TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 34 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Troben una gramínia nova per a Catalunya Imprimeix
dimarts, 27 de desembre de 2016 15:21
AddThis Social Bookmark Button

L'equip que estudia la flora del Boumort, que inclou membres de l'IRBio, entre els quals el nostre company membre del BioC Julià Molero, acaba de publicar la descoberta d'una espècie nova per a Catalunya, Aegilops cylindrica Host., al terme d'Oliana, a l'Alt Urgell, a la revista Orsis.

 

Segons que indiquen els autors,es tracta d’una gramínia anual que té una distribució pòntica i del SE d’Europa però que s’ha estès per diverses regions de l’hemisferi nord com a mala herba dels conreus de cereal, amb molt poques localitats conegudes de la península Ibèrica.

 

Més informació

 

  • M. Guardiola, A. Petit, J. Molero & L.Sáez (2016). Aportacions al coneixement de la flora vascular del massís de Boumort i serres veïnes (Prepirineus centrals catalans). Orsis 30: 67-100. Enllaç a l'article
Darrera actualització de dimarts, 27 de desembre de 2016 15:30
 
Noves al·lòctones baleàriques Imprimeix
dimarts, 27 de desembre de 2016 09:41
AddThis Social Bookmark Button

Eschscholzia californica, nova citació com a al·lòctona a les Balears


L'equip format per Llorenç Sáez, Jordi Serapio, Carlos Gómez-Bellver, Nicola M. G. Ardenghi, Daniel Guillot i Joan Rita acaba de publicar a Orsis, l'article "Noves citacions de plantes vasculars al·lòctones per a les Illes Balears".

 

Segons que indica el resum de l'article, s'aporten dades per a 67 tàxons, 25 dels quals són nous per a la flora de les Illes Balears: Agave fourcroydes, Amaranthus emarginatus, Asparagus aethiopicus, Bidens pilosa, Cardiospermum grandiflorum, C. halicacabum, Cotyledon orbiculata, Eschscholzia californica, Freesia leichtlinii subsp. alba, Gomphocarpus physocarpus, Gossypium hirsutum, Hedera hibernica, H. maroccana, Lathyrus odoratus, L. sativus, Lycianthes rantonnetii, Malephora uitenhagensis, Opuntia engelmannii subsp. lindheimeri, Osteospermum ecklonis, Phytolacca icosandra (primera citació per a Europa), Vitis × koberi, V. × ruggeri, V. rupestris, Washingtonia robusta i Yucca gigantea. A més, diversos tàxons suposen novetats per a la flora d’algunes illes de l’arxipèlag.

 

Al mateix volum d'Orsis s'inclouen diversos articles amb dades sobre al·lòctones catalanes, així com noves dades per a les conques altes del LLobregat i el Segre, la província de Barcelona o la serra del Boumort (enllaç a l'índex de la revista)

 

Més informació

  • Sáez, L. J. Serapio, C. Gómez-Bellver, N. M. G. Ardenghi, D. Guillot & J. Rita (2016). Noves citacions de plantes vasculars al·lòctones per a les Illes Balears. Orsis 30: 101-131. Enllaç al pdf de l'article


Darrera actualització de dimarts, 27 de desembre de 2016 10:10
 
Ha mort Daniel Zohary Imprimeix
dimarts, 20 de desembre de 2016 14:47
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa el secretariat d'OPTIMA, ahir va morir el Prof. Daniel Zohary.

 

Daniel Zohary va néixer a Jerusalem el 1926. Va cursar els seus estudis a Jerusalem i el 1956  va obtenir el doctorat en Genètica sota la supervisio del Prof. G.L. Stebbins a la University of California, Berkeley.

 

Retornat a Jerusalem va iniciar la seva carrera, a la Hebrew University on ara era Professor Emèrit.

Els seus estudis són fites rellevants en el coneixement dels processos de domesticació i l'origen de les plantes cultuivades, especialment a la regió Mediterrània, i dels recursos genètics silvestres. Domestication of Plants in the Old World ha romàs una de les obres de referència de Zohary, publicada en col·laboració amb Maria Hopf.Amb ell perdem un pilar monumental de la botànica mediterrània. Descansi en pau.


 
Conferència de Nacions Unides sobre Biodiversitat Imprimeix
dilluns, 19 de desembre de 2016 11:19
AddThis Social Bookmark ButtonSegons nota de premsa de Nacions Unides, després de la reunió de caps d'estat, durant les sessions tingudes Cancun,a Mèxic, els dies 2 i 3 de desembre, s'han atès durant els dies següents una sèrie d'acords entre representants de 167 països per tal d'integrar els temes de biodiversitat en polítiques forestals, de pesca, d'agricultura o de turisme per tal de complir l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible.

Aquests acords inclouen

 

  • Compromisos de suport als plans estratègics de biodiversitat presentats pels sectors de negocis, ciutats, autoritats subnacionals i joventut
  • Estratègia de capacitació per a implementar el CBD i els seus protocols
  • Àreees protegides marines i terrestres
  • Agenda específica marina (residus, soroll submarí, etc.)
  • Decisions sobre geoenginyeria, biologia sintètica i d'altres
Més informació

Darrera actualització de dilluns, 19 de desembre de 2016 11:25
 
Plantes que no haurien d'existir, segons la BBC Imprimeix
divendres, 16 de desembre de 2016 12:35
AddThis Social Bookmark Button

La cadena informativa BBC acaba de publicar una notícia de títol provocador per atraure l'atenció a les formacions subantàrtiques de megaforbis de l'illa Campbell Island, prop de Nova Zelanda. És un bon exemple de comunicació per a la valorització de la biodiversitat vegetal, en un canal (BBC-Earth), que té més de 6 milions de seguidors i va en la línia de la campanya proposada en l'àmbit 4 de l'Estratègia Catalana de Conservació de Flora (ECCF 2014-2020).

 

El contingut del reportatge té text, imatges i vídeos i, en bànners adjunts, enllaços a d'altres notícies (les 9 espècies més rares del món, els arbres més grans, etc.)

 

 

Més informació

Darrera actualització de divendres, 16 de desembre de 2016 13:02
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL