TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 52 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Itineraris Parcs, nova App per a mòbils Imprimeix
divendres, 9 de desembre de 2016 19:58
AddThis Social Bookmark Button

Foto: Núvol


Segons que informa la revista digital cultural Núvol, ha aparegut una nova aplicació que inclou 183 itineraris senyalitzats, 1.911 quilòmetres i 486 elements d’interès repartits entre els dotze Parcs Naturals de la província de Barcelona. Això és el que ofereix Itineraris Parcs, la nova app impulsada per la Diputació de Barcelona i l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. "Un recurs que fomenta l’ús públic del nostre patrimoni natural i una eina ideal per (no) perdre’ns entre els boscos i les muntanyes de la nostra bona i bella terra".

 

Més informació

 
Inaugurades les IV Jornades de Conservació Imprimeix
dilluns, 28 de novembre de 2016 15:22
AddThis Social Bookmark Button

Foto: Olot TV

 


Aquest matí s'han inaugurat a Olot les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga, que tindran una durada de tres dies i que tenen una dedicació especial a la conservació de la Funga.

Més informació

Darrera actualització de dilluns, 6 de febrer de 2017 15:32
 
Una nova espècie de maçanella de Mallorca Imprimeix
diumenge, 20 de novembre de 2016 19:00
AddThis Social Bookmark Button

L'equip format per S. Herranz, J.M. Blanco, L. Sàez i M. Galbany-Casals acaba de fer públics a Collectanea Botanica els resultats de la reavaluació de dades de la revisió del grup de maçanelles d'Helichrysum italicum i que han conclòs amb la descripció d'una nova espècie, Helichrysum massanellanum Herrando, J.M. Blanco, L. Sáez & Galbany (epítet que fa referència al Puig de Massanella, d'on ha estat descrita).

 

 

 

Foto L. Sàez/Collectanea Botanica

 

 

L'àrea de distribució del nou tàxon és restringida a una petita àrea de la Serra de Tramuntana (Mallorca),  entre els 900-1300 m, en pedents pedregosos orientats al N., on viu juntament amb una enorme concentració d'altres endemismes, bé llenyosos, com ara Genista  valdes-bermejoi, Hypericum balearicum, Santolina magonica o Thymelaea  velutina, bé herbacis, com ara Arenaria bolosii, Chaenorhinum rodriguezii o Euphorbia fontqueriana. Amb una àrea d'ocupació de c.  2 km2 i una extensió de presència d'uns 15 km2, els autors avaluen la nova maçanella dins de la categoria UICN (2001) de "Vulnerable" (VU D2)

 

Més informació

  • Herrando-Moraira, S., J.M. Blanco-Moreno, L. Sàez & M. Galbany-Casals  (2016). Re-evaluation of the Helichrysum italicum complex (Compositae: Gnaphalieae): A new species from Majorca (Balearic Islands). Collectanea Botanica (Barcelona)35: e009 - http://dx.doi.org/10.3989/collectbot.2016.v35.009 - Enllaç a l'article
Darrera actualització de diumenge, 20 de novembre de 2016 19:31
 
Festuca dertosensis, una nova espècie dels Ports Imprimeix
dimarts, 15 de novembre de 2016 09:50
AddThis Social Bookmark Button

L'edició digital de la revista Willdenowia acaba de publicar un article dels investigadors del GReB Samuel Pyke, Llorenç Sáez, Julià Molero i Teresa Garnatje, on descriuen una nova espècie per a la ciència, procedent dels Ports i muntanyes properes, que ha estat anomenada Festuca dertosensis i que perytany al grup de Festuca rubra.

 

A la descripció, els autors reporten dades anatòmiques i citogenètiques que avalen la independència del nou tàxon (es tracta d'un decaploide de 2n= c. 70). En l'estat actual de coneixements, és un endemisme de les demarcacions de Castelló i de Tarragona.

 

 

 

 


Dibuix de L. Sàez

 


Pyke S., Sáez L., Molero J. & Garnatje T. 2016: Festuca dertosensis (Poaceae), an overlooked fescue from the NE Iberian Peninsula. — Willdenowia 46: 367–377. doi: http://dx.doi.org/10.3372/wi.46.46305

 

 

 

Més informació


Darrera actualització de dimarts, 15 de novembre de 2016 14:24
 
Setmana de la Ciència 2016 Imprimeix
divendres, 11 de novembre de 2016 15:13
AddThis Social Bookmark Button

Cartell de la Setmana de la Ciència del Jardí Botànic Marimurtra, dedicat a l'any internacional dels llegums 2016 (Foto JBMiM)

 

 

 

 

 

 

 

 

De l'11 al 20 de novembre de 2016 se celebra l'edició d'enguany de la Setmana de la Ciència. El Portal BioC us proposa diversos actes de divulgació que tenen lloc aquests dies, enllaçant amb les diverses institucions:

 

 

 

 

 

 

 

  • Exposició de Bolets - Facultat de Farmàcia UB - Enllaç
  • Activitats a la Universitat de Barcelona - Enllaç
  • Activitats al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes - Enllaç
  • Activitats al Jardí Botànic de Barcelona - Enllaç
  • Activitats al Jardí Botànic / Arboretum Font i QUer de Lleida - Enllaç
Darrera actualització de divendres, 11 de novembre de 2016 15:29
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL