TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 39 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Els llevats poden produir molècules de plantes medicinals amenaçades Imprimeix
divendres, 21 d'octubre de 2016 08:45
AddThis Social Bookmark Button

La revista Nature Communications acaba de publicar en línia l'elucidació de la ruta biosintètica completa de l'àcid carnòsic. Aquesta molècula, produïda de manera natural al romaní (Rosmarinus officinalis) ha estat ara produïda per un llevat, on s'ha aconseguit, a través de tàcniques d'enginyeria genetica, la reproducció dels sistemes genètics necessaris.

 

 

Foto: UB

 

 

D'entre els avantatges de la nova manera de produir aquestes substàncies antioxidants, els autors destaquen la capacitat d'obtenir productes naturals per a la indústria farmacèutica d'espècies vegetals en perill d'extinció a través d'aquestes vies alternatives.

El treball és el resultat de la col·laboració dels equips dels professors Alain Tissier (Institut Leibniz de Bioquímica Vegetal, Alemanya); Albert Ferrer i David Manzano (Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB i el CRAG), i Angelos Kanellis (Universitat Aristotèlica de Tessalònica, Grècia).

Més informació

  • Ulschan Scheler, Wolfgang Brandt, Andrea Porzel, Kathleen Rothe, David Manzano, Dragana Božić, Dimitra Papaefthimiou, Gerd Ulrich Balcke, Anja Henning, Swanhild Lohse, Sylvestre Marillonnet, Angelos K. Kanellis, Albert Ferrer & Alain Tissier (2016) - Elucidation of the biosynthesis of carnosic acid and its reconstitution in yeast. Nature Communications 7, Article number: 12942 doi:10.1038/ncomms12942 Enllaç a l'article
Darrera actualització de divendres, 21 d'octubre de 2016 08:56
 
Translocació amb èxit de Limonium perplexum Imprimeix
dilluns, 10 d'octubre de 2016 08:18
AddThis Social Bookmark Button

Vista inferior del penya-segat que conté la microreserva de flora de la Torre de la Baldum, amb l’única població coneguda d’origen natural de Limonium perplexum (Foto Emili Laguna / Vilaweb)

 

 

 

La prestigiosa revista Plant Ecology acaba de publicar l’article Translocation of Limonium perplexum (Plumbaginaceae), a threatened coastal endemic, de l’equip d’Emili Laguna i els companys del CIEF i de la Generalitat, de València. L’article presenta els resultats de les translocacions fetes amb Limonium perplexum, espècie molt amenaçada que viu en un únic punt del litoral de la Serra d’Irta, prop de Peníscola (Baix Maestrat).


Limonium perplexum Sàez & Rosselló es un tàxon de biologia particular (herba anual a perenne, triploide, apomíctic, halòfit), exposat als embats marins i amb una població molt reduïda (fluctuació de censos entre 19 i 383 individus).Els resultats de la creació de 9 neopoblacions mostren una demografia estable i anàloga a la de la població natural, paràmetre que l’article reconeix com a mesura de l’èxit de l’acció.


Més informació


Laguna, E.,  A. Navarro, P. Pérez-Rovira, I. Ferrando & P.P. Ferrer-Gallego (2016). Translocation of Limonium perplexum (Plumbaginaceae), a threatened coastal endemic. Plant Ecology 217:1183–1194. DOI 10.1007/s11258-016-0643-4

 

 

Darrera actualització de dilluns, 10 d'octubre de 2016 08:30
 
Josep Peñuelas, Premi Margalef 2016 Imprimeix
dimecres, 5 d'octubre de 2016 10:05
AddThis Social Bookmark Button

El jurat del Premi Ramon Margalef d’Ecologia ha decidit concedir el seu dotzè guardó a l’ecòleg Josep Peñuelas, considerat un dels millors investigadors del món en el camp de l’ecologia i del medi ambient.

 

Josep Peñuelas és professor d’investigació del CSIC al CREAF, consorci amb la participació de la UAB, on dirigeix el grup d’Ecologia Global. També ha estat president de la ICHN. Enhorabona!

 

 

Més informació

  • Notícies ICHN 127 (2016) - enllaç
Darrera actualització de dimecres, 5 d'octubre de 2016 10:11
 
Conservació de flora als PPCC, a l'IEC Imprimeix
dilluns, 3 d'octubre de 2016 22:59
AddThis Social Bookmark Button

D'esquerra a dreta, Dr. Llimona, secretari de la seccio, Dr. Blanché, conferenciant i Dr Gonzàlez-Sastre, president de la secció, durant l'acte celebrat avui a la seu de l'IEC (Foto A. Rovira)

 

 

Avui ha tingut lloc a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC, una xerrada en el marc de la reunió de la Secció de Ciències sota el títol Conservació de la biodiversitat vegetal dels PPCC: 6 models per resoldre un mateix problema, a càrrec de Cèsar Blanché, Catedràtic de Botànica i membre del BioC.


El contingut de la xerrada ha destacat que des del punt de vista científic, l'estat de conservació de la flora dels Països Catalans és similar en el conjunt del país i semblant al de països mediterranis propers i avaluats recentment segons criteris de la UICN (en el cas de la Catalunya autònoma, amb el suport de l'IEC). No obstant, els instruments legals i administratius, els recursos humans, la voluntat política i la implicació de la societat civil són força diferents a cadascun dels territoris, com a resultat del marc regionalitzat de les polítiques ambientals. S’han valorat comparativament els progressos i els reptes, en el context de les estratègies europea i mundial del CBD, i el paper de la biologia de la conservació com a ciència inspiradora de decisions pràctiques en les polítiques sobre biodiversitat.

Darrera actualització de dimarts, 4 d'octubre de 2016 10:46
 
Nova convocatòria de les IV Jornades Imprimeix
dissabte, 1 d'octubre de 2016 23:04
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa la FES d'Olot, les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga, que havien estat supeses el mes de juny, se celebraran els propers dies 28, 29 i 30 de novembre de 2016.

 

 

 

Més informació i inscripcions

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL