Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 55 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Conferència sobre orquídies mexicanes, el 20/IX Imprimeix
dijous, 7 de setembre de 2017 14:00
AddThis Social Bookmark Button

 

El proper dia 20 de setembre, la Dra. Rebeca Menchaca, de la Universidad Veracruzana, oferirà una conferència a la Facultat de Farmàcia de la UB, sota el títol "Biodiversidad de orquídeas mexicanas y sus usos medicinales". L'acte tindrà lloc a les 11:30 h, a l'aula 106.

 

 

L'entrada és lliure.

 

 

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 7 de setembre de 2017 14:08
 
Agència de Biodiversitat, de nit, al Parlament Imprimeix
dimecres, 6 de setembre de 2017 22:15
AddThis Social Bookmark Button

 

Dins de l'apretat calendari d'activitat del Parlament de Catalunya durant el dia d'ahir, s'han produït diverses modificacions de l'ordre del dia que han anat afectant el temps en que s'havia de discutir la llei de creació de l'Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat.

El web del Parlament, a les 23:30 h anuncia el següent:

 

Patrimoni natural i biodiversitat


El següent punt és el debat de totalitat de la Proposició de llei de creació de l'Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, presentada conjuntament per JxSí, el PSC i CSQP, que es tramita pel procediment d'urgència extraordinària. El text arriba al Ple amb una esmena a la totalitat del PPC. Si l'esmena es rebutja, la iniciativa continuarà la tramitació al Parlament; si s'aprova l'esmena, la iniciativa quedarà rebutjada.

L'Agència ha de vetllar per la protecció, la planificació, la gestió, la restauració, la millora i l'estudi del medi natural de Catalunya, amb la finalitat de conservar-ne el patrimoni natural, la biodiversitat i la geodiversitat, i ha de formular la planificació sobre les polítiques de biodiversitat i medi natural.

El nou organisme també s'encarregarà d'ordenar l'ús públic dels espais naturals de protecció especial i, en col·laboració amb la resta d'administracions competents, del conjunt d'espais d'interès natural.

 

Desconeixem a l'hora de tancar aquesta notícia si s'acabarà tractant de matinada, junt amb les altres iniciatives en marxa aquesta nit al Parlament i el resultat de la votació. El text de la Proposició de Llei es pot trobar en aquest enllaç


Més informació

Darrera actualització de dijous, 7 de setembre de 2017 13:51
 
Ludwigia peploides envaeix el Baix Ter Imprimeix
dilluns, 4 de setembre de 2017 13:51
AddThis Social Bookmark Button

 

Ludwigia peploides (Foto J. Steuperaert, amb llicència CC BY-SA)

 

 

La setmana passada, el diari El Punt Avui informava en aquest article de la proliferació d'algues i plantes invasores al curs baix del riu Ter, a causa de la disminució del cabal del riu. S'hi recullen les informacions dels Agents Rurals, que confirmen que el fenomen es produeix cada estiu, però que enguany s'ha manifestat més extensament.

 

Ludwigia peploides (Onagraceae) es destaca com l'agent invasor més perillós d'aquest episodi, per la disminució d'oxigen disponible i l'ofegament de la vegetació natural circumdant. Es tracta d'una espècie d'origen americà que es coneix a les comarques gironines des de 1962, però que amb la regeneració de la vegetació natural, s'ha pogut eradicar gairebé del tot en indrets com l'estany de Banyoles. El BDBC reporta aquest tàxon, a més, dels rius propers a Barcelona i del Delta de l'Ebre. La situació actualitzada de l'espècie a Catalunya ha estat revisada recentment per Bou i Font (2016).

 

Més informació

Darrera actualització de dilluns, 4 de setembre de 2017 14:13
 
Les plantes, dispersadores de biodiversitat al·loctona Imprimeix
dijous, 27 de juliol de 2017 13:49
AddThis Social Bookmark Button

 

El diari digital Formentera Avui informa de la captura de més de 600 exemplars de serp blanca (Rhinechis scalaris) per miitjà de gàbies-trampa, a l'illa de Formentera.

 

El Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) va iniciar la captura l'any 2016 (més de 300 exemplars) i segueix en la campanya de 2017 (ja en duen 664, pricipalment, al sud de La Mola).

 

Es desconeix el seu lloc d’origen concret, si és Sevilla, Albacete o València, però segons Víctor Colomar, Veterinari del COFIB, “s’ha demostrat que la principal via d’entrada de serps són les oliveres ornamentals que vénen del centre d’Espanya on les serps s’amaguen en forats de les seves soques".

 

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 27 de juliol de 2017 13:59
 
Homenatge a Manuel Costa, a València Imprimeix
dilluns, 17 de juliol de 2017 15:16
AddThis Social Bookmark Button

El Professor Manuel Costa (esquerra). Foto: Jardí Botànic de València

 

El passat 15 de juny el Jardí Botànic de València va acollir l’acte d’homenatge al professor emèrit de la Universitat de València Manuel Costa Talens amb motiu del 30 aniversari del nomenament com a director del Jardí Botànic de la Universitat de València. L'acte va comptar amb la presència d'Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València, Isabel Mateu, directora del Jardí Botànic de la Universitat de València i Francisco José Mora Más, rector de la Universitat Politècnica de València.

 

En el seu honor, la Col·lecció de Plantes Medicinals del Jardí lluirà una placa en commemoració del que va ser director del Jardí.

 

Més informació

 

 

 

 

Darrera actualització de dilluns, 17 de juliol de 2017 15:23
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL