Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 58 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Homenatge a Pere Montserrat a Osca Imprimeix
dijous, 16 de novembre de 2017 16:46
AddThis Social Bookmark Button

 

El proper dia 27 de novembre tindrà lloc a Osca un acte d'homenatge a Pere Montserrat, traspassat el passat mes de febrer.

 

Intervindran en l'acte Miguel Gracia, President de la Diputació d'Osca, Yolanda Pueyo, directora de l'Instituto Pirenaico de Ecología (CSIC), Pilar Catalán, directora del Área de Ciencias Naturales del Instituto de Estudios Altoaragoneses, així com un dels fills de P. Montserrat i es projectarà un documental sobre l'homenatjat.

 

La conferència de l'acte duu per títol Pedro Montserrat, un ecólogo dedicado a los Pirineos, i anirà a càrrec de Francisco García Novo, catedràtic d'Ecologia de la Universidad de Sevilla.

 

Lloc i hora de celebració

  • Instituto de Estudios Altoaragoneses -  (Salón de actos de la Diputación Provincial de Huesca, C/ Porches de Galicia 2) Osca
  • 19:00 h
Darrera actualització de dijous, 16 de novembre de 2017 17:01
 
Xocolata i conservació Imprimeix
dijous, 9 de novembre de 2017 14:03
AddThis Social Bookmark Button

 

El diari The Guardian informava ahir de la iniciativa dels governs de Ghana i de Costa d'Ivori per tal d'aturar immediatament la deforestació desbocada denunciada fa unes setmanes pel mateix The Guardian. La investigació periodística va comprovar com la indústria del cacau estava destruint els seus boscos tropicals.

 

La pèrdua de més de 300.000 ha de selva tropical a Costa d'Ivori només l'any 2014 va fer salgtar totes les alarmes. El sistema que mena a la deforestació "en silenci" consisteix en autoritzar moltes petites explotacions, que al seu torn venen a majoristes locals, que acaben transferint la producció a empreses-pantalla i que, finalment, es ven a grans companyies com Mars, Nestle, Hershey’s o Godiva, entre d'altres, segons la notícia.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 9 de novembre de 2017 14:16
 
La inversió en conservació funciona Imprimeix
dilluns, 30 d'octubre de 2017 16:31
AddThis Social Bookmark Button

Segons un estudi de A. Waldron i col·laboradors,  acabat de publicar a Nature, els fons econòmics destinats a la conservació han redundat efectivament en la reducció del risc d'extinció de les espècies.

 

Les dades aportades indiquen que en els darrers 25 anys avaluats (1992-2003), la inversió total en conservació, a escala mundial, ha estat de 14.400 milions de dòlars. I que aquesta xifra d'inversió ha tingut un immens impacte en la reducció del declivi de la diversitat global, que els autors avaulen en un 29%.

 

 

Més informació

  • Anthony Waldron, Daniel C. Miller, Dave Redding,  Arne Mooers, Tyler S. Kuhn, Nate Nibbelink, J. Timmons Roberts, Joseph A. Tobias & John L. Gittleman (2017). Reductions in global biodiversity loss predicted from conservation spending . Nature (2017) doi:10.1038/nature24295
 
Novetats al Catàleg de Flora amenaçada de Balears Imprimeix
divendres, 27 d'octubre de 2017 08:47
AddThis Social Bookmark Button

NOVETAT LEGISLATIVA


 

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB Núm 131 - 26 / octubre / 2017) acaba de publicar, només unes setmanes després de la publicació de la nova edició del Llibre Vermell (vegeu Notícia BioC 23/9/2017), la transformació de la informació científica que s'hi conté en l'actualització del Catàleg de flora amenaçada i protegida de les Illes. La resolució també inclou modificacions en el catàleg de fauna. Pel que fa a la fllora, concretament, els canvis afecten 52 espècies, amb un fort increment del grau de protecció:

 

  • Vuit espècies de plantes recollides en el Decret 75/2005 en la categoria sensible a l’alteració de l’hàbitat, categoria que va desaparèixer en la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat i que, en conseqüència es recataloguen en altres categories, segons l’estat d’amenaça actual.
  • Vint-i-dues espècies de plantes que s’inclouen per primera vegada en el Catàleg en la categoria d’interès especial.
  • Vint-i-dues espècies de plantes que canvien a la categoria d’especial protecció (grup A) perquè s’hi ha constatat un canvi en el grau d’amenaça.

 

A continuació, llistem els canvis i les espècies afectades:

 

 

Darrera actualització de divendres, 27 d'octubre de 2017 09:06
Llegiu-ne més...
 
La pols dels camins bloqueja la pol·linització Imprimeix
dilluns, 23 d'octubre de 2017 10:14
AddThis Social Bookmark Button

Foto: IJPS, University of Chicago

 

 

Nick Waser, Mary V. Price i col·laboradors publiquen a l’ International Journal of Plant Sciences un article que alerta sobre els efectes del trànsit de vehicles en pistes i camins, a través de la generació i posterior deposició de pols als estigmes, saturant d’aquesta manera la superfície potencialment fèrtil i reduint la producció final de granes.

 

Els experiments s’han fet comparant plantes prop/lluny dels camins i amb deposicions manuals vs. control de pols, en espècies ben conegudes pels botànics californians, com ara Castilleja sulphurea, Delphinium nuttallianum, Ipomopsis aggregata o Linum lewisii.

 

L’article discuteix aquest efecte en el context de l’efecte general de la polseguera sobre la biodiversitat.

 

Més informació

  • Nickolas M. Waser, Mary V. Price, Genesis Casco, Maria Diaz, Asia Liza Morales, and Jennie Solverson, "Effects of Road Dust on the Pollination and Reproduction of Wildflowers," International Journal of Plant Sciences 178, no. 2 (February 2017): 85-93. https://doi.org/10.1086/689282

 


Darrera actualització de dilluns, 23 d'octubre de 2017 10:22
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL