre a Hawai.

 

 
Progrés del LIFE-Baix Ter Imprimeix
dimarts, 16 d'agost de 2016 16:23
AddThis Social Bookmark Button

Estat actual d'una de les noves llacunes recuperades a La Pletera (L'Estartit, Baix Empordà).          Foto: Avui-El Punt


Aquest mes d'agost s'han donat a conèixer els progressos en la recuperació dels espais de la Pletera, al Baix Ter, que són objecte d'un programa d'estudi científic acoblat a un projecte de recuperació, finançat pel programa europeu LIFE.

 

L'objectiu principal del projecte és la restauració integral i definitiva del sistema de llacunes costaneres, del que havia estat una urbanització no finalitzada,  amb la retirada de totes les infraestructures i amb la voluntat de recuperar-ne la funcionalitat ecològica.

 

El projecte Life Pletera té caràcter multidisciplinari (comunicació, la investigació i divulgació, mesures de preservació de fauna i flora i, també, la reflexió artística de l'espai a través de l'art) i compta mb un pressupost de 2.528.148 euros (75% a càrrec de la UE). A hores d'ara, segons que informa el diari El Punt-Avui, pràcticament el 80% de les actuacions de desurbanització i restauració ambiental programades ja estan fetes.

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 16 d'agost de 2016 16:36
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL