Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 43 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Editat el Pla de Conservació dels Parcs de Garraf i Olèrdola Imprimeix
dimarts, 18 d'abril de 2017 11:22
AddThis Social Bookmark Button

La publicació es pot descarregar en format Pdf a la pàgina web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona
Foto: Iñaki Relanzon / Diputació de Barcelona

 

 

 

La Diputació de Barcelona ha editat el Pla de conservació del patrimoni natural i de la biodiversitat del Parc del Garraf i el Parc d’Olèrdola, que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals, i que recull el treball realitzat pel grup de científics i experts amb la finalitat de preservar els seus valors naturals. El Pla, aprovat pels consells assessors dels dos parcs el 24 de maig de 2016, és una eina essencial per a la gestió i conservació d’aquests espais així com per salvaguardar la seva diversitat i la seva riquesa natural i paisatgística. La publicació es pot descarregar en PDF a la Llibreria de la Diputació.

 

Més informació

 
Participació pública a l'Estratègia de la biodiversitat de Catalunya Imprimeix
divendres, 7 d'abril de 2017 11:41
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa el Departament de Territori i Sostenibilitat, ja es pot consultar el Document esborrany d’objectius estratègics 2030 i Pla d’acció 2017-2021 de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya. Aquí trobareu el text de la proposta i els formularis per fer-hi aportacions.

 

El període de participació pública i aportacions finalitza el proper 2 de maig.

 

Al llarg d’aquest mes d’abril hi ha programades diverses sessions informatives i sessions de debat. Consulteu el calendari per assistir-hi (cal inscripció prèvia). Properament el Portal BioC publicarà una anàlisi del document.

 

Més informació

  • Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya - Enllaç (DTES)
 
Oberta la convocatòria del Premi Medi Ambient 2017 Imprimeix
divendres, 7 d'abril de 2017 11:32
AddThis Social Bookmark Button

S'ha obert la convocatòria del Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, que serà oberta fins el 4 de maig de 2017.

 

El premi consta de tres modalitats: a) Projectes de recerca i desenvolupament; b) Iniciatives de protecció i millora del medi ambient i c) Trajectòries de protecció i millora del medi ambient.

 

Més informació

Darrera actualització de divendres, 7 d'abril de 2017 11:38
 
Miconia: nova revista botànica Imprimeix
dimecres, 5 d'abril de 2017 12:23
AddThis Social Bookmark Button


El Centre Excursionista de Catalunya anuncia la creació d’una nova revista de botànica catalana anomenada Miconia, promoguda per l’Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina. El nom de la revista és dedicat al botànic, metge i farmacèutic Francesc Micó (Vic, 1528 – Barcelona, 1592).Figuren com a equip editorial de la nova revista Josep Nuet, Valentí Gonzàlez i Àngel M. Romo, vinculats a l’Equip Ramon Pujol. Miconia accepta articles “de recerca botànica, sobretot sobre flora i vegetació, en català”. Farà un número cada any.La revista indica que es crea “davant de les dificultats de publicar segons quins treballs en les revistes botàniques existents actualment”, amb el subtítol de “revista botànica catalana independent”. Al blog de la revista Miconia es subratlla aquesta voluntat, tot afirmant que “com que no depèn de cap institució acadèmica, pot publicar el que cregui que és interessant, al marge d’altres criteris o interessos”. El funcionament d’acceptació previst no inclou revisors independents però sí el vist-i-plau dels tres editors. Es configura, doncs, amb un sistema diferent de l'avaluació per parells comuna en les revistes científiques.


Els primers articles ja es poden descarregar des del Blog de la Revista i inclouen dades d’un nou projecte (FITOCAT) d’exploració botànica de zones poc cobertes segons dades del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya.


Més informació:

 
Nou grau universitari: Conservació de la natura Imprimeix
divendres, 31 de març de 2017 10:16
AddThis Social Bookmark Button

Ahir es va fer pública una nota del Consell Interuniversitari de Catalunya amb l'oferta de nous estudis universitaris per al curs vinent, que inclou 28 nous graus i 46 nous màsters universitaris que impartirà el sistema universitari català si reben la verificació per part de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU).


A la proposta del Consell destaca un nou grau universitari, de 240 crèdits denominat "Conservació de la natura" que ha de ser impartit per la Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida (UdL).


Si realment es programa a l'oferta definitiva de nous estudis del curs 2017-18 serà la primera vegada que es podrà cursar a Catalunya una titulació de nivell universitari per formar professionals de conservació de la natura de manera específica ("conservaciòlegs"?)


Més informació

Darrera actualització de divendres, 31 de març de 2017 10:54
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL