TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 51 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Nou repte dels OMG: la poma que no s'oxida Imprimeix
dilluns, 30 de gener de 2017 09:43
AddThis Social Bookmark Button

 

Segons que informa el mitjà canadenc CBCNews, aquesta setmana s'inicia un pla pilot en deu botigues d'alimentació dels Estats Units per a la comercialització d'un nou producte comercial modificat genèticament. El nou OMG és una poma ("Arctic") produïda per Okanagan Specialty Fruits que no expressa l'enzim responsable de l'oxidació, és a dir de l'enfosquiment de la poma un cop tallada.

 

Diversos experts opinen que no és pas una innovació de gran relleu des del punt de vista tecnològic, però que, en canvi, pot significar una pas important per a l'acceptació social dels OMG en no percebre el canvi com a característica agressiva.

 

Més informació

Notícia 26/1/2017 - CBC News

 
Nou llibre sobre patrimoni vegetal d'Elda Imprimeix
dijous, 12 de gener de 2017 14:22
AddThis Social Bookmark Button

Durant les passades festes nadalenques es va presentar a Elda (Vinalopó Mitjà) el llibre El Patrimonio Vegetal de Elda, del qual és autor Lluís Serra.


L'obra ha estat editada per la Regidoria de Medi Ambient d'Elda per difondre el coneixement sobre el patrimoni botànic local. L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Medi Ambient i del director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana.

 

El llibre, amb unes excel·lents fotografies i gràfics, té una marcada vocació de formació en els valors que han d'impregnar la conservació de la flora, tot destacant les espècies de flora agrupades per unitats de vegetació, cosa que facilita molt la visita i el descobriment del territori des del punt de vista botànic. No cal dir que la tasca s'ha pogut abordar després d'un constant treball de camp en els 30 anys anteriors, que han acumulat mes de 6.000 registres florístics documentats.

 

Felicitats a l'autor i a l'Ajuntament d'Elda per la iniciativa i un excel·lent i atractiu resultat!

 

 

Acte de presentació a la Casa Rosas d'Elda, amb presència de la regidora de l'Ajuntament i del  Director General. A la dreta, l'autor, Lluís Serra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Més informació

Notícia 1/12/2016 - Vall d'Elda

Notícia 29/11/2016 - Intercomarcal Televisión

Darrera actualització de dijous, 12 de gener de 2017 14:55
 
Genètica de la conservació a l'IRBio Imprimeix
dijous, 12 de gener de 2017 11:24
AddThis Social Bookmark Button

Aquesta tarda està previst el seminari IRBio que duu per títol "Conservation Genetics in the European Union: biases, gaps and future directions" a càrrec de la Dra Sílvia Pérez-Espona (CSIC, EBD), a les 19 h, a l'aula 33 de la Facultat de Biologia de la UB.

 

Els punts focals de la sessió que consten al resum del seminari distribuït indiquen que la importància de la diversitat genètica per a l'avaluació i el manteniment de la biodiversitat és àmpliament reconeguda, tot i que encara no s'ha incorporat explícitament en la presa de decisions de conservació en molts estats membres de la Unió Europea. Una avaluació detallada de 4.311 estudis genètics pertinents per a la conservació i gestió d'espècies europees va revelar que la investigació acumulada és prou extensa i que es podria implementar amb més eficàcia en els programes de conservació existents. No obstant això, la recerca està massa esbiaixada cap a l'estudi d'espècies amb valor econòmic o estatus d'icona, i, en canvi són més escassos els estudis sobre espècies amenaçades o espècies amb estat de conservació no determinat. El volum més gran de recerca s'ha centrat en la identificació i relacions de les espècies, subdivisió de la població i la dispersió; amb microsatèl·lits i seqüències d'ADNmt com els marcadors més utilitzats avui en dia encara. Aquests resultats posen de manifest la necessitat d'una més gran col·laboració entre els investigadors i els gestors per demostrar que la investigació genètica pot proporcionar solucions efectives per a la conservació d'espècies a Europa.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 12 de gener de 2017 12:29
 
Troben una gramínia nova per a Catalunya Imprimeix
dimarts, 27 de desembre de 2016 15:21
AddThis Social Bookmark Button

L'equip que estudia la flora del Boumort, que inclou membres de l'IRBio, entre els quals el nostre company membre del BioC Julià Molero, acaba de publicar la descoberta d'una espècie nova per a Catalunya, Aegilops cylindrica Host., al terme d'Oliana, a l'Alt Urgell, a la revista Orsis.

 

Segons que indiquen els autors,es tracta d’una gramínia anual que té una distribució pòntica i del SE d’Europa però que s’ha estès per diverses regions de l’hemisferi nord com a mala herba dels conreus de cereal, amb molt poques localitats conegudes de la península Ibèrica.

 

Més informació

 

  • M. Guardiola, A. Petit, J. Molero & L.Sáez (2016). Aportacions al coneixement de la flora vascular del massís de Boumort i serres veïnes (Prepirineus centrals catalans). Orsis 30: 67-100. Enllaç a l'article
Darrera actualització de dimarts, 27 de desembre de 2016 15:30
 
Noves al·lòctones baleàriques Imprimeix
dimarts, 27 de desembre de 2016 09:41
AddThis Social Bookmark Button

Eschscholzia californica, nova citació com a al·lòctona a les Balears


L'equip format per Llorenç Sáez, Jordi Serapio, Carlos Gómez-Bellver, Nicola M. G. Ardenghi, Daniel Guillot i Joan Rita acaba de publicar a Orsis, l'article "Noves citacions de plantes vasculars al·lòctones per a les Illes Balears".

 

Segons que indica el resum de l'article, s'aporten dades per a 67 tàxons, 25 dels quals són nous per a la flora de les Illes Balears: Agave fourcroydes, Amaranthus emarginatus, Asparagus aethiopicus, Bidens pilosa, Cardiospermum grandiflorum, C. halicacabum, Cotyledon orbiculata, Eschscholzia californica, Freesia leichtlinii subsp. alba, Gomphocarpus physocarpus, Gossypium hirsutum, Hedera hibernica, H. maroccana, Lathyrus odoratus, L. sativus, Lycianthes rantonnetii, Malephora uitenhagensis, Opuntia engelmannii subsp. lindheimeri, Osteospermum ecklonis, Phytolacca icosandra (primera citació per a Europa), Vitis × koberi, V. × ruggeri, V. rupestris, Washingtonia robusta i Yucca gigantea. A més, diversos tàxons suposen novetats per a la flora d’algunes illes de l’arxipèlag.

 

Al mateix volum d'Orsis s'inclouen diversos articles amb dades sobre al·lòctones catalanes, així com noves dades per a les conques altes del LLobregat i el Segre, la província de Barcelona o la serra del Boumort (enllaç a l'índex de la revista)

 

Més informació

  • Sáez, L. J. Serapio, C. Gómez-Bellver, N. M. G. Ardenghi, D. Guillot & J. Rita (2016). Noves citacions de plantes vasculars al·lòctones per a les Illes Balears. Orsis 30: 101-131. Enllaç al pdf de l'article


Darrera actualització de dimarts, 27 de desembre de 2016 10:10
 
Més articles...
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL