TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 47 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Repte en conservació: millorar la visibilitat de la flora Imprimeix
dimarts, 6 de setembre de 2016 14:40
AddThis Social Bookmark Button

Foto: Arte y Jardinería


La permanent constatació que les plantes criden menys l'atenció dels humans que no pas els animals, i, en conseqüència, que s'acaben dedicant menys esforços i recursos a llur conservació (malgrat que sovint les plantes són un nombre superior d'espècies amenaçades en un territori determinat) és el punt de partida de l'article dels biòlegs Balding i Williams, de la University of Melbourne, que acaba de publicar Conservation Biology. Després d'analitzar els perquès de la situació, els autors acaben requerint una recerca psicològica i, de moment, el reconeixement de característiques "humanes" als vegetals (capacitat de comunicació, de treball, de moviment...) per fer-les més "visibles" en el nostre món d'avui (a diferència de les comunitats tradicionals on les plantes eren conegudes i valorades per se). L'article ha estat també revisat a Conservation This Week, de la Universitat de Washington.

 

 

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 6 de setembre de 2016 14:59
 
Comença el congrés mundial de conservació Imprimeix
dilluns, 5 de setembre de 2016 10:57
AddThis Social Bookmark Button

 

 

"S'ha acabat el temps de xerrar; ara és l'hora de l'acció", ha afirmat Inger Andersen, directora general de la International Union for Conservation of Nature (IUCN), per donar el tret de sortida del 2016 World Conservation Congress que té lloc des del dia 1 de setembre a Hawai.

 

 
Progrés del LIFE-Baix Ter Imprimeix
dimarts, 16 d'agost de 2016 16:23
AddThis Social Bookmark Button

Estat actual d'una de les noves llacunes recuperades a La Pletera (L'Estartit, Baix Empordà).          Foto: Avui-El Punt


Aquest mes d'agost s'han donat a conèixer els progressos en la recuperació dels espais de la Pletera, al Baix Ter, que són objecte d'un programa d'estudi científic acoblat a un projecte de recuperació, finançat pel programa europeu LIFE.

 

L'objectiu principal del projecte és la restauració integral i definitiva del sistema de llacunes costaneres, del que havia estat una urbanització no finalitzada,  amb la retirada de totes les infraestructures i amb la voluntat de recuperar-ne la funcionalitat ecològica.

 

El projecte Life Pletera té caràcter multidisciplinari (comunicació, la investigació i divulgació, mesures de preservació de fauna i flora i, també, la reflexió artística de l'espai a través de l'art) i compta mb un pressupost de 2.528.148 euros (75% a càrrec de la UE). A hores d'ara, segons que informa el diari El Punt-Avui, pràcticament el 80% de les actuacions de desurbanització i restauració ambiental programades ja estan fetes.

 

Més informació

Darrera actualització de dimarts, 16 d'agost de 2016 16:36
 
CromoCat, integrat al banc de dades mundial Imprimeix
dimecres, 20 de juliol de 2016 07:31
AddThis Social Bookmark Button

 

El mòdul CromoCat de diversitat cromosòmica de la flora dels Països Catalans que (juntament amb GenoCat, de diversitat genètica molecular) forma part del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya ha integrat la seva informació al CCDB (Chromosome Counts Database), que incorpora informacions de totes les fonts possibles per facilitar la consulta de dades cromosòmiques de la flora de tot el món.

 

CromoCat, que consta d'uns 60.000 registres, és un producte de suport a la recerca elaborat per membres del BioC i dirigit pel Prof. Joan Simon i que compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

 

Més informació

  • J. Simon & C. Blanché (2016) - Karyological knowledge of the Catalan vascular flora inferred from “CromoCat” database - XV Colloque OPTIMA (Montpellier, 6-11 juny 2016) [Enllaç handle: http://hdl.handle.net/2445/99592]

Darrera actualització de dimecres, 20 de juliol de 2016 08:20
 
Nova població de l'esperó de Bolòs Imprimeix
dijous, 7 de juliol de 2016 13:51
AddThis Social Bookmark Button

Segons una nota de premsa d'avui del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s'ha trobat una nova població de l'esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) a la comarca del Priorat. Es tracta d'un nucli de més de 600 individus, situat en un barranc proper al que ja es coneixia d'Ulldemolins, a partir de les campanyes de seguiment per part de personal de la Generalitat.

 

 

 

Foto: Maria Bosch per a la Diputació de Barcelona

 

 

 

Les troballes de nuclis addicionals fa uns pocs anys a la comarca de la Noguera i, fa un parell d'anys, al Parc de Sant Llorenç i l'Obac, tranquilitzen la percepció de risc d'aquesta espècie protegida, que figura al Catàleg de flora amenaçada de Catalunya (Decret 172/2008) amb el  màxim  grau,  és  a  dir,  en  perill  d’extinció.  També  té  el  mateix  grau  al  Catàleg Espanyol  d’Espècies  Amenaçades  (Reial  Decret  139/2011).

 

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 7 de juliol de 2016 14:08
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL